[]

Çıkmaz Demeyin Şansınızı Deneyin: Odtü Yurtları

Odtü'de yurtlara yerleştirilirken puan falan hesaplanıyor aslı varsa.Şimdi benim ikematgahım Ankara'da fakat çevre ilçede(kızılcahamam).Okulda iki senemi doldurdum.1. sınıfta 0.52 gibi şahane bir ortalamayla kaldım.Konutkent'te tuttuğum evden okula üşenip gelemediğim için bir dersim hariç hepsi NA.

Bu sene derslere devam edebilmek adına yurda çıkmak istiyorum.Ama yurt bana çıkar mı onu bilemiyorum.Sizce bu şartlarda gidip başvursam bana yurt çıkar mı? (demiray,numaralı,hızıroğlu hiç fark etmez)

yoksa ikematgahımı şehir dışına falan mı aldırmaya kasayım?

 
valla o ortalamayla şansın az gibi geliyor bana. şimdi kayıtlar başlayacak onlar bitsin boş yerler falan varsa bir ortaya çıksın o zaman denersin şansını. demiraylara falan almazlarda söğüşlemek için hızıra alabilirler yer varsa. gerçi iyidir hızır 2.5 sene kaldım ben orada. sen okul açılınca git yurt müdürlükleriyle konuş teker teker boş yer varmı diye (2.yurttaki genel müdürlüğe değil ama direk hangi yurdu istiyorsan ona git önce orada konuş) sonra internetten başvurabiliyorsun sanırım. ama o parayı vermek yerine 100.yılda bir eve de çıkılabilinir aklında olsun.


  • argent dawn  (26.08.09 10:28:51) 
- Genelde okulun yurtlarında boşluklar açılır.
- İkametinizi şehir dışına aldıramazsınız, eğitim hayatınız boyunca Ankara'da ikamet ediyor olmanız gerekli (yurt, ev, vb. farketmez) hem okulun kurallarına hem de 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununa göre.
- 0,52 CUM PA öyle ev uzaktı(ki Konutkent'in neresi uzak o da ayrı), elektrik kesikti gibi nedenlerle açıklanamaz, değil yurt anfide bile yatsanız düşünce ve hayat tarzınızı adapte etmezseniz bir işe yaramaz. (kendimden biliyorum, yaşayarak öğrenmenizi de önermem)
  • pppedant  (26.08.09 11:17:31) 
yurt olayında ortalamayı pek takmıyolar. kızılcahamam uzak diye verebilirler belki. devlet yurdu vermezler muhtelemelen yer yok diye, demiraylara gidersiniz. ha güzeldir orası da. ki pppedan'a katılıyorum olayın yurtla alakası yok. ben de yaptım aynı şeyi bi halta yaramadı derse gitmeyecek adam abi ringi kaçırdım zaten diyip yatıyodu. neyse sanırım ancak iikinci dönem geçebilirsiniz, ilk dönem vermiyorlar zaten kolay kolay.benim 3 sene önceki halime vereğim tavsiye şu olurdu, yapabileceğin kadar ders al, aldığın derslere git, gitmiyosan arkadaş edin notları bul, imza attır. haftada bir gün olsun bütün derleri gözden geçir. ödevleri yap eşşek olma o yüzde 10 çok şey değiştiriyo. kolay gelsin


  • kanuniye  (26.08.09 11:28:39) 
şimdi umudunu kırmak gibi olmasın ama son yıllarda bu yurt tadilatları filan yurtların kapasiteleri düştü baya.. yeni gelenlere bile yerler kalmayabilir o yzuden 2 dönem eve filan çıkanları beklemek zorunda kalabilirsin. yurda kesin çıkarım diye şartlanma ama kesin çıkmaz da deme. dene şansını


  • lan bu geminin bi ayari yok mu  (26.08.09 14:19:54) 
not ortalaması malesef kriter odtü yurtlarına sonradan kayıt için. not ortalaması, daha önceden yurtta kalıp kalmadığınız, kaçıncı sınıf olduğunuz gibi bir sürü kriter hesaplanıp size bir puan veriyorlar ve ona göre yurda yerleştiriyorlar. bırakın ankara ilçelerini istanbuldan gelip eve çıkmış sonra da yurda geçmek isteyen adama bile aynı şeyi yapıyorlar. demiraylar da girebileceğin son yerlerden biridir bence çünkü isteyeni çoktur oranın genelde. yurtlar diğerlerinden çok daha iyi olduğu için. sana eğer yurt çıkarsa pek seçme şansının olacağını zannetmiyorum bir tanesine yerleştirirler sonra değiştirebilirsen değiştirirsin yurdunu.


  • argent dawn  (26.08.09 14:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.