[]

Android İşletim Sistemim 3G verimi vakumlu emikliyor (ACİL'li + capsli)

günaydınlar,

bu aralar vodafone'dan bi sürü sms aldım, yok veri kotanızın %80'ini doldurdunuz, yok şöyle yok böyle. bakayım, kontrol edeyim dedim, bir de ne göreyim!! (gördüğümü buraya da yükledim, tam şu anda açın, gerçek zamanlı tepki olsun, siz de görün.)

15 günde 2,37GB cellular veri ne demek arkadaş! neyin verisi bu?? updateler desem zaten "sadece wireless üzerinden yap" demişim ben bu telefona. fotolar desen, hiç bulutta yedekletmiyorum zaten, oldum olası sevmediğim bişeydir bu. ilk defa bu ay oluyor böyle yani, daha önce de hiç olmamıştı. ne olabilir ne olabilir diye düşündüm, bulamadım, yoruldum. google amcadan hayır gelmedi, dedim duyurucağızıma bir sorayım, kesin bir bilen çıkar :)

çıkar dimi? bi yardım edin gençler, 3G bu aralar her şeyim olmasa da birçok şeyimi üzerinden yürüttüğüm bişey!

 
capste zaten sadece android OS için olanı aldım, onun bi alt sırasında Gmail var 354MB, bi altında Facebook 257MB, bi altında uTorrent 142MB ile yani. gerisi de hep 100MB altı. aradaki fark uçurum.

Android OS altında bi update olabilir dedim, bi sync, başka da bişey gelmedi aklıma. ikisini de kontrol ettim: sync kapalı, updateler de "sadece wifi üzerinden yap" olarak ayarlı. deliricem!
  • loveinaflipbook  (23.03.15 07:42:04) 
android sürümüm 5.0.1, telefon Nexus 4.

diğer programlar için olan veri kullanımı capsini de ekledim.
  • loveinaflipbook  (23.03.15 07:45:48) 
Torrent ne alaka tlf da. Belki onun bi dalı çok yiyen kısımda olamaz mı


Ya da ben mi uçuyorum.
  • indescribable  (23.03.15 07:49:47) 
@want2die, android OS için o seçenek yok lanet olsun ki, diğer hepsinde var bi Android OS'da yok işte. ya komple background datayı kapatıcam, ama onu da istemiyorum, whatsapp kullanıyorum çok fazla, acil durumlar olabiliyor, mesajlar gelmemezlik yapmasın yani. yazılım güncellemesi gelmedi uzun zamandır, kaç ay oluyor, zaten 5.0.1, şu anda da en güncel versiyonu.

@minik donut canavari, valla backuplar kapalı ya, zaten sevmediğim için hiç kullanmadığımı belirtmiştim.

@indescribable, torrent var telefonda, kullanabiliyosun, tavsiye de ederim :) ama yani ordaki kullanılan veriyi de söyledim, alakası yok :(
  • loveinaflipbook  (23.03.15 08:01:40) 
@minik donut canavari, öyle bi söyledin ki kendimden şüphe ettim :) tekrar kontrol ettim, kapalı gerçekten de.

"developer options" açıktı, bi onu kapatmak aklıma geldi. debug raporu falan gönderiyorsa artık, ne bileyim. kotamdan da toplamda 73MB kalmış anasını satayım. paket yenilenmesi 6 Nisan'da. beyler :(
  • loveinaflipbook  (23.03.15 08:15:14 ~ 08:17:20) 
google+ fotoğrafları yedeklemeye çalışıyor sürekli yeni sürümlerde. onu da kapamayı unutma.


  • argent dawn  (23.03.15 08:19:21) 
Youtubeda veya baska sitelerde video izliyor musunuz?

Youtube uygulamaniz 5.0.1 ustunde kerneldeki mediaserver i calistirdigi icin bu uygulamanin harvadigi kota da android isletim sisteminde gozukur. Ayri kalemde gozukmez. Gozukse bile dusuk olur.
  • joy luck club  (23.03.15 08:26:09) 
@argent dawn, google+ foto yedekleme de kapalı. bulutu hiç sevmiyorum kişisel veriler konusunda. o yüzden hiç kullanmıyorum böyle şeyleri. zaten ilk aklıma bunlar geldi ama kontrol ettim hepsi de kapalı, o yüzden açıklama da getiremiyorum :(


  • loveinaflipbook  (23.03.15 08:26:35) 
@joy luck club, youtube izliyorum, app.in veri kullanımı da düşük gözüküyor (~60MB). dediğin doğruysa olabilir. youtube izlemiyim bakalım veri kullanımında artış olacak mı yine.


  • loveinaflipbook  (23.03.15 08:29:06) 
interneti bilgisayarla falan paylaşıyor musunuz?


  • dedim dedim de kime dedim  (23.03.15 08:56:28) 
@dedim dedim de kime dedim, bu ay bir kere paylaştım sadece, o da iş bilgisayarımda, iş emaillerime bakmak içindi. baktım, 2 tanesine cevap yazdım ve kapattım. o kadar.

veri grafiğinde ise hemen hemen her gün kullanım gözüküyor istikrarlı bir şekilde. o gün o kadar veri harcanma olasılığı yok yani.
  • loveinaflipbook  (23.03.15 09:04:38) 
bana bir kere oldu da..paylaştım bir iki mail bakayım internette gezineyim dedim..meğerse steam torrent falan açıkmış..hopp güncelleştirmeler falan yapıldı filmler indi derken baktım internet paketi bitmiş..


  • dedim dedim de kime dedim  (23.03.15 09:08:36) 
evet internet paylaşımı sıkıntılı bir durum. bilgisayara güncelleme geldiyse otomatik olarak indirmeye başlıyor. ayrıca torrent açık ise çok hızlı bir upload trafiği oluyor ki(bende 500kb up-1.1mb down yapmıştı vodafone) kısa sürede ne kadar veri yiyebileceğini tahmin bile edemezsiniz.


  • mry gc  (23.03.15 10:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.