[]

30'una Yaklaşan Kadınların Seviyormuş Gibi Yapması

Merhabalar ekşi duyuru sakinleri...

Yakından tanıdığım birkaç kadından gördüğüm kadarıyla böyle bir olay malesef mevcut. Evde kalma korkusuna kapılan kadın, kendisiyle ilgilenen erkekler arasında eli yüzü düzgün, kariyerli bir adam varsa, erkeği falza beğenmemesine ve elektrik alamamasına rağmen bu adama aşıkmış gibi yapıyor ve elinden kaçırmak istemiyor.

Kadınlarda bu tarz bir davranışın varlığından uzun zamandır haberdardım, kadından kadına değişiklik gösterir bu tarz olaylar, herkes böyle yapmaz diye düşünüyordum ancak çok değer verdiğim ve böyle bir davranış görmeyi beklemediğim bir kişi de aynı şeyi yapınca cidden çok üzüldüm.

Olay da şu. 26-27 yaşladında hanım kişimize uzun süre talip çıkmayınca bu hesaplar yapmaya başlıyor. Bu sene tanışsam, 1 sene sonra evlilik teklif etse, nişan düğün derken evlensek, sonra 1-2 sene evlilik hayatının keyfini çıkarsak, sonra çocuk yapsak diye hesaplamalar yapınca çocuk yaptığında çok yaşlı olacağını düşünüyor ve kendi kendine bir panik havasına kapılıyor. Daha sonra arkadaşımın arkadaşı kontenjanından kendisiyle tanışmak isteyen 2-3 çocuk olduğunu öğreniyor. 2'sini tipten direkt olarak eliyor. 1 tanesini de fazla beğenmemesine rağmen bununla takılmaya başlıyor.

Başlarda onunla vakit geçirmekten hiç hoşlanmamasına rağmen belki ilerde severim düşüncesiyle çocukla takılmaya devam ediyor ve ondan hoşlanmadığını hiç belli etmiyor elemana. Sonra bir gün, ya ben bu çocuğu beğenmeye başladım, mutluyum onunla diye size geliyor. Siz de ona diyorsunuz ki sen kendini kandırmaya çalışıyorsun gibi geliyor bana, kendini onu sevmeye zorluyorsun, bırak uğraşma diyorsunuz ama dinlemiyor sizi. Siz de içinizden diyorsunuz belki gerçekten sevmiştir çocuğu, mutlu olur...

Sonra bir gün iş arama sitelerinin birinde başvurduğu bir şirketten bir adam telefonla ulaşmış buna. Telefon numarasını şirkete yaptığı başvurudan aldığını ve oradaki resmini görüp beğendiğini, kendisinin şirket patronunun oğlu olduğunu ve onunla romantik bir yemekte görüşmek istediğini söylemiş.

Kız bana geldi, ya buluşsam mı acaba, daha mı iyi anlaşırım, adam zengin zampara mıdır, beni kullanır mı acaba yoksa ciddi mi düşünüyordur falan filan birşeyler geveliyor... Lan sen 6 aydır görüştüğün kişiyi sevsen gözün başkasını görmezdi... Daha iyi bir aday çıktığı gibi karşısına unuttu kaç aydır takıldığı çocuğu... Bu eleman da mutlu bir ilişkisi olduğunu sanıyor. Eleman açısından aşırı zavallı bir durum bence.

Çok boktan bir durum değil mi lan bu? Düşündükçe moralim bozuluyor eleman için... Aynı şey benim de başıma gelebilir diye düşünmeye başladım. 25 üzeri bir kızla takılmaya bile korkar oldum beni böyle seviyorum ayağına parmağında oynatacak, ben de saf saf kız beni seviyor zannedeceğim diye... Belki de benim özgüvensizliğim, bilemedim. Gerçi oldukça özgüvenli bir insanımdır genel olarak.

Böyle bir davranış nasıl analiz edilebilir? Erkeğin anlama şansı var mı? Kızların evlenmek için seviyor gibi yapması hakkındaki genel yorumlarınız nedir? Mantık evliliği mi oluyor bu durum? Ya da bu tarz karşısndakini kandırarak bir mantık yapmak bu kadar normal de ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

 
Erkeklerde de var aynısı. Daha düzgün daha güzel kız bulup eskisini dakkasında satan da var.
Kadını erkeği kalmamış
Elbette iyinin iyisi var. Ama insan seviyorsa eğer kendisi için en iyi eş sevdiğidir. Daha üstün özellikler cezbedici olmaz bu durumda.
Pazardan domates mi seçiyoruz
Yarış atı mı alıyoruz ?

Konu sadece mantıksa eğer kadını da erkeği de benzer şekilde davranabiliyor.

Oysa en mantıksız şey sevgisiz bir evlilik yapmak...

Umarım kimse bu denli sevgisiz kalmaz..
  • isimmisimyok  (22.03.15 22:00:23) 
şimdi birileri gelip "kadınlar, kodlar, güçlü eş, sağlıklı yavrular" diyecek.

işte bunlar kendilerini "makul ve mantıklı" insan zannedenler.
  • devorgilla the gunslinger  (22.03.15 22:03:46) 
ya o değil de patronun oğluyum diye kariyer sitesinden karı kız düşürmeye çalışan elemana takıldım ben:)
böbrek gitmesin sonra?

  • littlejack  (22.03.15 22:34:00) 
yazının tamamını okuyamadım ama şunu demeye geldim; uzun süre talibi çıkmayan kişiler yaştan ve cinsiyetten bağımsız olarak yapıyorlar bunu. sebebi de yalnızlık korkusu.

ben açıkçası karşılarındakileri değil de kendilerini kandırdıklarını düşünüyorum. kendisine bakmadan, kendisindeki kusurları görmeden fazla seçici davranıp en sonunda etrafında "seçebileceği" adaylar kalmayınca, artık kendisinin seçilen konumunda olduğunu fark edince, çok fazla bir yakınlık duymasa da kendisine "güvenli" bir gelecek vaat edebilecek insanlara yöneliyorlar.

karşısındaki kişiyi sevmediği halde seviyormuş gibi yapanlarınsa tabi ki haklı görülecek bir tarafları yok. daha iyisini bulana kadar bunu cebimde tutayım mantığı da yine yaş ve cinsiyet tanımıyor. lisedeyken de üniversite öğrencisiyken de etrafım böyle kız ve erkeklerle doluydu. iş arkadaşlarımın özel hayatlarına pek girmediğim için onlardan örnek veremiyorum, ama biliyorum ki yaşla ve cinsiyetle ilgisi yok bunun. karakterle ilgili tamamen.
  • whimsical  (22.03.15 22:39:27) 
  • kargn  (22.03.15 22:45:54) 
ha bir de,

"Aynı şey benim de başıma gelebilir diye düşünmeye başladım. 25 üzeri bir kızla takılmaya bile korkar oldum beni böyle seviyorum ayağına parmağında oynatacak, ben de saf saf kız beni seviyor zannedeceğim diye... "

"Böyle bir davranış nasıl analiz edilebilir? Erkeğin anlama şansı var mı?"

demişsin ya; birinin seni sevdiğinden şüphe duyuyorsan sevmiyor demektir. sözlerinden değil davranışlarından anlarsın.
  • whimsical  (22.03.15 22:46:41) 
Ulan şu duyuruda takılmaya başladım başlayalı hayattan soğudum resmen.

işsizlik zamanlarında müge anlı'yı izlerken bile bu kadar olmamıştım lan.

zaten kimseye güven(e)meyen bir yapım var gel de bundan sonra mutlu bir evlilik hayali falan kur.

yazıklar olsun ...
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (22.03.15 22:57:04) 
bu yaygın bir şey. cok sevdiğim bir abim bana üniversitede buldun buldun sonra aşkı bulmak zor oluyor, şimdi ki sevgilime ''üniversitede gençken tanısmıs olsak bana bakar mıydın? diye soruyorum, cevap vermiyor'' demişti. böyle cok duydum. yani biri olsun da kim olursa olsun olayı, aslında daha önceki zamanlarda olsanız size sümüğünü atmayacak insanın sırf yalnız kalmamak için veya baska seceneği olmadıgı için hiç yoktan iyidir felsefesiyle beraber olması durumu cok feci. kesin basıma gelir ileride, korkuyorum çünkü, genç yasımda da bir şey yapamadım. açmayın olm şöyle baslıklar, ama anlattıgın bir gerçek maalesef.


  • fransizkalanadam  (22.03.15 22:57:41) 
Simdi default olarak "bunun cinsiyeti falan yook" diye yapistirilir normalde ama gercek su ki bu bahsettigin kaygi ve panik ve bundan dolayi rollere girme olayi daha cok kadin kisminda var.

Evet cocuk icin aci bir durum. Herkesin rollere burundugu bir cagda yasiyoruz ve kadinlar bunu daha cok yapiyor. Bircogu.. Bu kadiblarin bir ozelligi, kabullenmek lazim.
  • delifaruk  (22.03.15 23:03:40 ~ 23:04:50) 
üniversitede aşk diye bir şey yok. zaten aşk diye bir şey mevcut koşullarda varlığından söz edilemeyecek bir şey.
kendi sınıfınızdan, kendi ailenize benzer bir ailenin eli yüzü düzgün oğluyla-kızıyla aranızda bir sıcaklık hissetmenize aşk diyecek kadar düştüyseniz bu şüphesiz ki sizin değil, modern sınıflı toplumun kabahati.
benim iki kız arkadaşım oldu, biriyle evlendim hatta. ikisi de aynı okuldan, aynı maddi zenginlik, yaklaşık aynı sınıftan, olabileceklerin en iyisi.. ne sürpriz..
aşk. olayı üreme iştahına indirgemek istemiyorum ama bu aşk-evlilik-gönüllü mecburiyet gidişatında yerleşik yapaylığı kırabilmenizin yolu yok. seve seve kendi sınıfınızdan, arkadaş ve yakın akrabadan müteşekkil dar çevrenizin tasvip edebileceği eşler seçeceksiniz. buna da sevgi falan diyeceksiniz. ben o boku bi defa yedim. hiç bi numarasını da görmedim. siz de yiyin, belki size iyi tarafından düşer.
  • kargn  (22.03.15 23:06:11) 
Uzun uzun okumadım da, çoğu kadın bu şekilde "pazarlığı yüksekten açar". Normal.


  • arnold schwarzeneger  (23.03.15 08:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.