[]

digiotal ocean mı yoksa private internet access mi?

amacım "muhalif" yaftası yememek ve düşünce özgürlüğümü korumak. hakkında çok fazla bilgi/uzmanlık sahibi olmadığım 2 hizmete denk geldim: birisi digital ocean dan kendi sunucunu oluşturmak (ne demekse) ve bir de hazır vpn hizmeti (pia).

1.öncelikle yer geldiğinde aldığım hizmeti 1-2 saatliğine dondurmak (alışveriş yaparken vs) istiyorum. her iki seçenekte de mümkün mü?

2. evdeki bütün internete girecek aletlerin bu hizmete bağlanması mı gerekiyor? benim isteğim, evde 1 bilgisayar bu hizmetten yararlansın ama diğerleri internete normal şekilde (komut yazma programkurma vs olmadan) girmeye devam etsin istiyorum. çok uğraştırmayacaksa diğer cihazlara da bu programı kurarım ama dediğim gibi biraz teknoloji özürlüyüm.

3. log tutuyor mu tutmuyor mu olayı nedir? bu açıdan hangisi daha avantajlı?

4. digital ocean da dns leak dedikleri şey var mı? onun için özel ayar gerekiyor mu?

şimdiden teşekkürler.

 
çok dert etme bence. her türlü şimdiye kadar fişlendin. chrome üzerinde "Zenmate" adında bir eklenti ile gizliliğini koruyabilirsin. aslında bu iş iki ucu boklu değnek. zira bu tür vpn servislerini cia'in açtığını bile duymuştum. sonuçta tüm datanı karşı tarafın görebileceğini bilmelisin.

chrome.google.com
  • 2006  (22.03.15 20:23:50) 
yine de bu ürünlerden birini kullanmak istiyorum daha fazla etiketlenmemek için. yorum için teşekkürler :)

özellikle kullananların yorumları benim için önemli...
  • schizophrenia  (22.03.15 20:29:39) 
ne yapmaya çalıştığını tam olarak anlamadım biraz açabilirsen belki yardımcı olabilecek laflar edebilirim. eğer digital ocean'da kendi sunucunu kurmaktan kastın vpn sunucusu kurmak mı?


  • selam  (22.03.15 20:38:00 ~ 20:39:30) 
eleştirme özgürlüğümü, hangi haber sitelerini hangi gazeteleri takip ettiğimi "meraklı gözler" takip etmesin istiyorum. evet şu sitede yapılan şeyi yapmaya çalışcam:

ozancaglargil.com
  • schizophrenia  (22.03.15 20:40:22 ~ 20:42:35) 
bu arada ekleme yapayım torrent da kullanmak istiyorum. ona engel olmaz değil mi bunlar?


  • schizophrenia  (22.03.15 20:43:58 ~ 20:44:17) 
o halde burada şunu diyeyim, bu duruma ne kadar önem veriyorsun? kimliğin daha doğrusu anonimliğin senin için ne kadar önemli?

tor browser seni yeterince anonim yapacaktır ancak bu noktada bazı kişisel konforundan ödünler vermek zorundasın. örneğin javascript ve flash kullanamazsın (bunlar kimliğini açığa çıkartabilirler), ben bunları da kullanmak istiyorum diyorsan ise vpn + tor kullanırsın (tor networküne vpn ile bağlanacaksın yani)

yine kimliğin senin için ne kadar önemli ise ona göre bir servis kullanırsın.

hayati bir tehliken yok ise bir şirketden vpn hizmeti satın alabilirsin (yada zenmate vb. bişi kullanabilirsin) yok ben devletler arası istihbarat anlaşmaları gereği kimliğimin ele geçeceğinden çekiniyorum diyorsan o halde digital ocean gibi bir yerden sunucu hizmeti satın alıp vpn'i onun üzerinden kullanırsın. buradaki anonimlik senin ihtiyaçlarına göre değişir ve tabii ki bütçene göre.

sadece takip ettiğin siteler/bloglar ve bu blog/sitelere içerik anlamında bir şeyler ekliyorsan tor browser yeterli gelecektir.

şimdi bu vpn işinde bir durum var, öncelikli olarak büyük yerlere baskı yapmak zordur ama büyük yerler baskıyı kabul ederler ise daha fazla kişiyi açık ederler, küçük yerler daha çabuk kabul eder ama daha az kişi açık edilir.

diyelim ki digital ocean'da çok büyük X kişisinin vpnli hesabı olduğu ortaya çıktı bu hesabın kime ait olduğunu öğrenmek için bu firmaya baskı yaparlar firma o kişi ile birlikte herkesi açık eder arada sende kaynarsın.

küçük yerlerde ise böyle bi kişinin bulunma ihtimali daha azdır ve birde saçmalık var, ödeme bilgilerini istiyor senden dolayısı ile anonim olacağım derken başka bir noktada kimliğini açık ediyorsun zaten yani o makineen geçen tüm trafiğin kime ait olduğu digital ocean tarafından biliniyor zaten bu saçmalık.

ben hastayım arkadaş diyorsan ödemenin de anonim olacağı yolları bulmalısın bitcoin/litecoin vb. sistemler ile ödeme alan yerleri bulman lazım yani.
  • selam  (22.03.15 20:51:20 ~ 20:57:54) 
teşekkürler selam. şimdi benim için şu 2 soru kaldı:

digital ocean seçecek olursam

torrent kullanmakta sıkıntı yaşar mıyım?

istediğim zaman kısa süreliğine vpn i askıya alabilir miyim?

aynı sorularım pia için de geçerli. :)
  • schizophrenia  (22.03.15 20:58:19) 
1) sanmıyorum ama kimi ülkelerde torrent ile illegal içerik indirince ceza yiyorsun bu durumda digital oceandaki hesabın kapanabilir.
2) evet kesip açabilirsin

pia nedir bilmediğimden digital ocean yada benzeri başka bir servis için geçerli dediklerim.
  • selam  (22.03.15 21:05:57 ~ 21:12:28) 
birde son olarak anonimlik için evdeki tek bir cihazın kriptolu trafiğinin olması büyük problem zira o trafiği kimin oluşturduğu belli oluyor tüm cihazlar kriptolu konuşmalı ki kimin ne dediği belli olmasın

bunu şöyle açıklayayım kalabalık bir grup oturmuş konuşuyorlar iki kişi kulakdan kulağa fısıldağır ise grubun dikkatini çeker (sen tam olarak bunu yapıyorsun)
herkes fısıldaşır ise kimsenin dikkatini çekmez (bunu yapmalısın)

olabildiğince byük bir network oluşturup networkdeki tüm cihazları bu ağdan geçirmelisin ki kimisi gürültü yaparken kimisi de bu gürültüden faydalanıp suyu yürütebilsin, ben sırf telekomda gürültü oluşturmak için tor ile takıldığım zamanlar oluyor, ne kadar çok gürültü o kadar gizlilik.

vpn hesabı tanımlanabilen modemler var, o modemlerden edin ve tüm trafiği gizle derim ben.
  • selam  (22.03.15 21:10:29 ~ 21:11:31) 
daha fazla bilgi için korsan partinin yayınladığı iki kitaba göz atabilirsiniz.

korsanparti.org
korsanparti.org
  • selam  (28.03.15 21:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.