[]

i origins (spoiler içerebilir)

-spoiler-------------------------------------------------------------------
filmin sonlarına doğru ian'ın küçük kız ile yaptığı deney öncesi eşiyle belli harfler için kodlama oluşturuyorlardı. bunun sebebi nedir? bu tarz deneylerde böyle kodlama sistemi mi var? o kısmını anlayamamıştım şimdi aklıma geldi sormak istedim.



 
kodlama yapıyor harfleri..her harf gösterdiği bir kağıda denk geliyor..a, b, c, d, e demek yerine bizdeki adana, bursa, ceyhan muhabbeti gibi..


  • kacmayikurtulmaksananyazarinsonsozleri  (22.03.15 12:32:45) 
@kacmayikurtulmaksananyazarinsonsozleri
ordaki alfa beta delta değil bahsettiğim deneye başlamadan hemen önce eşinin "after life" diyerek bitirdiği kodlama sisteminden bahsediyorum.

  • clones  (22.03.15 12:38:31) 
kodlamaya biraz espri katmıştı sadece. ayrıca sadece o küçük kızla konuşurken kullanmıyor bu kodlama biçimini, daha önceki zamanlarda da geçiyordu filmde; adamın stili o.


  • devilred  (22.03.15 12:41:45) 
merhaba. öncelikle belirteyim çok acayip spoiler.


şimdi ben filmi daha önce izledim. alpha beta charlie, bizde ki adana bursa ceyhan açıklamasının çift arasında eğlenceli hale getirilişi gibi düşünmüştüm izlerken. çiftlerin kendi aralarında oluşturdukları saçma ortak kelimeler hesabı. yani "a sorusu, "b" sorusu, "c" sorusu... "j" sorusu diye gidiyor test. her harf ile başlayan soru için de bir kelimeleri var j sorusu diye sormaya başlamıyor, jartiyer diyerek soruyu soruyor gibi.

sizin sorunuzla içime bir kurt düştü "yahu gereksiz detay koymazlar bir nedeni vardır" diye.

şöyle bir şey buldum üstünkörü imdb'den. belki de yönetmen/senarist bunu düşünerek ince görmüştür.

www.imdb.com
  • libertine  (22.03.15 13:04:27) 
@libertine
bunu öğrenmek iyi oldu, çok teşekkür ederim.

  • clones  (22.03.15 13:12:21 ~ 13:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.