[]

Niye içki içiyorsunuz?

Önce belirteyim ki hiç bir dine mensup değilim ve içki seven bir aileden geliyorum. Ama hiç bir zaman içkiye bir ilgim ve düşkünlüğüm olmadı, alkolün tadını sevmiyorum ve bünyeme ağır geliyor. Karşımda şarap içerler ben çoğunlukla içmem, kırk yılda bir anca şarap ve bira canım çeker diğer içkilerin kokusuna bile dayanamıyorum. Arkadaşlarım Facebook'ta sürekli rakı sofraları, bira muhabbetleri paylaşıyorlar, ben niye içtiklerini anlamıyorum. Sebebini sorunca "tadı güzel" diyen de var ama daha çok "kafamızı güzel yapıyor" diyorlar. Ben içki içince başım dönüyor, geçici ufak bir coşku veriyor ama hemen sönüyor (belki de bir bardağı hiç bitiremediğimdendir), ertesi gün de midem ekşiyor başım ağrıyor. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum, niye içiyorsunuz? Yanlış anlaşılmak istemem ama kendini iyi hissetmek için alkole sığınmak; uyuşturucu kullanmak gibi zayıflık değil mi? Kafayı güzel yapmak için yabancı bir maddeye ihtiyaç duymak çok üzücü değil mi..




 
icki icenler 3'e ayrilir.

1. sosyal iciciler(es, dost biraraya gelince hafif dumanli kafayla muhabbet edip mac izlemek vs..)
2. ergenikuslar (tek amac ozentilik)
3. alkolikler (hergun icen tipler)

1 disinda icki icmek tamamen malliktir.
  • mayeskuel  (22.03.15 10:17:56) 
bir başka içici tipi de benim gibi sevdiği için içenlerdir.
4'e ayrılıyormuşuz

  • rakicandir  (22.03.15 10:22:14) 
tamamen mal olduğum için.

soruyu tam olarak okumadım da, şimdi bakınca söyleyeyim. ulan içkiye sığınmak nedir? sen hiç sevdiğin için bir şey yapmıyor musun? hep zorunda olduğun şeyleri, başkalarının dayattığı şeyleri yaparak yaşamak işkence değil mi lan?
  • m murphy  (22.03.15 10:23:01 ~ 10:25:01) 
kısmen senin gibiyim, tadını sevmedim pek çok içkinin, içki kafasına ihtiyacım yok zaten her türlü muhabbet ediyorum :)
biranın hem kokusunu sevmiyorum hem hamallık gibi geliyor niye içilir hiç anlamadım. bi de ilginç şekilde içince de iyi içiyorum ama sarhoş olmuşluğum da yok.
şimdi ilaç kullanıyorum biraz da dini sebepler diyelim, uzun süredir hiç içmiyorum.
öte yandan illa tad alacam dersen bence kokteyl dene, vodkalı-rumlu esmer şeker ve limette vs. katılan şeylere bak.
  • niye ama  (22.03.15 10:23:46) 
sevdigimiz icin olabilir mi?
mmmm aradiginiz kadar derin bir cevap olmadi ama....

  • littlejack  (22.03.15 10:27:43) 
Tadini seviyorum. Sarhos olana kadar degil tadindan biktigim ana kadar içiyorum.


  • rayde  (22.03.15 10:33:02) 
birkaç yıl önce kafamı güzel yaptığı için bol denebilecek seviyede tüketiyordum. ama artık 1 birayı bile bitiremiyorum. hiçbir zaman tadını sevemedim zaten ve hevesimi de aldığımı düşünüyorum.


  • yazarolacakkiz  (22.03.15 10:49:30) 
Valla kaliteli, içimi yumuşak, aroması bahar esintisi gibi hoş buz gibi bir bıradan yudum almak, bildiğin keyif..
15-16 yaşıma kadar biradan baya nefret ediyordum.
Sonra farklı biralar tatmaya, farklarını görmeye başladım.
Keyif ve zevk işine dönüştü..
  • quaker  (22.03.15 11:02:44) 
çünkü tadı güzel, içince mutlu yapıyor. alkole sığınmıyoruz alkol amaç değil araç. uyuşturucuyla alkolü karşılaştırmak için de baya ağır kafalar yaşamak lazım bence aşslskks
ben de senin adına üzüldüm şimdi :(

  • sta  (22.03.15 11:04:15 ~ 11:04:40) 
şarabın tadını seviyorum. hafif çakırkeyif olup düşünmeyi bırakmak da hoşuma gidiyor çok fazla düşünen biriyim. bir aydır falan içmiyorum ama öyle deli gibi alkol arayan biri değilim. çok sosyal içici de sayılmam ortamda içsem bile susuyorum içtikten sonra. ayıkken daha eğlenceli biriyim


  • argent dawn  (22.03.15 11:08:08) 
Seviyorum. Özellikle şarap ve rakı içerken keyif alıyorum. En sevdiğim yemekleri tamamlıyorlar. Bira sosyal ortamlarda güzel gidiyor, ya da yazın sıcağında soğuk soğuk içmek çok keyifli. Değişik tatları denemek de hoşuma gidiyor. Ne var ki bunda? Siz keyif almıyorsunuz diye başkalarının da sizin gibi düşünmesini beklemeyin.


  • patiska  (22.03.15 12:03:18) 
Eş Dostla, muhabbetle, sigarayla çikolatalı süt güzel gitmediği için gitse onu içerdik.
Her kültürde eğlence ve dost ortamında içki muhakkak vardır.romalılar fıçı fıçı şarap içmesi,rusların votka zevki
Türklerin rakı Sevmesi gibi
  • bluebey  (22.03.15 12:03:45) 
kırmızı şarabı, rakıyı ve bazı biraları (buğday birası gibi, red ale gibi) tadlarını çok sevdiğim için içiyorum. diğer içkilerle pek aram yok.

mojitoyu da yazları sürahi sürahi içebilirim. bayılıyorum onun da tadına.
  • whimsical  (22.03.15 13:15:34) 
İnsanlar dertlerini unutmak, kafalarını güzel yapmak için sadece içki içmezler. Koşuya, yürüyüşe de aynı sebeple çıkabilir, çikolatayı da aynı beklentiyle yiyebilir, seyahat yapmayı da tam bu saydığınız gerekçelerle yapabilir. Sizin düşünce yapınız epey yanlış bence.


  • fapple  (22.03.15 13:56:16) 
tadı güzel - sana kötü geliyorsa, güzel içki içmemişsin büyük olasılıkla.

keyifli bir sosyal aktivite ve de, lakin tek başına gidip bir yerde içmek de keyifsiz değil.

edit: "güzel içki içtim, hıh" diyerek mi tiklemedin, ne yaptın?
  • kulkke  (22.03.15 13:59:30 ~ 23.03.15 00:16:59) 
Alkol bence de hamallik. Zararlari yararlarindan on kat daha fazla, bildigin zehir. Sevmiyorum hic, ayda yilda bi arkadaslarlayken iciyorum artik. Duzenli icmek sacma.

Ayrica alkol de bir uyusturucudur, hatta en tehlikelilerindendir. Bir cok uyusturucu alkolun yaninda masum kaliyor, legal diye daha zararsiz oldugunu dusunen varsa google dan 10 dk lik arastirmayla aydinlanabilir.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (22.03.15 14:25:58) 
Bir alkoligim ve bunu söylemekten utanmıyorum. Son bir aydır 3 şişeye düşürdüm,yardım almadan. 10 Yıldır sürüyordu ve o paraya cidden Öküz alırdım.Ancak insanların kadehine karışmasından her daim nefret etmiş olsam da..evet,Uludağ gazoz da güzel. Son olarak;çirkin öldü de güzel ölmedi mi? :)


  • kokhucre  (22.03.15 16:51:26) 
keyif için içiyorum. evde çok nadir içerim. genelde öyle dışarıda arkadaşlarla. çakırkeyiften öte kafasını sevmiyorum. sarhoşlardan nefret ediyorum. arkadaşım evde sarhoş olsa odaya kitler, dışarıda sarhoş olsa bir daha onla içmem.

biranın tadını sevmem fakat sıcak havada buz gibi bira iyi gidiyor. bir de sohbet vs. ortamında bir tane alıp uzun süre içilebilen ve kalorisi en az olan içki. biranın kalorisi az değil, aynı miktarda başka içki ile karşılaştırınca az.

viski: tadını ve o biraz yakma hissini seviyorum. viski tadı sevdiğim için sorunlu biri olabilirim. keyif içkisi.

rakı: sohbetini, mezesi ve yemeği ile sofrasını seviyorum. tadı pek güzel değil ama uzun süre alkolsüz kaldıktan sonra içince hayat öpücüğü gibi geliyor.

eskiden çok içerdim şimdi baya azalttım. hem kilo yapıyor olmasından hem de fiyatların çok yüksek olmasından dolayı.
  • nawar  (22.03.15 16:58:55) 
Tamamen keyif. Alkolik olunmadığı sürece bir problem olduğunu düşünmüyorum


  • gazozailacatmauzmani  (22.03.15 17:52:24) 
alkoliğim ondan içiyorum.

neden alkolik oldun dersen; çok hoşuma gidiyor kafası. olmak istediğim insanı içince oluyorum.
  • zbrs  (22.03.15 17:57:20) 
Mayeskuel'in dediği sosyal içicilerdenim, ayda yılda bir içerim.

Hangi şartlarda içerim?

Muhakkak yanımda sevdiğim, muhabbet edebileceğim birileri varken, muhakkak keyifliyken.

Hangi şartlarda içmem?

Yalnızken, kızgınken, stresliyken, hüzünlüyken.

Zaten içki ucuz bir şey değil ki bu ülkede. Alkole verecek param yok kimse kusura bakmasın.

Neden içmeli?

Az sıklıkta ve az miktarda alkol gerçekten kısa süreliğine güzel hissettiriyor, keyif veriyor.

Neden içmemeli?

Sağlığa zararlı, karaciğeri çok yoruyor, beyin hücrelerinin yıkımına sebep oluyor, insanı öldürüyor.

"Ne öldürmüyor ki?"

Bizi öldüren şeylerden ne kadar uzak durursak o kadar sağlıklı ve uzun bir ömrümüz olur. Bu yüzden sigara da içmiyorum. Arada tek tük, biranın yanında bir dal. Bu kadar.

Velhasıl, çok içmek iyi değil. Ara sıra içilen içkinin de kimseye zararı olmaz. Tabii ki herkesin kendi hayatı, kimse karışamaz. Sabah uyandığında alkolsüzlükten elleri titrediği için gece yatarken rakıyı kocaman tasın içine doldurup sabah zangırdaya zangırdaya tastan rakı içen, içine ekmek doğrayan adamlar var. Hiçbir şeye bağımlı olmamak en iyisi.
  • yirmisantim  (22.03.15 19:04:38) 
hafif dumanlı kafayla muhabbet daha iyi oluyor. ben genelde bunun için içerim. ortamı ısıtmak, muhabbetin akışını hızlandırmak için katalizör etkisi gösterir. artık kardeş gibi olduğumuz 3-4 arkadaşım var farklı şehirlerde, 3-4 ayda biraraya geliriz orada da baya bildiğin uçmak için içerim çünkü hep ileride anlatılacak komik anılar ortaya çıkar genelde.yalnızken içmem, muhabbetin sarmayacağı ortamda kolay kolay içmem.


ayrıca şu uyuşturucu'ya bağlanmak gibi olayını anlayamadım. sosyal içici isen keyiflenmek için içiyorsun. halihazırda olan şeyi daha akıcı bir şekilde yaşamak için. içinin kıpır kıpır ettiği günler olur o günler hareketli müzik dinlersin daha da coşarsın değil mi? işte öyle bir şey. e zaten keyifli değil miydik? müziğe mi sığındık daha iyi yaşayabilmek için.


bağımlılık konusu ise ayrı bir nokta tabi. önemli olan kendini bilerek içebilmek bu şeyi.

tat konusunda da rakı ve biranın tadı gerçekten hoşuma gidiyor. diğer alkoller hoşuma gitmese de bir iki bardaktan sonra çok farketmediği için içebiliyorum. bir de tabi arada bi ismini bilmediğğim kokteyller denk geliyor, onlardan da arada iyileri çıkabiliyor.
  • syozkn  (23.03.15 08:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.