[]

italyada nerede yaşamalı

yabancılar için uygun, güvenli, doğası temiz, tarihi dokusu olan neresi olabilir? bir de yemek kültürünü dibine kadar yaşamak için.




 
bolzano


  • matematik koyu  (21.03.15 18:28:08) 
bence benevento 6 ay kaldim orada kapini acik birak disari cik o derece guvenli insanlari cok iyi trenle romaya 3 saat napoliye de 1 saat uzaklikta. campania bolgesinde hani o spartacusten bildigimiz capuanin oldugu alan.. pizzasi da cok iyidi ki gittigim her yerde yedim romadan tut bariye kadar en az 12 sehirde yedim. milano,pisa, bologna, amalfi vs.. en sadece napolide bi yerde yedigim cook cook farkliydi ki yuz kusur yillik yermis.


  • Golgi  (21.03.15 18:30:53) 
oopss salernoyu unutmusun oraya gittigimde ic gecirmistik ama benevento sevgim bi baska :S
son kararim salerno ya da benevento +1, lakin salerno cok nemli olabilir yazin mayista bunaldigimi hatirliyorum.

  • Golgi  (21.03.15 18:57:36) 
ustteki 6 ay erasmus yapip da donen italya romantiklerinin söylediklerine sakin itibar edeyim deme. beneventodur, salernodur ve genelinde guney italya - denizi falan olsa da- medeniyet olarak koyden hallicedir. bizim memlekette italyan ozentiligi diz boyu oldugundan, italyanin hakkarisi reggio di calabria, lecce ya da cagliariye de gitseler "ooo cohg muhteşemg" diyecektir bu tipler.

oncelikle, kendini avrupada sanmak istiyorsan kuzey italyadan sasma sakin. italyada genel olarak zaten doga guzel, yesillik bol. bu bakimdan olanaklar anlaminda en gelismis ve en kozmopolit sehir olan milanodan sasma. yine verona, padova falan da olabilir ama sikilma ihtimalin de var.

turkiyede bir buyuksehirde buyuduysen milanodan baska hic bir yer "yasamak" icin bir turku kesmez. dersen ki gidiyim bir sene kalir, gelir atar tutarim, sicilyaya da gidebilirsin tabi.

* 6 senedir milanoda yasiyorum, isimdeyim gucumdeyim.

edit: kucuk atarli gencimizin dogru tespiti yiyince icine oturmus. onu dinle sen, uzulecek gibi yoksa :)
  • no christ requires  (21.03.15 21:36:11 ~ 23:47:22) 
ayrica en onemli noktalardan biri, milano gerek tren olsun gerek ucuz havayollaridir vs italyanin hub'idir. istedigin yere ertesi gun yola cikabilirsin. trenle paris, geneve, zurih, munih, viyana gidebilirsin. ryanair ve easyjet milanodan kalkar. dunyanin her yerinden insan milanoya okumaya ya da calismaya gelir. italyadaki her on etkiigin 9 u milanodadir.


  • no christ requires  (21.03.15 21:38:39) 
yukarida kendini italya buyukelcisi arkadasa hic itibar etme, boyle tipleri iyi bilirim milanodan cikmamistir ama sabaha kadar ahkam keser.. ben araba kiraladim tam 5 ayimi italyaya ayirdim haritada gidip gormedigim isaretlemedigim az yer vardir.. milano koylusunun aklinin hayalinin almayacagi seyler gorup yasadim.. sozun ozu bu basliga milano cevabi vermek kusura bakmayin ama malliktir.. soruyu soran belliki klasik bisey istemiyor..dogasi temiz diyor.. guvenli diyor.. gelen cevap MILANO.. asdmkl neyse paran varsa git floransada yasa abi, ama uygun falan diyorsun diye dedim oralari.. ayriyeten cagliariye de gittim hic te o coog muhtesem demedim bi sikim yoktu.. senin belirttigin isteklere uymuyor..


  • Golgi  (21.03.15 23:11:13) 
ayriyeten istanbul-milano benzetmesi yapmak icin de gercekten orada 6 yil yasamak lazim, bak bu cok gerekliasdhka.. aklima gelmisken turkiye'de buyuksehirde buyuduysen ve fransa'ya gideceksen paristen asagisi kesmez seni.. muthis tespit de mi bak herkesin aklina gelmez bu.. nereden mi biliyorum ?

* 8 yil pariste yasadim bos gecenin bos kalfasiyim.
  • Golgi  (21.03.15 23:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.