[]

Türk vatandaşlığından çıkmak

Ben türk vatandaşlığından çıkıp örneğin ingiltere ya da yunanistan vatandaşı olabiliyor muyum? Ya da çifte vatandaşlık mümkün müdür? Bunlarla ilgili nerden bilgi alabilirim? Çifte vatandaşlık şartları nelerdir?




 
sorduğunuz soru o kadar geniş ki, hangi ülkede ne süredir hangi sebeple yaşıyorsunuz vs. bir sürü etken var. genel anlamda türkiye çifte vatandaşlığa izin veriyor, vatandaşı olacağınız ülke de izin veriyorsa çifte vatandaş olabilirsiniz.

yukarıdaki arama kısmına çifte vatandaşlık yazarsanız sürüsüyle soru ve cevap çıkıyor, duyuruya sormadan önce oraya göz atarsanız çok daha aydınlatıcı olur.
  • lily briscoe  (21.03.15 09:43:19) 
her ülkenin konsolosluk sitesinde var diye biliyorum...


  • dokuzonbeş  (21.03.15 09:49:18) 
ben çıkıyom görüşürüz diye çıkamıyorsun öyle


  • masa penisi  (21.03.15 10:16:17) 
Turkiye cifte vatandasligi kabul etmiyor. En iyi ihtimalle mavi kartli olabilirsin ancak bunun icin gecerli bir sebebin olmasi lazim. Cikarken gecerli bir sebep sunmazsan; cikmak yerine atilmis olursun ve tc vatandisligina dair butun haklarini kaybedersin.

Bircok ulkede, vatandas olabilmen icin o ulkede dogmus olman ya da anne/babanin o ulke vatandasi olmasi gerekiyor.

İzleyebilecegin tek yol gocmenlik basvurusu
  • protector  (21.03.15 11:18:18) 
türkiye çifte vatandaşlığı kabul ediyor gayet. bir sürü çifte vatandaşlığı olan insan tanıyorum.

www.nvi.gov.tr
  • lily briscoe  (21.03.15 11:46:04) 
çok nitelikli bir adam değilsen veya çok paran yoksa kimse almaz seni vatandaş matandaş. ayrıca ingiltere de gerçekten kollarını açmış bir başka türk vatandaşını bekliyodu.

umarım defolur gidersiniz şu ülkeden de biter şu tatava.
  • gurur  (21.03.15 13:16:59 ~ 13:18:10) 
çifte vatandaşlık durumlarını araştır. yoksa başka bir ülke vatandaşı değilken tc vatandaşlığından çıkamazsın. bir başka ülkeye vatandaşlığın olması lazım ve bunun için de o ülkeye gidip biraz masraf yapman gerekiyor. nüfus müdürlüğüne gidip bakabilirsin


  • metalika  (21.03.15 15:21:44) 
türkiye çifte vatandaşlığı destekliyor elbette. çünkü belirli bir süre sonra gurbetçilerin ister istemez avrupa ülkelerinden yana seçimlerini yapacakları kesin. bu da türkiye'nin işine gelmiyor doğal olarak.


  • burya  (21.03.15 15:43:08) 
iyi dusun cikacaksan da. anandan babandan miras kalirsa da alamayacaksin biliyor musun?


  • baldur2  (21.03.15 15:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.