[]

Borsa cahili

Merhaba sevgili Soros'lar,

Geçen gün House seyrederken gördüğüm bir mevzu aklıma takıldı; ailemizin doktoru House, batacağını öğrendiği bir şirketle ilgili borsada işlem yaparak 10.000 dolar kazandı. Aslında bu tür şeyleri başka filmlerde de görmüşlüğüm var.

Şimdi... Yarın inanılmaz bir anlaşma imzalayacağını sadece benim bildiğim bir şirketin kağıdını almak isterim, zira şirket değerlenecektir. Peki batacağını bildiğim bir şirketle ilgili nasıl işlem yapabilirim? (elde tuttuğum kağıdı elden çıkarmak dışında)

 
Borsada alışveriş iki gün sonra oluyor. Sen mesela elinde olmayan kağıtları satabilirsin. Şirket henüz batmamışken kağıtları satarsın. Elimde bir şey yoktu diyorsun ya hah işte şirket batınca kağıtlarından alıyorsun. Dip fiyattan kağıtları alırsın ,değiş tokuş zamanı da kağıtlar sattığın elemana gider.


  • orhan tv  (20.03.15 20:00:43) 
Açığa satmak, ters işlem gibi adlandırmalarla yapılmakta olan birşey vardı. Varant da deniyordu sanırım buna, hisse yükselirse para kaybediyor, düşerse de kazanıyordunuz. Onu bir araştırmanızı tavsiye ederim.


  • sevgikusunkanadinda  (20.03.15 20:04:02) 
orda şirket değer kazanıyor diye hatırlıyorum. üretimi çine taşıyan büyüyen bir şirketti sanırım?


  • ceycey e  (20.03.15 20:05:50) 
Bu bahsettiğiniz "batacağını öğrendiği şirkete yatırım yapmak" meselesi içeriden bilgi almak olmuyor muydu bu arada? Ciddi bir suçtur her yerde, Orhan Gencebay'ın başı epey ağrımıştı bu mesele yüzünden.


  • sevgikusunkanadinda  (20.03.15 20:34:10) 
@ceycey e yok o değil, oğlu hasta olan holding patronu oğlunu iyileştirmek istiyordu.


  • ffeerr  (20.03.15 20:59:51) 
bunu 22 mayıs 2013'te birçok hisse için yapmışlardı. bimas için özellikle, çok ciddi paralar kazanan insanlar gördüm. heyhat, ben onlardan biri olamadım...

asyab için yapıldı açığa satış yüklü bir miktarda. ve bingo, ona da cesaret edip giremedim anasını avrasını...
  • mermize  (21.03.15 08:08:38 ~ 08:09:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.