[]

köpek tuvaleti...

şimdi geçende şöyle bir duyuru açmıştım:
eksiduyu.ru

o sorunu halıları kaldırarak çözdüm :) çocuğum yeniden yerine yapmaya başladı tuvaletini. gazete seriyorum, onun üzerine yapıyor ama gazete çişi tam emmiyor, emdiği kısmı altına geçiriyor falan, temizlenmesi yine işkence oluyor. ben diyorum ki bu köpeği kedi tuvaletine alıştırsam... yani en azından açık kedi tuvaletini koysam gazeteyi koyduğum köşeye, içine koysam gazeteyi de, girip tuvaletin içine yapar mı tuvaletini? sonra da zamanla içine topaklaşan kum koyarım, gazeteyle beraber, gazeteyi azaltıp kumu artırarak da tamamen kuma geçerim? böyle düşündüm çok mantıklı geldi bana ama olur mu sizce? zaten dışarı da içeri de yapabilsin tuvaletini istiyorum.

köpek bu:
instagram.com
cinsinden dolayı çok sıcak ve çok soğuk havalarda dışarı çıkmaması gerekiyor zaten, egzersiz icin havanın uygun olduğu zamanlarda çıkartırım, (bahar ayları, karsız kış günleri, yazın sabah ve gece saatlerinde falan) ama hayvanı çıkartamadığım zamanlarda da gidip rahatça tuvaletini yapabileceği bir yeri olsun evde istiyorum.

(tabi ki kullandığım kedi tuvaleti kedilerin kullandığı olmayacak.

 
Hasta bezi al marketten, önce çarşaf gibi, altı naylon. Gazete yerine onu kullan. Memnun kalacaksın. Ben evde onu kullanıyorum


  • kaymaktutmayansicaksut  (20.03.15 19:30:56) 
Köpek bu kedi değil. Kolay kolay tuvalet eğitimi veremezsin. En fazla yürüyüşe çıkmadan tuvalet yapmamasını veya belli yerlere tuvaletini yapmamasını öğretebilirsin. Bu durumda bile, köpek sıkışırsa dinlemez her türlü yağar tuvaletini.


  • maxim gorki  (20.03.15 19:39:25) 
@kaymaktutmayansicaksut
hasta bezleri çok pahalı oluyor ya :(
@maxim gorki, hayatında hiç köpek besledin mi bilmiyorum ama köpeğe her türlü eğitimi bal gibi de verebilirsin. şimdiye kadar 20+ köpekle ilgilendim, hepsi de her şeyi mis gibi öğreniyor. ayrıca köpeklerin kedi tuvaletini kullanması yaygın bir şey zaten, ben sadece yöntemimde bir yamukluk var mı yok mu, daha kolay öğretmek mümkün mü diye merak ettiğimden soruyorum. ayrıca büyük oğlumu yaşlı olduğu için eve tuvaletini yapmaya başlasın artık diye alıştırmaya çalışıyordum (hastalık durumu olacak olursa eve yapmak zorunda kaldığında kendisini kötü hisssetmesin diye) bir ara, tam iki gün tuttu tuvaletini. ki bu hayvan 12 yaşında, nasıl sıkışırsa dinlemez yapar yahu? yapmıyor işte hayvan.
  • mutevazi  (20.03.15 20:47:29) 
balkon gibi bir yeriniz varsa balkon kağpısına köpek kapısı taktırıp balkona alıştırmak çok daha kolay. gazeteyi banyoya sermek de temizlik açısından kolaylık sağlıyor. kedi kumuna geçiş yapacaksanız direkt deneyebilirsiniz. tecrübe etmedim ama köpeğim toprak olmayan yere asla tuvaletini yapmazdı. belki ilk aşamada kumun üzerine gezindiğiniz çevrede bulunan toprak, çim vs. gibi bir şeyler koymak işe yarayabilir.

@maxim gorki köpekler tuvaletini eve yapmazlar. artrit nedeniyle su içmeye dahi kalkamayan oğlumu 3 gün boyunca kucakta taşıyıp dışarı çıkardım sırf tuvaletini yapsın diye. ağrıyan bacağını ben kaldırınca çişini yapabilen hayvan çabalamama rağmen balkona dahi tuvaletini yapmadı.
  • madarch  (21.03.15 12:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.