[]

Bu mevsimde hamileler hangi balıkları yiyebilir?

Selam

eşim hamile ve bu akşam balık yiyelim dedik.
ancak balık kültürüm yoktur ve hangi mevsimde hangi balık yenir hiç bilmem. sadece hamsiyi bilirim, onun da sezonu geçti.

bununla beraber hamilelerin ise dip balıklarını yememeleri gerekiyor. bu mevsimde gönül rahatlığı ile hangi balıkları yiyebiliriz?

 
  • she was my baby  (20.03.15 16:53:07) 
Ben de dip balıklarını önermeye gelmiştim, niye dip balıkları yiyemiyorlar, bunu yeni duydum. Dip balıkları omega yönünden zengindir deniyor. Şaşırdım doğrusu.


Besleme değil deniz balıklarını tercih edin. Mümkünse siz veya başka biri pişirsin.

Ekleme: Hımm, denizler kirlendikçe dip balıkları güvenilmez oldu yani. Üff, güvenilecek yiyecek bulmak gittikçe zorlaşmaya başladı.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.03.15 17:00:15 ~ 17:32:07) 
Hamilelik ile direkt ilişkisi arasında bilgim yok ama mantık yürüteceğim. Büyük balıklar daha çok miktarda ağır metal içeriyor. Genelde haftada bir-iki kere yenmesi yetişkinlerde çok sıkıntı yaratmaz ama anneden bebeğe geçmesi olumsuz etkiler doğurabilir. O yüzden dip balıkları ve büyük etçil balıklardan uzak durmakta fayda olabilir. Küçük balıklar muhtemelen daha iyi bir seçim olur. Somona baktım şimdi internetten o da düşük miktarda ağır metal içeriyormuş o yüzden o da güvenle yenilebilir.

Edit: Bakındım da biraz, FDA hamilelere haftada ortalama 300 gram düşük ağır metal içeren balık yenmesini öneriyor. Önerdiği balıklar ise benim ve konusma ben konusuyorum daha bitirmedim'in dediği balıklar gibi yine.
  • Haldamir  (20.03.15 17:05:58 ~ 17:19:03) 
somon


  • yahepyahic  (20.03.15 17:15:22) 
Esiniz disarida salata tuketmesin (iyi yikandigindan emin olamazsiniz-toxoplasma riski)

Cig et tuketmesin (cesitli parazitler)

Sushi cig balik nedeniyle yasak

Dip baliklardan cok cok cok cani cekiyorsa 100 gr kadar yiyebilir ama diger baliklarin 300 gr'ina denk gelir. Konserve ton baliginin hangi ton oldugu onemli. Yanlis hatirliyor olabilirim (ben de gebeyim) beyaz ton tuketilmemeliydi sanirim. Basit bi google arastirmasi yardimci olur

Karides falan yiyebilir. Midye yemesin ama

Bunun yani sira bebegin beyin gelisimi icin omega 3 onemli. Takviye olarak doktorunuza danisip alabilirsiniz

Gunluk kafein miktari sinirlanmali. Alkol ve sigara kullanilmamali.

Ozellikle ikinci trimesterdan itibaren kalsiyum sart, yoksa gebelik sonrasi dislerini eline alir

Et urunleri ile beraber ve oncesi/sonrasinda sut, cay ve kahve tuketilmemeli. Demir emilimi icin

Bi balik sorusundan gebelikte beslenme isimli bu cevaba nasil geldim? Gebelik beslenmesi hakkinda detayli bilginiz olmadigini sezdim. Bu donemde yedigi yemedigi her seyin dogrudan bebege etkisi var, unutmayin
  • la noix  (20.03.15 18:32:27) 
@la nox: Teşekkür ederim detaylı cevap için ama bildiğimiz şeyler bunlar:)

Sadece balık konusunda dip balığı detayını biliyordum, onu merak ettim.
  • teritori  (20.03.15 20:59:14) 
Bizim dr somon demişti.bir de karadeniz balıkları yenmeli sadece diye biliyorum.


  • sapkasiz cikmam abi  (20.03.15 21:02:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.