[]

Batman'deki Joker'in kişiliği hakkında

Şimdi tamam, Heath Ledger insanı Joker'i çok süper oynamış ve bir çoğumuza sevdirmiştir. Filmin de kendisini bir kaç level yukarı taşımıştır.

Yine de Joker üzerine objektif bir bakış attırasım geldi.

Ben öyle ya da böyle "hastalıklı bir zihin" olduğunu düşünüyorum Joker'in. sizler ne dersiniz bu konuda? "onun tarzı var" demek yeterli olur mu misal. kimin tarzı yok ki hani. bir de Joker'in bir felsefesi var mıdır sizce...

 
Işin özü o zaten. Hastalıklı zihinlerin de bir felsefe yaratıp, onun üzerinden varlığını sürdüreceği, sürdürebileceği.
Takibi de hastalıklı bir tip Joker, hem de alasından.ü
Edit: Joker'in felsefesi kendi düşüncelerini hayata geçirmektir.
  • gece lampulu  (20.03.15 13:27:42 ~ 13:28:36) 
The Killing Joke'u okusana sen bir. Joker'in nasıl Joker olduğunu ve kişiliğini anlatıyor.


  • whimsical  (20.03.15 13:29:33) 
akıl sağlığı dahil her şeyini kaybetmiş ve hiç bir şeye sahip olmak istemeyen bir insanın, diğerlerini de kendi durumuna çekme çabası olarak görüyorum, bu bir felsefe değil, joker gibi bir karakter için hayatını sürdürme, kendini var etme yolu.

bu yüzden de harvey dent gibi, her şeye sahip görünen ama kolayca her şeyini kaybedip deliliğe itilebilecek tipleri seçiyor. insanları, kendisi gibi, empatisiz, umutsuz, acımasız ve umursamaz yapmaya çalışıyor.

bu arada batman bir kahramandır ama akıl sağlığı pek yerinde bir arkadaş değildir, yarasa kostümüyle suçlu avlayan bir milyonerdir, tuhaf bir espiri anlayışı vardır, joker in bir nevi aynadaki yansımasıdır. batman deliliğin her şeyi umursayan, her şeye sahip, takıntılı yönüyse, joker deliliğin hiç bir şeyi umursamayan, hiç bir şeyi olmayan, takıntılı yönüdür.
  • alice practice  (20.03.15 13:35:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.