[]

Kargo API

bi eticaret sitemiz var yazılımını benim yaptığım basit bir şey.

sipariş sayıları iyice artmaya başladı. haliyle tek tek kargo takip numaralarını kopyalayıp kullanıcıya yapıştırmak zor gelmeye başladı.

bu kargo şirketlerinin apileri var mı? varsa nasıl çalışıyor?

yani; biz kargoyu kargocuya teslim ederken, kargonun bizim veritabanımızdaki eşsiz bir numarasını (referans numarası diyek) kargocuya veriyoruz ve onlar sisteme o referans koduyla kaydediyor sonra biz api'yle bunu çekip eşleştiriyor muyuz? sistem bu şekilde mi işliyor yoksa başka mı?

ve eğer bu şekildeyse, aras kargo'ya bunun için ekstra ücret falan mı ödüyoruz, başvuru mu yapıyoruz napıyoruz?

(not:evet arasla çalışıyoruz)

 
www.kargo.com.tr işe yarar. yarıyor da.


  • bomcu onurun bomu  (20.03.15 12:51:47) 
@boomcu,

abi ben mantığı anlamadım ama. biz gene elle bişi girceksek bi anlamı yok.
bu işin düzgün çalışması için, aras kargonun kargo kaydı sırasında referans no gibi bişi istemesi gerekiyor, bunun için de benim kargocuyla anlaşmam gerekmiyor mu?

yoksa ben gene fişten giriş falan yapacaksam hikaye o iş. direkt eşleştirme istiyorum ben otomatik.
  • kamera motor  (20.03.15 13:13:15) 
hiç kargo firmasıyla entegrasyon yapmadım. ama akışı tahmin etmek zor olmasa gerek.

sen oluşturduğun siparişin unique bir bilgisini(OrderID), name, surname, adress, tel vs. kargo firmasına bir web service entegrasyonuyla geçiyorsundur. sonra onlar da internal işlemlerinde senin yazıp, kargo şirketine vereceğin web service'a kargonun anlık işlem adımlarını giriyorlardır. bu bilgileri istediğin gibi işlersin sonra.

en doğrusu direk kargo firmasıyla iletişime geçip entegrasyon nasıl yapıldıgını öğrenmek.
  • widee  (20.03.15 13:58:49 ~ 13:59:37) 
@widee, benim mantığım da ona benzer söylüyor.

hani normalde kargoyu teslim ederken adres yazıyoruz. sonra o kargo firmaya gidince adres bilgisini giriyorlar ve ekranda görüyoruz ya;

aha o adresin yanına bir de referans numarası yazarak teslim edecez, sonra benim api o referans numarasıyla request gnderip kargo numarasını alacak ve müşteriye gösterecek.

olması lazım. heralde böyle işliyordur, ben bi sorayım aras'a.
  • kamera motor  (20.03.15 14:01:35) 
sana bi service web api vercekler. sende projene bunu referance olarak ekleyeceksin.
sonra bu service methoduna request'te bulunup OrderID,Name, SurName, Adress vb. bilgisi geçeceksin. Onlar da sana Sipariş Takip Numarası ve başarılı insert edildi cevabı filan dönecekler.

Bu bilgileri db'de bir tabloda tutacaksın ki daha sonra sipariş teslim edildi mi, kargo nerde vs. gibi durum bilgilerini sorgulamak için adamların service'lerinden bilgi alabilesin.

(bu arada yukarda senin de api yazman lazım dedim, yanlış oldu bu. gerek yok.)
  • widee  (20.03.15 14:09:29 ~ 14:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.