[]

sözlükte küfür yediğiniz kişiler için şikayetçi oldunuz mu hiç?

Açıkcası bir Melih Gökçek havasına büründüm bugün, arkadaşa gayet de soğukkanlı cevap verdim ama küfür edecek hiç bir şey de yoktu ortada. Troll müdür nedir anlamadım ama acayip uyuz oluyorum böyle tiplere, şimdi merak ettiğim şey; Adam tamamen anonim, ben de şaka gibi bu mesleği icraatı yapıyorum ama meslek olarak ancak bu konuda tecrübeli olan birileri varsa bana yardımcı olabilir mi?




 
İnternet üzerindeki kimseden küfür hakaret gibi konulardan dolayı şikayetçi olmadım. Kaldı ki internet geçmişim 1998'e dayanıyor, o dönemde internete giren arkadaşlar bilir, IRC falan bildiğin şimdiki trolllerin daha beterlerinin cirit attığı yerlerdi. Bu işler için her platform engelleme özelliği vermiş sağ olsun, onu kullanıyorum.


  • osurdum  (20.03.15 10:50:45) 
abi laf arasında amk filan dersin yani de bu benim sülaleme neden kayıyor diye düşünmedim diye değil hani. Manyaklar bu cesareti nereden buluyor? Bilmiyor mu yaptığı hakir edici ve cezaya layık bir fiil. Yani anonim kimliklere sığınarak kendini ağa ilan etmeye çalışmak da nedir yahu allasen .Tabiki herkesi şikayet edecek değilim. Siz de haklısınız adamlar engel butonu kouymşlar oraya ancak ben bu saçma ağalığa cesarete karşıyım. En küçük fikir beyanatına bile dayanamayan adamlarla doluyor ülkemiz sonra. Bu esas saygısızlık temeli bu tür platformlarda yadsınamayacak ölçüde şahlanıyor kanaatimce. Bir yerden buna dur demek istiyorum.


  • ileridemokrasi  (20.03.15 10:58:47) 
şahsıma edilmiş küfürler yüzünden hiçbir zaman şikayetçi olmadım, olmam da. hatta sözlükte kavga ettiğim beşiktaşlılara özellikle söylerim, rahat saydırın dava mava açmam diye. ama bu "internette bu şeylere alışacaksınız, görmezden geleceksiniz" tavrını da çok acımasızca buluyorum açıkçası. yahu burası her şeyin serbest olduğu sallapati bir platform değil ki. twitch chat'te türlü ırkçılık yapılıyor mesela, orda herkes gülüyor ediyor vs. kimsenin umrunda değil. malezyalılara sövüyorlar ama bir tane malezyalı çıkıp "niye sövüyosunuz" demiyor ya da zencilerle taşak geçiliyor, kimse çıkıp bir şey söylemiyor. orada ortam böyle çünkü.

ama ekşi sözlük ve ekşi duyuru böyle bir yer değil. burada birisi bana özelden ananı avradını skiyim orspu çocuğu dediği zaman yönetimin buna müdahale edilebilmesi lazım. illa dava mı açayım yani bunun için? mesajlara şikayet butonu koymak, şikayetleri değerlendirecek bir tane moderatör almak ne kadar zor olabilir ki? her gün kaç şikayet gelecek sanki, kaç dakika alır yani bunu yapmak?
  • der meister  (20.03.15 11:19:01) 
Ben küfüre taviz verilince bu andavalların aynı şekilde kadına tacize de ses çıkartılmayacağı konusunda cesaretlendiğini düşünüyorum. Sonuç olarak her taciz meselesinin altına yapılan yorumlar "e sen de engelle", "böyle public bir ortama niye böyle şeyler yazıp da tepki almamayı beklersin anlamam ki" mivalinde olunca sorun oluyor.

Benim önerim sinkaflı ve ceza alacağı kesin olan hakaretleri şikayet edin. Maddi tazminat davası açın. Trollük zaman zaman zorbalık halini de alabiliyor, armut gibi tipiyle ortalığa saldırmanın ne olduğunu anlayan abdullah dümenci gibi tırsarlar o vakit.
  • sevgikusunkanadinda  (20.03.15 11:20:21) 
IRC'de takılanlar ve kıyısından köşesinden MSN'ye yetişenler küfüre alışıktır.
klavyede yazma hızımı; o anki sinirle hızlı şekilde şekilli şüküllü küfürler yazarak öğrendim.
o yüzden söv geç ahkslad
  • zbrs  (20.03.15 11:29:34) 
Küfür etmiyorum ama küfür edildiğinde de ne sözlükte ne de duyuruda herhangi bir yaptırım uygulanıyor.
Neden bilmiyorum ama bundan rahatsızım.

Compumaster duy sesimizi!
  • rakicandir  (20.03.15 11:33:14) 
çocuk musunuz ya. allahım ya rabbim ne şikayeti.


  • kamera motor  (20.03.15 12:01:32) 
küfür
taciz
tehdit bunların tamamına ve oldukça fazla uğradım
şikayet etmedim ama bu demek değil ki bundan sonra bir şey yapmam.

küfürlerin büyük bir yüzdesi ise kadın biliyor musunuz:/

bir başka kadına bence sen escortsun diyebilen kadınlar var buralarda.

penisinin fotoğraflarını çekip yollayanlar ve para teklif edenleri ifşa edemeyişimiz üzücü mesela
  • disardayim  (20.03.15 12:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.