[]

Bu içki hakkında bilgi verebilecek kişiler aranıyor

Etiketinden likör olduğunu anladığım, tahmini 70'li yıllara ait, Almanya'dan sanırım hediyelik olarak gelen bu içkinin durum bilgisi hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Kapağı açılmamış olmasına rağmen fotolardan da fark edebileceğiniz gibi üzerinden eksilme var. Bu buharlaşmadan mı yoksa başka bi nedenden mi bilemiyorum. Güneş gören bi yerde de durmuyor bu arada.

Açsam içilebilir mi? Sakat bırakma veya öldürme riski var mı?

Açmasam da satsam bunun gideri nedir?

Bu hususlarda bilgisini esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden müteşekkirim.


Fotolar:
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com

 
Ben almanyada kaliyorum ve marketlerde hic gözüme carpmadi bu.
Evet almanyada üretilmistir yaziyor. Ama markasini yazdim google le italyadan gelioyormus bu marka.
www.spirituosenexpress.de
  • samiabi19  (19.03.15 23:13:28) 
öncelikle eksilmeye geleyim. normalde viski fıçılarda yıllandırma için bekletilirken eksilme olur buna meleklerin payı (angels share) denir. böyle bir likörde hemde şişede bu eksilme de aynı şekilde mi olmuştur bilemeyeceğim. içip içmeme konusuna gelirsek içmesen iyi edersin, neden diye sorarsan içinde böyle bir dal olan yunan adalarından alınma bir likör 3 $ civarındaydı. yani kolonyadan hafif hallice bir şey büyük ihtimal. tabi yine karar senin.


  • thevalentino  (19.03.15 23:31:00) 
büyük ihtimal bozulmamıştır ancak tadı iyi değildir tahmin ediyorum. Koleksiyoncunun birine satabilirsin içmek yerine.


  • rygard  (19.03.15 23:37:55) 
kapağı açılmamış içki nasıl buharlaşıp uçuyor onu anlamadım? (fizikçiler el atsın buraya)

bazı sahte içkiler bir süre sonra tortulaşır. şişeyi ters-düz çevirip bir bak bakalım sıvının içinde uçuşan tortular görecek misin. belki de bu yüzdendir eksilmesi.
  • lesmiserables  (20.03.15 00:31:47 ~ 00:32:12) 
Bende de var bir viski. Yaklaşık 30-40 yıllık dedi hediye edeb kişi
Ayni sekilde eksilme mevcut.

  • ground  (20.03.15 08:05:18) 
@lesmiserables
yok, daha önceden denedim onu, parçacık-tortu vs. yok. sahte olabilecek bi durumda değil. buharlaşma kısmına bişey diyemiyorum o sebeple.

  • tut i mucize i guem  (20.03.15 10:53:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.