[]

Papağanı azat edeyim diyorum ama iyi mi olur ki, ne dersiniz? (Capsli)

şehir antalya.. kuşu kışın çok soğuk bir havada annem bulmuş, almış, beslemiş.. ufak bir kafeste yaşıyor şimdilik. geçenlerde cereyanda kalmış galiba yine ölmek üzereyken veterinere götürdük antibiyotik verdiler, sonra iki saat sobanın önünde ısıttım, bi de o esnada söz verdim kuşa "oğlum bak sen iyi ol valla doğaya salıcam seni" diye.. şimdi ben bunu bir iki ay kadar sonra havalar iyice ısınınca insandan olabildiğince uzakta, termessos gibi bir yerde falan salsam doğada yaşayamaz mı? üşür mü? aç kalır mı? iyilik yapayım derken eziyet etmeyeyim hayvana..

Birilerine vermek istemiyorum çünkü kafeste kuş beslemenin çok da doğru bir şey olduğu kanısında değilim.

sevda papağanı imiş kendileri.. fotoğraf temsili de olsa bildiğin aynısı eleman..
carolinabirds.org

 
gecenlerde halama gittim, evlerinde muhabbet kusu besliyorlar hala, bir de evdeki biri rahatsiz oluyor diye kafesten cikarmiyorlar. o kus 3 dakikalik ozgurluk sonrasi kargalara yem olmayi tercih edebilir o kafeste yasamaktansa.


  • yonge and bloor  (19.03.15 20:55:41) 
kafese alıştı ise doğal hayatta nasıl yaşayacak? beesleyinn işte evde. salmayın bence.


  • elorelia  (19.03.15 20:56:28) 
@Marcus Aquila
yalnız bir gün boyunca bir insanın da cereyanda kaldığını düşündüğünde o insan da çok farklı bir hale gelmezdi bence.. ha düşüncesizlik edip onu orada bırakmak bizim mallığımız orası ayrı, evet..

  • sustum  (19.03.15 20:59:03) 
Cennet dışarıda yapamaz. Salma kafes düşünebilirsiniz rahat etmesi için.

Cennet demişim sevda yerine ama papağanları hiç biri yapamıyor dışarıda. Eğer sakin mizaclıysa eş de bulunabilir.
  • passion rules the game  (19.03.15 21:10:07 ~ 21:15:24) 
Buna benzeyen bi kuş popülasyonu var sarıyer emirgan arasında. Bilen varsa türü teyit ederse oraya salınır aslında.


  • kargn  (19.03.15 21:15:42) 
Sarıyerdekiler kaçakçılık malıymış da polis basınca salmışlar. Onlar da yerleşmiş sarıyeri yurt bellemişler Diye bir efsane var.


  • kargn  (19.03.15 21:17:50) 
@kargn ben antalya'da yaşıyorum :/


  • sustum  (19.03.15 21:17:54) 
kafeste durmak zorunda değil, çıkar evde gezinsin işte. istediğine kafesine girer geri o zaten, falan.

eve alıştı ise doğada zor - zaten doğada diğer türlü de zor. doğal habitatı orası değil zaten hayvanın, Afrika habitatı. bırakacağın yerde evrimleşmedi hayvancağız - telef olup gitmesi işten değil o bırakacağın yerde.
  • kulkke  (19.03.15 22:20:02 ~ 22:31:56) 
Bunlar sevgilisi olmadan yaşayamayan kuşlardan değil mi ya? Yanına bi tane daha aynısından al bence


  • ziplayanpilatestopu  (19.03.15 22:28:14) 
iyi niyetlisiniz ne guzel. ben bu kuslari bilmiyorum pek, ama bana da cift olmali gibi geldi, adindan belli. internette ayni soruya verilen yanitlara bakilirsa, kafeste buyudugu icin dogada kendine bakamayacagi soylenmis. mama filan bulamaz diye.
answers.yahoo.com

  • bir varmis bir yokmus  (20.03.15 01:02:27) 
hayır doğada 2 saat yaşayamaz, ölür. yanına eş alın. alamıyorsanız çıkarın kafesten gezinsin hayvan evde. ya da bakabilecek birine verin. her şık dışarı salıp ölüme terk etmekten iyidir.


  • mutlusismankedi2015  (20.03.15 03:38:33) 
çok güzel maaşallah, istanbul'da olsanız hemen atlardım bana verin diye :(

böyle canlı renkleri olan kuşlar bir de ufak tefeklerse dışarıda yaşama şansları pek olmuyormuş maalesef. bir de tropik bölge kuşu oldukları için soğuğa da pek dayanıklı değiller.

benim önerim büyük, içinde rahat rahat oradan oraya atlayıp kanat çırpabileceği boyutta bir kafes almanız ama yine de çok gerekmedikçe kafese kapatmamanız yönünde. birlikte çok mutlu olabilirsiniz bence :)
  • treize  (24.03.15 20:43:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.