[]

yırtık kot modası nasıl hortladı?

etrafta çoğaldı yırtık kotlular, kim başlattı yine bu akımı, belirli çıkış noktası var mı bi trendsetter'ın vs. başlattığı?




 
Geçenlerde ilk kez yırtık kot aldım hayatımda, akım makım bilmiyorum hoşuma gitti alasım geldi aldım.


  • i was made for you  (19.03.15 19:53:44) 
1980 sonu ve 1990 başı modası idi ya bu meret. 2000'le birlikte moda 70'ten itibaren tekrar etmeye başladı. 1998-2000 arası İspanyol paça moda oldu (ki ben hala giyiyorum). Sonra 2003-2005 arası boru paçalara geçildi. Boru paçalar bir süre kaldı, buradan skinny jeans denilen dar şeylere geçti. Bu 8-10 yıllık geçiş de 1970-1985 arasının standart akışıydı. Peşinden yüksek belliler moda oldu ama o burada pek tutmadı. Sonuç olarak, 20 yıllık moda akımını 10 yıla sıkıştırarak hızla yeniden yaşıyoruz. 2 sene önce taytlar geldi örneğin, o da 1990 başının modası idi. Gerçi ortalıkta yazın yüksek "babydoll" t-shirtler ile yüksek bel pantolonlarla dolaşanlar vardı, bunların sayısı da artacak.

"Bunu kim yönlendiriyor" diyorsan, modacılar yapıyor bu işi. Abuk subuk defileler olur ya, "Bunu kim giyer ki, herhangi bir birey bunu giyemez" dediğimiz şeyler olur içinde. İşte onlar birkaç sene sonra önce Kim Kardashian gibi sosyeteye, oradan da halka iniyor. Halktan ilk giyen sen olmasan da bir süre sonra gözün alışıyor. (Benim o eciş bücüş kıyafetlere 4-5 senede alışıyor gözüm, skinny jeans'e hala alışmadı gözüm örneğin) Örneğin, Amerika modasını 1-2 sene geriden takip ediyor Türkiye. 2 sene önce Carla Rae Jepsen şarkısında "Ripped Jeans, skin was showing" demişti ki yırtık pırtık kot modası orada başlamıştı. Şimdi Türkiye'ye geliyor işte.

Nasıl başladı diyorsan, 80'lerin metal ruhunun göstergesi genellikle. O dönemin asi ruhunun bir yansıması olarak çıktı. Bir aileye, topluma, vb. isyan simgesi olarak çıktı.
  • aychovsky  (19.03.15 19:55:08 ~ 19:58:59) 
Sadece diz de tek bi yırtık olması modasını kim çıkarttı ise dövmek istiyorum. İki diz de çizgi halindeki yırtıkta boğmak istiyorum ne kadar iğrenç.

Ama asimetrik yırtık ve eskitmeler güzel
  • indescribable  (19.03.15 20:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.