[]

Kredi karti komisyonu

bir sahis firmasi kurarak, degeri 50 bin ile 100 bin arasinda degisen 2.el makineleri musterilere kredi kartina taksitle satmak istiyorum.

1) maksimum taksit miktari nedir (9 galiba)?
2) satici olarak benden bankanin kesecegi komisyon orani ne olacaktir?
3) parayi ne kadar sure sonra tahsil edebiliyorum bankadan?
4) herhangi bir risk altinda miyim?

 
Sadece duyduklarım, okuduklarımdan bildiklerimdir.
1-9
2-Bu bankanın sana olan sevgisine göre değişiyor, daha önce pos cihazlı iş yapmadığın ve her işini gördüğün bir bankan yoksa yalan olmasın ama tek çekimde 1.5%-2%'den açarlar komisyon oranını gibi geliyor, taksit sayısı arttıkça komisyon oranı artar, parayı hemen almak istemezsen daha düşük komisyon oranı oluyor sanırım.
3-Tercihe bağlı olmalı, komisyon oranı değişiyor ona göre, ertesi gün de olabiliyor, 45 gün sonra da sanırım. 45 gün sonra tahsilatta tek çekimler için komisyon yoktu gibi bir muhabbet anımsıyorum.
4-Bilgim yok.

Yukarıda yazdıklarım bütünüyle yanlış olabilir, en iyi bilgiyi şu anda çalıştığınız banka varsa oradan alabilirsiniz, yüksek ücretler çıkarsa diğer bankaları da soruşturursunuz.
  • atom karincanin torunu  (19.03.15 18:34:03) 
hepsi, bankanızla olan anlaşmanıza bağlı.

yeni kurulan bir firmaya verecekleri vade yüksek olur. örneğin 50 gün bekleyip komisyon ödemeden alabilirsiniz vs.

bütün bankalarla görüşün, birbirlerini kırdırın.
  • retiredcolonel  (19.03.15 18:36:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.