[]

Toplumda bekarete bakis acisindaki tutarsizlik ?

Bekarete dair anlamadigim bir sey var.

Bekaret kadinlarin oldurulemsine bile yol acabilecek denli bu toplumda onemliyse, dul kadinlar nasil evlenebiliyor yahu? Kizinin bakire olmadigini ogrenen baba kafayi siyirirken, kizi bosaninca bunu neden normal karsiliyor? iki turlu de bakire degil ve evli degil, ee ?


 
birinde evlenmeden düşüp kalkıyor = orospu mantığı hakim... diğerinde evlendiği için sıkıntı yok. anlaşamamış boşanmış ama namussuz biri değil.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (19.03.15 17:05:24) 
çünkü bir tanesinde zamanında evliydi. yani cinsel ilişki yaşanırken nikah vardı ama ötekinde nikahsız cinsel ilişki var.


  • sta  (19.03.15 17:05:56) 
Valla çok saçma,bir ayda evli kalsan evlenmek gerek diyorlar.


  • Lola90  (19.03.15 17:11:13) 
E diyelim ki ben dulum ve sonrasinda o dusme kalkmalari yaptim istedigim insanlarla, nereden bilecek ikinci kez evlenecegim sahis? Bekaret bunun garantoru degil mi? Ha evliyken bekaretimi iaybetmisim, ha sevgiliyken fark olmamali. Ikisinde de sevdigim (hatta evli olsugumu belki sevmiyorum) insanla birlikte oldum, ikisinde de bekaret zari yirtiliyor, eee ?


  • comptrol  (19.03.15 17:20:32) 
  • mermize  (19.03.15 17:24:11) 
Comptrol amacın ne ? Kız babasının falan da taktik mi aliyosun? Saçma sama muhabbetler. İsin gücün yok mu allah aşkına. Biliyorsun iste var toplumda bi çarpıklık. Neyi kurcaliyosun.


  • elorelia  (19.03.15 17:36:35) 
abicim mesele kadının mal olarak görülmesi burda bu Abi'lerin kafalarına göre kadının ambalajı yırtılmış mı yırtılmamış mı ! Görüş bana ait değil bu adamların kafası böyle
Mesele evlilikdışı cinsellik yaşamak ya da evlilik içinde yaşamak değil . Bu adamların gözünde 2sinin bir farkı yok kadın kullanılmış mı kullanılmış. Teorik olarak dediğin doğru olabilir pratikte farkı yok. Bekaret delisi adamlar evlenip ayrılmış kadınla da mümkünse evlenmeyi tercih etmez. Açık olarak görür afedersin hatta bu kadının durumu daha kötü çünkü diğerinin durumu bilinmezken evlenip boşanmış kadının bakire olmadığı herkes tarafından bilinir. Bu adamların anaları da kendi oğullarını kaç yaşında olurlarsa olsunlar ve kaç kadınla birlikte olurlarda olsunlar hiç evlenmemiş oğullarını evleniyor boşanmış onların kafaya göre kullanılmış kadınla evlendirmek istemezler. Istisnalar illaki vardır ama böyle adamların geneli böyle.

  • limoncello  (19.03.15 17:43:22) 
Dul kadinin tekrar evlenme sansi dusuyor o yuzden. Leke gibi kaliyor BOSANMIS ve BEKARETSIZ olmasi.
Babalar anlayis gosterir mi bilmiyorum. Onlarda kullanildi atildi diye bakiyorlardir.

Ama bosanmis erkek hic evlenilecek erkek olma olasiligini yitirmez.
  • pinkpeony  (19.03.15 17:49:38) 
Yalnız çoğu yerde boşanmak da normal görülmüyor. Hala boşanmış kızına destek olmak yerine iade edilmiş ayıplı mal muamelesi yapan, sokağa çıkarmayan insanlar var. Bence boşanma konusundaki ilk önermen yanlış.


  • Haldamir  (19.03.15 17:51:18) 
Kardeşim toplumsal cinsiyet konusuyla ilgiliyim bir daha söyliyim mesele evlilikdışı cinsel ilişkiye girmek ahlaksızlık diğeri sorun değil meselesi değil. Bununla ilgili kadınlar kulübü diye bi sitede şey okumuştum 2. Buluşmadan sonra adam kadının üstüne saldırmış nerdeyse evlenmiş boşanmış kadın. Sanki kız mısın bana da versen nolcak tarzı şeyler söylemiş adam.


  • limoncello  (19.03.15 18:06:22) 
Aklima gelmisken soruma ekleyim,

erkek yabanci (gayrimuslim) bir kizla evlenebilmek icin taklalar atarken, bu bekaret hic aklina gelmiyor. Sadece kendisine gelmemesini gec, ailesi bile bakireligi unutup bu kizi kacirmamak icin elinden geleni yapabiliyor. E gayrimuslim olunca bekaret sorun degilse, musluman olunca niye sorun ? Hatta en gelenekci ailelerde bile durum boyle. Kafamda deli sorular ...
  • comptrol  (19.03.15 18:11:57 ~ 18:14:22) 
Annemin bir amcası varmış, evlenmememiş. 40'ından sonra evlenesi tutmuş, ama vazgeçmiş. Nedeni de "Kız alsam ona yazık, dul alsam bana yazık". Sonuçta dulla evlenenler de bekareti ciddi şekilde kafaya takan insanlar değiller, gördüğün gibi dul alınca erkeğe yazık olabiliyor. Ek olarak, belli bir kesimde de "Senin evin artık kocanın evidir" deyip boşanmasına izin vermeyen babalar da yok değil.

Kalan kesim için tutarlı yaşayanı da var, ama bekareti kafaya takerken bir yandan da aynı tutarsızlık düğünlerde de var, iki kişinin sevişeceği geceyi yaldır yaldır kutluyoruz; ki yorgunluktan o gece bir şey yapamıyorlar bile.
  • aychovsky  (19.03.15 18:18:39) 
Din meselesi değil aslında çünkü hristiyanlıkta özellikle katoliklikte de çok önemlidir bekaret din adamları kadınları bile evlenemezler . Kadın zengin statülü kariyerli ve güzelse artık o maço adamlar bile aramıyor. Yabancı kadında da bu mesele kültür meselesi, adam onun kültürü öyle falan gibi şeylerle düşünmemeye çalışıyor çünkü aramaya sormaya falan kalksa yabancıda Avrupa amerika falan kıçıyla gülerler buna napsın garibim ama Türk kadını kendi hakkına sahip çıkmadığı ve bunu erkeğin eline verdiği için erkek de hükmediyor


  • limoncello  (19.03.15 18:19:25) 
bence tespitte hata var. kızı boşanınca bunu normal karşıladığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?

bu ülkede iki türlü aile var, biri "kızım daha fazla zulüm göreceğine boşansın dizimin dibinde otursun/hayatını yeniden kursun" diyen azınlıktakiler, diğeri de "boşanıp da ailemize leke sürdürmesin" diyen çoğunluktakiler. boşanmak = defolu malın gelin evine geri gönderilmesi onlar için bir nevi.

ben çok kişi gördüm, boşanacağım dediğinde ailesinden cevap olarak "sen bu evden gelinlikle çıktın ancak kefeninle dönersin", "ailemizin şerefini düşün", "seni sileriz defterden" gibi cevaplar alan.

evliyken nasıl bir çile çekmişse tüm bunları göze alıp boşanan ve kendi ayakları üstünde ailesiyle görüşemeden durmaya çalışan çok kadın var. kadının çocuğu yoksa yeni bir evlilikle toplumsal kıstasları karşılayan bir hayata tekrar sahip olması kolay, ama dul ve çocuklu bir kadın günümüzde çoğu zaman ailesi tarafından bile dışlanıyor ya hu. kabullenen de atsan atılmaz kafasıyla ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor öz evladına ve torununa. maalesef durum bu.
  • Unorthodox  (20.03.15 00:19:06) 
sanırım birisi illegal evlilik dışı seksten dolayı toplumca ayıplanıyor

diğeri legal ve toplumun onayladığı şekilde seviştiği için sonradan sıkıntı olmuyor. öff be her neyse

alan adamın derdi o biliyordur herhalde dul kadının bakire olmadığını alacaksa evlenecekse ona göre evlenir
  • bihruzbey  (20.03.15 00:25:23) 
diyelim ki kadının boşanmasına ses etmedi ailesi veya dayak filan vardı mecburen kabullendiler.
iki turlu de bakire degil ve evli degil, ee ? önermesinde yine de hata var o kadın -yine- evlenene kadar birisiyle sevişemez. ki dul kadının evlenmesi de zor kadın ömür boyu cinsel hayattan afaroz ediyor kendini bi bakıma. baba kızının biriyle seviştiğini öğrense yine sıyırır kafayı.
bekaret arayan bunu da arıyor. dul isen de sevişemezsin -ha nereden bilinecek'e getirmeyelim konuyu lütfen sanki bi tek zar meselesi. kadın dulsa zaten daha kolay "verir" kafasıyla yaklaşıldığından biriyle görüşmesi bile o yaftayı yemesine yetiyor.
  • niye ama  (20.03.15 00:34:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.