[]

ışık geçirmeyen perde sorusu

arkadaşlar çılgınlar gibi güneş alan bi eve sahibiz maalesef migrenim falan da olduğu için perde araştırmasındayım.şunları buldum nette;

urun.gittigidiyor.com
bir de stor perdeler var ama güneş için nasıl olur ki bir de pencereyi açmak falan sıkıntı oluyormuş onunla.var mı sizin de bu konu hakkında görüşleriniz ve önerileriniz?

 
Ben bu linktekinin benzerini kullanıyorum ama siyah rengini değil, koyu mor. Siyah renkle ilgili ısıyla ilgili problem olabileceğini söylemişlerdi alırken. Benim pencerenin sağı ve solu 1-1.5 metre duvar olduğu için ve perdeyle oraları da kapattığım için içerisi zifiri karanlık oluyor.


  • osurdum  (19.03.15 16:39:15) 
Bunlarin storlarindan kullaniyorum ve cok memnunum ama evet eger cami acicaksan storu kaldirman gerekiyor.


  • brnbrs  (19.03.15 16:41:00) 
bizde kalın beyaz storlar var. indirdin mi zifiri karanlık oluyor ev. illa siyah olmasına gerek yok yani kalın olması yeterli. storlarla pencereyi aralayabiliyorsunuz ama tamamen açamıyorsunuz tahmin edebileceğiniz gibi


  • argent dawn  (19.03.15 16:49:08) 
blackout perde kullanıyoruz biz de yatak odasında. gerçekten çok başarılılar. bizim odadakinin rengi koyu kahverengi ve güneşi gerçekten de geçirmiyor kesinlikle tavsiye ederim.


  • sta  (19.03.15 16:51:46) 
Demek istedigim sta nin dedigi stor krem olmasina ragmen hic gunes gecirmiyor.


  • brnbrs  (19.03.15 16:55:58) 
bizim evdeki stor değil normal kumaş perde onu belirteyim de.


  • sta  (19.03.15 17:02:56) 
linkte ki perdeden kullanıyorum. Gri rengınden tamamen kapatınca kesinlikle günışığını kesiyor.


  • haci wat  (19.03.15 17:10:55) 
Beyaz stor var benim yatak odamda. Kapatinca direk gece oluyor. Geceleri hatta zifiri oluyor korkup aciyorum bazen. Ama pencere acik olmuyor ne yazik ki. Yatak odaniza falan yaptirin sadece. Digerlerine perde bakin bence.


  • p girl  (19.03.15 17:13:09) 
bizde de bunlarin zebra store versiyonlari mevcut. hem kullanimi cok kolay hem de daha hos duruyorlar. camlariniz yukardan aciliyorsa (bizimkiler kucuk kucuk degil buyuk camlar) hic sorun olmuyor acip kapatmak.


  • fraise  (19.03.15 17:35:11) 
öğrenci işi çözüm istersen
git bi kağıt satan yere
büyük düz beyaz ambalaj kağıdı al
diş macunuyla cama yapıştır.
5 liraya falan perde açma kapama derdinden kurtuldun
:)
  • titiraprap  (19.03.15 17:48:53) 
linens'ten almıştım, zaten kalın kumaştı, üstüne iki kat yaptırmıştım. kesinlikle zifiri karanlık oluyor. yalnız bu işe gireceksen, şöyle bir avantaj dezavantaj durumu var: tek parça alırsan yıkaması zor olur, birden fazla parça alırsan da birleşme yerlerinden ışık sızma problemi olabilir, gerçi bunun için gereğinden daha fazla kestirerek çözüm bulabilirsin.


  • puc  (19.03.15 18:04:23) 
tamamdır arkadaşlar çok teşekkürler sanırım stor bana göre değil yazın falan pencere açık yattığımdan iyi olmaz gibime geldi

@sta nasıl günde 10 saat uyuyabildiğini şimdi anladım :D
@titiraprap aile ile yaşıyorum da annem hayatta izin vermez öyle bişeye büyük olasılık siyaha da izin vermez görüntü iyi olmayacağı için :)
  • high hopes of the sozluk  (19.03.15 18:20:17 ~ 18:20:34) 
Işık geçirmeyen perdeye karartma perdesi de deniyor. Karartma perdesinin koyu renkli olması gerekmiyor.


  • boyalı kuş  (19.03.15 18:54:36) 
@high hopes bunlar hep teknik işi :)


  • sta  (19.03.15 19:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.