[]

Dubai'ye vizemiz yokken ucak bileti alsak gidince sinirdisi ederler mi?

Baslik sacma oldu fekat.

Hindistan'da iki kisiyiz ve basimiza garip seyler geldi bunlari anlatmaya zaman yok ozetle 300 euro gibi bi paramiz var ve turkiye'ye donmek istiyoruz.

Burdan dubai'ye ucak bileti cok ucuz ve dubai vize istiyor.

Acaba bilet alip gitsek ve orda vizemizin olmadigini farketseler bizi turkiye'ye geri yollarlar mi?


ya da hindistan'dan turkiye'ye 2 kisinin 1 milyara donmesinin bi alternatifi var mi bilen eden var mi

 
Uçağa binmeden de kontrol etmiyorlar mı vizeyi?


  • innerbliss  (19.03.15 14:49:22) 
direk elçiliğe gidip bizim paramız yok napsak diye sorsanız veya bir tanıdığa bilet aldırtsanız türkiye'den daha sorunsuz olmaz mı? sınırdışı edilmek çok ciddi bir olay çünkü


  • argent dawn  (19.03.15 14:49:26) 
vizeniz yokken uçamazsınız, boarding vermezler. transit olarak ayarlarsanız uçuşu o zaman şansınız olur

edit: dubai'ye gidiş amacınız sınırdışı edilmek istemenizmiş. öyle bir işe girişmeyin bundan sonra alacağınız her vize de önünüze çıkar
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (19.03.15 14:50:46 ~ 14:53:23) 
turkiye'den ailelerimizden vs bulabildigimiz para bu kadar daha fazla bulamiyoruz.

hindistan'a gelirken bi arkadasim yesil pasaportu vardi vizesiz zannedip gelmis, burdan geri yolladilar.

umrumuzda degil ciddi olmasi dubai'ye bidaha gidememek kurtulmak istiyoruz burdan aslinda. tren yoluyla da mumkun degil pakistan vize istiyor ve kiz arkadasimlayiz tehlikeli
  • Wilhelm  (19.03.15 14:52:57) 
1- vizesiz uçağa binemezsin
2- sınırdışı edilirsen sittin sene şengen falan alamazsın
3- bir akıllı sen misin? amerikadan 2000$ uçak parası verip ülkeye dönenler mal mı? kanadaya geçip sınırdışı edilirler.
  • lancelot du lac  (19.03.15 14:54:00) 
hindistan vizenizin bitmesine ne kadar kaldı?

edit: geri gönderilme olayını açıklayayım. yolcu herhangi bir sebepten dolayı ülkeye kabul edilmezse (vizesi olmayabilir, pasaport polisi insiyatif kullanır almaz vs) o yolcuyu uçuran havayolu yolcuyu getirdiği ülkeye geri götürmek zorundadır. bunun için inad adı verilen bir bilet düzenlenir yolcu bu biletle uçar. yolcuya da bilet düzenlenirken bilet ücreti bu ödemen lazım derler. yolcu param yok derse o zaman biz sana bileti keselim sen dönünce öde derler, yolcu uçar genelde de o paranın üstüne yatar. dolayısıyla senin durumunda vizesiz dubai ye uçsan bile seni hindistan a geri yollarlar. hindistan'a tek girişlik vizen varsa o zaman türkiye'ye yollanabilirsin.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (19.03.15 14:54:37 ~ 14:59:07) 
bir akilli benim demiyorum zor bi durumdayiz ve cozum ariyorum bari simdi satasmayin ya

14 mayis'ta bitiyor vizemiz
  • Wilhelm  (19.03.15 14:55:42) 
çözüm sormamışsın ki? dubai'yi sormuşsun. nasıl döneceğim diye sorsan çözüm yolu bulunur.

ya vizenin bitmesini bekleyeceksin, ya da elçiliğe gidip yalvaracaksın. başka yolu yok.
  • lancelot du lac  (19.03.15 14:57:36) 
peki o zaman cozum onerisi soruyorum onerisi olan var mi?


  • Wilhelm  (19.03.15 15:00:40) 
Dubai aktarmali bir ucusumda aktarmada cok zaman vardi. Uae vizesi almamistim. Sehre gireyim gezeyim dedigimde yok vize bir gunden once cikmaz zart zurt derken kapida parasiyla vizeyi yarim saatte vermislerdi ve sehre girip gezmistim.
Bu da boyle bir animdir.

Anladigim kadariyla siz sinirdisi edilmek istiyorsunuz. Dubaiye binin gelin. Indiginizde dubaiden turkiyeye bilet alirsiniz, havaaalanindan transfer yaparsiniz.
  • f_d  (19.03.15 15:02:54) 
yolculuğunuz hindistan'dan mı başladı? yani türkiye'den doğrudan o ülkeye mi uçtunuz ve de hangi havayolunu kullandınız? biletiniz tek yön müydü? sorunu bana anlatırsanız biraz, bilet fiyatıyla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mı öğrenmeye çalışırım


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (19.03.15 15:04:22 ~ 15:04:58) 
niye macera arıyorsunuz ki, konsolosluğa ulaşın bir şekilde.


  • Tutesh  (19.03.15 15:15:01) 
bu arada sınırdışı edilmek bedava değil bir ton ceza ödüyorsunuz devlet bir şekilde onu sizden alıyor


  • argent dawn  (19.03.15 15:20:33) 
Hindistani hayal bile edemeyenlerin konsolosluga ulasin demesi kolay. Ulasabiliyorsaniz ulasin tabii, orasi ayri. Deneyin en azindan.

Ben olsam dubai'ye gider oradan cozmeye calisirim. Turkiyeye ne kadar yakin, o kadar iyi. Dubaide ulasim ve iletisim imkaniniz daha kolay olur ve yardim isteyebileceginiz turkleri, devlet ilgisini bulma ihtimaliniz daha yuksektir. Kiz arkadasiniz da dubaiye gelirken sorun yasama ihtimalinize karsi kapali giyinsin, zira standart bir is yapmayacaginiz icin yuksek ihtimal arap gorevlilerle fazlaca muhatap olacaksiniz.

Ayrica sinir disi edilmeye calismayin, ben de sizin paraniz arti eslik eden gorevlinin parasini size kitliyorlar diye biliyorum.
  • f_d  (19.03.15 15:25:02 ~ 15:26:56) 
Abi direk skyscanner'i actim bilet fiyatlarina baktim. Ornegin Mayis basi icin bi kisi Dubai aktarmali sabiha gokcen ucusu 600 kusur lira. Uzerine bi sekilde tamamlamaya calisin.


  • only alcoholica  (19.03.15 15:34:49) 
@argent dawn +1
Öncelikle aile ve arkadaşlarla ilgili yeniden düşünün, size bilet alacak birilerini bulmaya çalışın. Yapabilirseniz en temizi bu. Oraya gitmenize izin vemişler de aileler nasıl yardım etmiyor anlamıyorum!

Ya da, zaten Yeni Delhi'de olduğunuzu varsayarak bence de elçilik üzerinden halletmeye çalışın. Yanında özellikle arkadaşın da varken riske girme. Gerçi tek de olsan yine girme bu işe derdim. Aklından geçen kötü bir seçenek. Elçilik burada sana yardım etmeyecekse kapasın gitsin.

Başınızdan ne geçti bilmiyorum ama umarım hallolur probleminiz. Ne olursa olsun yanlış iş yapmaktan kaçının.
  • puc  (19.03.15 16:00:04) 
şimdi skyscanner'dan bakıyorum, goa'dan kalkan uçak mumbai'de aktarma yapıyor, oradan kuveyt'e aktarma yapıyor(kapıda vize alabiliyormuşsunuz ücretsiz ona da baktım) ordan da istanbul bilet 1.200 tl ortalama.

bi şekilde türkiyeden 1.500 - 2000 tl daha ayarlamanız gerekiyor. bir de evet konsolosluğa ulaşsanız iyi edersiniz.
(git:www.skyscanner.com.tr )
selamlar.
  • lynda.com  (19.03.15 17:23:11) 
Geçmiş olsun. Çok özel değilse başınıza gelenlerden bahseder misiniz?

Hayatın toz pembe olduğunu düşünen bir arkadaşım da sizin gibi Hindistan'a gitmek ve orada yaşamak istiyor. En azından deneyimli birinden duysun da, belki kararı değişir.
  • BuddyGuy  (19.03.15 18:09:53) 
trene binin gelin. pakistan sınırında da yalvarakcasınız onlarda vizeyi verecek.


  • matematik koyu  (19.03.15 18:42:38) 
irana gidilse zaten gelicez de iran ucaklari istanbul aktarmali.

tahrandan 100 liraya gelebiliyoruz yoksa istanbula ama ucak fiyatlari turkiyeyle ayni iran icin 1000 civari
  • Wilhelm  (19.03.15 19:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.