[]

yazıcı \ ethernet \ ağ problemi

Ofisteki bir bilgisayarda çift ethernet kartı var. Birisi kros bağlı diğeri normal ağa bağlı. Makineyi kurduğumuz zaman bilgisayardaki hangi ethernete bağlanacağını seçme şansı var mıdır?




 
bildigim kadariyla "su baglantiyi" kullan diyemiyoruz windows makinalarinda. windows ip adresine bakip ona gore kendi seciyor.


  • wpi  (25.08.09 16:56:06) 
@that was just a dream, problem yazıcının bağlandığı anda normal etherneti değil krosu görmesi sanırım. bana da iyi anlatılmadığı için bu şekilde yazabildim ancak.

@wpi, peki biz krosu değil de normal bağlantı olanı görmesini nasıl sağlayabiliriz?
  • nihilanth  (25.08.09 18:58:39 ~ 18:59:08) 
bi deneyelim.

Network Connections / Properties / Advanced / Advanced Settings Tabinda / Adapters and Bindings / Burada Connections Altinda Onceligi vermek istediginiz Agi / Network'u secin ok yardimiyla uste cikartin. sonra ok'leyip yapmak istediginiz seyi tekrar deneyin. burada yaptigimiz ag onceligini degistirmek.
  • that was just a dream  (25.08.09 20:01:03) 
Farklı aygıtlar birbirine Normal bağlantıyla, aynı aygıtlar birbirine Cross bağlanır.

Örn: PC - PC > birbirine cross bağlanırken, PC - Hub > birbirine normal bağlıdır.

Bu durumda PC - Yazıcı bağlantısıda Normal olması gerekir diye düşünüyorum.
  • HaNeDaN  (25.08.09 20:42:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.