[]

2015 YGS - bu sonuclarla üniversiteye gidilir mi?

Sinava gireli yillaaaar gecmis biri olarak simdiki sistemden hic birsey anlamiyorum. Ekteki sonuc kardesimin, bu sonuclarla üni.ye gidilir mi? gidilse kabaca seviye/sehir olarak nerelere gider? genel olarak yorum yapabilecek olan var mi?
su an kendisiyle konusmak mümkün degil..

Simdiden tesekkürler

 
girilir de size ne lazım? kontenjansız açıköğretimler bile var. sen nereye girmek istediğini söyle ona göre yorum yapalım.


  • lancelot du lac  (19.03.15 13:18:58 ~ 13:19:17) 
lys den sonra net bişey söylenebilir, çünkü lys puanı %60 etkiliyor. sadece ygs puanıyla açıköğretime yada 2 yıllık bölümlere girebilir.


  • Golgi  (19.03.15 13:23:22) 
istanbul, ankara, eskisehir diye bir siralamamiz vardi zamaninda. buralarda 4 yillik olacagini sanmiyorum. bölüm olarak da kararsizdi hala ama tm bölümleri düsünüyordu.

2. senesi üni olmazsa ise girecek, son cocuk, büyükleri cok iyi üni.lerde okudu ve saglam kariyerleri var. ama kimse onu özele göndermez, maddi acidan. zaten cok calismadi da.

yani o da üni okusun isteniyor tabi ama ne okunur bunla onu cözmeye calisiyorum. bir üni diplomasi olsun kafasina geldik sanirim.. ama acik ögretim ya da 2 yillik is imkani olmayacak bir bölüm degil. karisik yazdim kusura bakma cok sinirliyim.
  • kimse  (19.03.15 13:24:19) 
Tam burssuz ya da küçük şehir üniversiteleri olur sanırım.
Bence de seneye bırakmak daha iyi olur. Kendisi hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz de iyi olur. Yani tm mi, mf mi gibi, normalde dersleri nasıldır deneme sınavları nasıldır gibi.

edit: Bu puanlar onu sadece 2 seneliklere sokar, lys'ye girecekse ayrı ama lys'de de aşırı bir başarı zor gibi, hani tercih sonuç sıraları 200 bin falan olursa standar işletmeye-iktisada gidebilir bir çok üniversitede sanırım.

ygs puanlarıyla girilebilecek 4 senelik bölümlerde var, isterseniz yönetim bilişim sistemlerine, turizm işletmeciliğine falan bakın.
  • atom karincanin torunu  (19.03.15 13:25:20 ~ 13:27:38) 
@Marcus Aquila, yapmadigimiz kalmadi, özel ders, sehir disi yatili dersane neler yaptik. heveslensin/özensin diye yurtdisinda bile üni kampüsüne götürdüm. istek var ama calismiyor cocuk. 2 senedir herkes elinden geleni yapti madden ve manen ama olmadi.
simdi kaldigi yurtta deli gibi agliyor, tekrar bisey demedim daha fazla üzmemek icin ama son sansiydi.

  • kimse  (19.03.15 13:26:57) 
su an özel üni.ye asla gönderemeyiz, abla ve abisi olarak daha 2 senedir calisiyoruz, su an o imkan yok. ama o okuyamazsa aramizda ucurumlar olacak 10 sene sonra, bu da en korktugum sey.


  • kimse  (19.03.15 13:29:11) 
Lys é tabir yerinde ise eşek gibi çalışırsa neden olmasın çok da iyi yerlere girebilir zor değil istemek ve çalışmak gerek.

Bi şekilde çalışma motivasyonu olması gerek öyle çalışmazsan iş girersin Vs demeyin bu tarz şeyler beni ders çalışmaktan soğutmuştu. aynısı kardeşinde oluyor olabilir.
  • indescribable  (19.03.15 13:34:51) 
Bazı insanlarda olmuyor ya, herkes üniversite okumak zorunda değil cidden. Bu netlerle bi yere girse, çalışma isteği yoksa kaç sene okuyacak kimbilir. Vakit kaybı. Bi zanaat öğrensin, birinin yanında çalışsın.


  • Lola90  (19.03.15 13:52:05) 
lysye çalışsın yine de boşlamasın. 300-330 puanlarla istanbulda işletme falan okur. gerçi mat1 olmadan mat2 çok zor ama. edebiyat kassın.


  • mattiadestro  (19.03.15 14:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.