[]

IK uzmanları

www.sgk.com.tr
SGK işten çıkış kodları

16 - Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işvere ait diğer işyerine nakli

Ben grup şirketleri arasında geçiş yaptım, IK ağzından senin geçiş 16 kodu ile olmamış diye ağzından kaçırdı, bunu benim öğrenebileceğim bir yer var mı ?

4a hizmet dökümünde bunula ilgil bir bilgi yok

 
aynı durum banada olmuştu. muhasebeciler genelde atlıyor bu ince detayı, geri dönüşü yok derler ama var. sizi işten çıkaran (yani devri yapacak olan) şirketin muhasebe bölümü işten çıkış kodu olarak 16 yı işaretler ve yeni giriş yapacak olan yer'de 16 koduyla işe alım yaparsa tüm haklarınız devam eder. yanlış bildirim için sgk'ya dilekçe yazması gerekli eğer dönemi sonlandırdıysa. eğer yapılmadı ve ısrarla yapılmayacaksa muhasebeyi dava edebilirsiniz çünkü bu durumda bütün haklarınız (kıdem, ihbar, yıllık izin vs) yanıyor. önemsiz gibi görünen ama önemli bir konu.

daha önce bir duyuruda daha yazmıştım, tekrar yazıyorum; sgk ya yanlış bildirim dilekçesi vererek her şeyi düzeltebilirler, bir miktar cezası var sadece.
  • Tears of Devil  (19.03.15 13:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.