[]

Kendinden yaşça küçüklerle arkadaş olmak?

Selam dostlar. Bir tanıdığımın durumu merakımı celbetti. Kendisinin arkadaş çevresi hep kendisinden yaşça küçük. Bunun bir sebebi olabilir mi? yani bir insan arkadaşlık kurarken niye kendisinden küçük olmasına dikkat eder ki?




 
2. üniversite okuyorsan, ilklerle bağlantın kopuyorsa otomatikman 3-4 yaş küçüklerle arkadaş oluyorsun.

Ondan olabilir
  • efrasiyab87  (19.03.15 12:06:19) 
Benim de oyle. Okulu uzattıgim için arkadas cevrem hep kucuk. Sonra arkadasin arkadasi derken cevre genislese de ayni kosullarda genisliyor.

Ozellikle bi seçim oldugunu sanmiyorum. O tanıdiginin da buna benzer bir seydir durumu.
  • rayde  (19.03.15 12:09:23) 
Kendi yaşıtlarından sıkılıyor olabilir. Kendisi sıkıntılı bir çocukluk gençlik dönemi geçirdiyse o zamanların acısını büyümeyi reddederek, kendinden genç olanlarla zaman geçirerek çıkarmaya çalışıyor olabilir. Gençlerle kendini genç hissediyor ve bundan hoşlanıyor olabilir. Yaşlanma korkusu, sorumluluk alma korkusu duyuyor olabilir. Yaşıtlarından istediği kadar saygı göremiyorsa ama yaşça küçük olanlar ona yaşından dolayı fazlaca saygı gösteriyorsa kendini bu şekilde değerli hissediyor olabilir.

Edit: Ben bahsedilen kişinin kendinden küçük kişileri özellikle arkadaş seçtiği şeklinde anladım, ona göre cevapladım.
  • whimsical  (19.03.15 12:10:44 ~ 12:12:33) 
whimsical sıkıntılı bir çocukluk ile büyümeyi reddetmek arasındaki ilişkiyi biraz daha açabilir misin?


  • nicotr  (19.03.15 12:17:15) 
Çocukken yaşıtlarına göre fazlaca bir sorumluluk yüklenmiş olabilir omuzlarına. Para kazanması gerekmiştir örneğin, ya da kardeşinin ya da ana babasının bakımını üstlenmesi gerekmiştir. Belki çok genç yaşta anne baba olmuştur ve yaşıtlarının aklı havadayken kendisi bir insanı büyütmekle meşgul olduğundan bazı şeyler içinde kalmıştır.

Aklıma böyle şeyler geldi.

Büyümeyi reddetmek kısmı ise şöyle; kendisi sonradan fark etmiştir çocukluğunu, gençliğini yaşıtları gibi yaşayamadığını ve o günleri telafi etmeye -daha fazla büyümeyi reddederek, yaşıtları gibi davranmayı reddederek- çalışıyordur.
  • whimsical  (19.03.15 12:30:24 ~ 12:33:51) 
whimsical +1


  • only the strong survive  (19.03.15 12:30:36) 
buna psikolojide regresyon diyoruz. büyümeyi bilinçdışı olarak reddeder. bunun sebebi çocukluk travmalarıdır. en basit haliyle, halen çocukluk yaparak travmalar yüzünden dolu dolu yaşayamadığı çocukluğunu şimdi yaşamaya çalışır.


  • only the strong survive  (19.03.15 12:32:59) 
ben de öyleyim. kendi yaşıtlarımla sıkılıyorum çok sıkıcı geliyorlar. sevgililerimi de hep kendimden küçük seçmiştim yaşıtım olan çok azdır. çünkü ben hala kendimi 31 yaşında hissetmiyorum, hissedemiyorum. 16-17 gibi hissediyorum. ayrıca çocukluk travmam da yok rahat bir çocukluk geçirdim. ama büyümeyi reddettiğim doğrudur.


  • sta  (19.03.15 12:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.