[]

köpeğin halıya işemesini engellemek

nasıl yapalım?

tuvalet eğitimi var sayılır, eve yapmaması gerektiğini öğrendi, ama hala tutamayıp eve yaptığı oluyor. halılara işemesini nasıl engellerim? var mı bunun spreyi falanı?


 
günde 2 defa dışarı tuvalete çıkartıyorsun değil mi? buna rağmen mi yapıyor?


  • ayrıl coco  (18.03.15 22:48:52) 
çıkartıyorum tabi ki. sabah 8 akşam 8.
ama tuvaletini tutmayı yeni öğreniyor sanırım daha, barınaktan yeni çıktı çünkü garibim.
anlamadım neden böyle oldu. normalde büyük köpeğimden hemen öğrenir yeni gelenler.
  • mutevazi  (18.03.15 22:53:47) 
barınaktan yeni çıktı dediniz, yerine alışana kadar işemesi doğaldır
ayrıca köpekler sırf inat olsun diyede işeyebilirler, size kızmış yaptığınız birşeyden dolayı işemişte olabilir

  • sinekvalesi  (18.03.15 22:58:03) 
eve işesin alışana kadar onda sorun yok. halıları sermeden önce hep işediği yer de belliydi zaten, ben halıları o üşümesin diye yeni serdim nasıl olsa işeyeceği yeri belirledi diye, halıları serince halıya işedi kendi yaptığı yer yerine.

nasıl temizlenir bu peki? halıların içine işliyor sidik, her seferinde yıkamaya dan gönderemiyorum doğal olarak.
  • mutevazi  (18.03.15 23:01:33) 
ben işemeyi bırakana kadar halıları kaldırmıştım, ama tabi daha iyi çözümlerde vardır, ama en garantisi bu bir süre, tabi bunlar benim tespitlerim sebebi başkada olabilir


  • sinekvalesi  (18.03.15 23:02:47) 
Benim köpeğim de ilk geldiğinde (4 aylıktı) hiç abartmıyorum, dakika tutuyordum. 15 dakikada bir işiyordu. Bir sorunu mu var diye veterinere götürdüm, beklemekten başka çaren yok dedi. Henüz kasları gelişmediğinden tutamayabilir, normal dedi. Ama sonradan psikolojik de olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 1-1,5 ay bize ve çişini tutmaya alışana kadar her 15 dakikada bir aşağı indirip geliyordum. Ona da alıştırmak zor oldu gerçi. Başlarda neden indiğimizi anlamıyordu, çiş yapmaya karar verene kadar bekliyorduk öyle. Ama sonradan çişe indiğimizi anlamaya başladı, hemen toprağa ayak bastığı gibi çişini yapıyordu, dönüyorduk. Buna alışmaya başladığı gibi de zaten yavaş yavaş süreler uzamaya başladı. Önce yarım saatte 1, bir saatte 1, iki saat, üç saat derken şimdi sabah-akşam toplam 1,5-2 saat gezmeye döndü düzenimiz.

Yani sabırla beklemekten başka yapılacak bir şey yok:( illa ki öğrenir ama şu an tutamıyor olması çok normal. Anladığım kadarıyla yavru. Yavru köpekler için zaten sabah-akşam çok az. En kötü ihtimalle saat başı çıkarılması lazım. Isteseler de tutamazlar yani onların salaklığından falan değil. Üstelik psikolojisi de bozuktur şu an, size alışamamıştır. Işiyorlar psikolojileri bozuk olduğunda. Her yönden kötü bir dönem. Bol sabır ve şans diliyorum:/
  • equine  (18.03.15 23:13:17) 
köpek yavru değil yetişkin.ilk defa tuvaletini tutuyor muhtemelen hayatında sadece.
ve dediğim gibi tuvaletini dışarı yapması gerektiğini de öğrendi gibi, tutma olayına alışamadı henüz. benim istediğim tutmaya alışana kadar halıları korumak. yanituvalet eğitimi vermeyi biliyorum zaten köpeğe, onda sorun yok öğreniyor. öğrenene kadar halıları nasıl korurum ya da temizlerim? kokusunu sevmedikleri bir sprey falan var mı mesela köpekler için kediler gibi, halılara sıkabileceğim vs... sormak istediğim şey bu tam olarak.

kaldıramıyorum halıları, zaten onun için serdim, tüyleri yok uyuzu yeni iyileşti ve çok üşüyor çünkü.

köpeklerle ilgili nacizane bilgim var biraz, esasında yaptığı yer de belliydi hayvanın tuvaletini o yüzden rahatça sermiştim halıları, şimdi halıya yapmaya karar verdi ama halı serilince. o yüzden şaşırdım ne yapacağımı.
  • mutevazi  (18.03.15 23:37:52) 
Halıları yıkatmaktan başka çare yok. Ki ben ona bile güvenemiyorum artık. Bana kalırsa kaldırıp, geçici bir yöntem bulmak daha mantıklı. Kilim falan serersiniz onun üzerine yatar. Halılar gerçekten mahvoluyor bir süre sonra. Erkek köpekse hiç işemeyi bırakmayabilir de. Bizim 2 erkek, biri 10 diğeri 8 yaşında, ve hala evde yalnız kalacaklarsa bir yere bağlıyoruz. Yoksa tüm evi boydan boya donatıyorlar. Biz varken de hep gözümüz üzerlerinde oluyor, her fırsatta sinsice gidip bi yerlere işiyorlar. Benim yukarıda anlattığım köpek dişi, onun 30 saat tutmuşluğu bile var. Neyse kısaca, bu iki erkek yüzünden 10 yıldır denemediğimiz şey kalmadı bizim de. Etkili hiçbir şey bulamadık. Yine bir şekilde alıyor kokusunu. Koku almasa bile yer belirlemiş oluyor, yine gidip işiyor. En az hasarla atlatmak için direkt halısız yaşayın bence bir süre.


  • equine  (18.03.15 23:50:33) 
dediğim gibi hayvan üşüyor, halıları kaldıramam. kilimim de yok malesef evde.

köpek dişi ve 5 kilo, kum kabına mı alıştırsam diye düşünüyorum şu an. nasıl olur ki kum kabına yapsa? zaten çok sıcak ve soğuk günlerde de dışarı çıkamayacak cinsinden ve tabi ki bağışıklık sısteminin ağzına edilmiş olmasından dolayı.
  • mutevazi  (18.03.15 23:54:30) 
halinin uzerine acaba su gecirmez yatak ortulerden mi koysaniz? onlar da pahalidir belki, hani hasta yataklarina gecirirler, alti plastik olur. eger kafaniza yatarsa ben ikinci el tanesini 15 liraya filan alabiliyorum, getiririm.


  • bir varmis bir yokmus  (19.03.15 00:25:21) 
sagol da sen gelene kadar kadar isemesi gecmis olur bence ya. gecsin yani ogrensin o zamana kadar elimde arap sabunu ve sirkeyle simone pesinde mi koscam :) gece tutuyor aslinda tuvaletini biz uyuduktan sonra sahaba kadar. bu sabah hatta erken uyanamamisim saat 11e kadar tutmus. ama gun icinde cok tutmuyor. olmazsa iyice disariyi ogrenene kadar uc kere cikartmayi deneyeyim ben bu kizi, o zaman yapmaz belki. usumese keske ya cok fena da oksuruyor garibim.


  • mutevazi  (19.03.15 00:43:37) 
dişiler çok dolaşmadan tuvaletlerini yapabiliyorlar. sabah akşam gezdirerek yaptırın tuvaletini. vaktiniz varsa arada birkaç kez çıkarıp aynı yere götürün ve sadece çişini yapabileceği kadar kalın dışarıda. çiş sonrası ödül de işinizi kolaylaştırır. herhangi bir sağlık sornu yok değil mi? kullandığı ilaç varsa ilacın yan etkilerinde tutmasını zorlayan bir şeyler olabilir. çişini yapması için ayıdığınız yerin zemininde ne var? oraya serdiğiniz bir şeyi halıyla özdeşleştirmiş olabilir mi?


  • madarch  (19.03.15 01:15:51) 
kan degerleri mi dusuk acaba? ne yiyor?


  • bir varmis bir yokmus  (19.03.15 01:19:56) 
"köpek uzaklaştırıcı sprey" diye aratırsanız bir şeyler var. ben bizi rahatsız etmesin diye limon kokulusunu kullandım. çok memnun kalmadım. ama satıcı yorumlarında çok kişi memnundu.
bizim köpeğin en rahatsız olduğu şey aseton kokusu. halının hep aynı yerine işiyorsa gazete serip, bir kaç damla asetonla o noktadan bir kaç saat uzak tutabilirsiniz.

  • oda sicakliginda saklayiniz  (19.03.15 15:24:57 ~ 15:25:31) 
bugün idrar söktürücü kullanmaya başladık, halıları da mecbur kaldırdım valla, yere makinaya atılabilecek battaniye tarzı şeyler sereceğim artık napayım.
tuvalet olarak kullandığı yerin zemini karton. dışarı da çıkartmayı bıraktım bir süre, şimdilik kartona yapmayı öğrenmesi yeter bana, ciğerleri inanılmaz iltihaplı, hava karlı yağmurlu, zaten küçücük üşütüyor hemen.


spreylere bakayım birçok uçuk fiyatlı değillerse deneyeyim.
mama bonacibo yiyor iki gündür, ondan önce advance yiyordu klinikte sanırım.
  • mutevazi  (19.03.15 15:38:52) 
ya siz nerden türediniz allah aşkına? her platformda böyle insanlar ortaya çıkmaya başladı. saçma sapan konuşup insanları sinirlendirmek hoşunuza mı gidiyor acaba?

gönül rahatlığıyla soru da soramaz olduk sizin gibi insanlarla karşılaşmamak için be, yettiniz.
  • mutevazi  (19.03.15 17:15:21) 
dışarı tuvaletini yapmaya alışıksa tutmaya çalışacaktır yine, dikkat edin. idrar söktürücü kullanırken tutması sakıncalı diye biliyorum. geçmiş olsun.

arada saçmalayanlara yanıt vermemek daha iyi.
  • madarch  (19.03.15 18:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.