[]

mühendisler, mimarlar bi bakin

selamlar.

bi mühendislik bürosunda haftada 40 saat calisiyorum. genelde fazla mesai yapiyorum ücret karsiligi.

simdi diyelim benim aylik maasim saate bölünce net 30 lira yapıyor, müsteriye fatura edilen de 75 lira saat basina.

isler cok yogun oldugu zaman patron diger bürolara is paslıyor, onlar da saatine 75 lira aliyorlar bizden.

simdi söyle bir sey mümkün mü? ben patrona desem ki sen disariya verdigin isleri de bana ver, oraya verecegine bana öde ayni miktari. ben de is saatleri disinda, misal cumartesi, ek olarak calisayim.

var midir bu sekilde bi tecrübesi olan?

 
fazla para alayım derken patronun cumartesi de mesaiye kal, madem çalışmaya niyetlisin demesin sonra? herifin karakteri nasıl ona göre davranmalısın bence, yavşak bi karakterse riskli


  • benim adim kerim hepinizi severim  (18.03.15 23:04:56) 
onu da düşündüm ama şeker gibi bi adam, kendisi diyor hatta çoğu zaman çok yorma kendini arada git bikaç gün diye.

aslında iki taraf için de kazançlı bi durum yani, o yüzden merak ettim diger firmalarda durum nasıl diye.
  • ben de  (18.03.15 23:11:27) 
benim kuzen bilgisayar firmasında çalışırken bu tarz birşey yapmıştı. patronuna demiş işten ayrılıp kendi firmamı kurup oradan çalışayım sana, hem de masraflarımı gider gösterir daha fazla kar ederim falan demiş patronuna. patron da kabul etmişti. detayları pek bilmiyorum.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (18.03.15 23:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.