[]

Elektrogitar Tavsiyesi (cort x5 - Ibanez GRG170DXL dahası da var)

Selamlar duyuru sakinleri. Elektrogitar seçimi için önerilerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Ne yazık ki solak bir gencim ve bu yüzden elektrogitar seçimi kısmında pek alternatifli bir durumum yok. Her neyse, biraz forum biraz satış sitesi dolaşıp buraya elimde bir iki modelle geldim. Kendileri Cort x5 ve Ibanez GRG170DXL .. Değerlendirme kriterlerini anlatmaya çalışayım. Kesinlikle floyd rose sistemli bir gitar olmasın sabit köprü olsun bizim olsun diyorum çünkü floyd rose ile uğraşacak teknik bilgi ve zamanım yok. Bu yüzden elimde bu iki gitar kaldı. Bir adet de Ibanez SA260FML LH var listelerde ama o biraz pahalı gibi. Ver hasıl, bu iki (belki üç) gitarın artı ve eksilerini bilgisi olanlardan öğrenmek isterim. Tonları, özellikle klavye rahatlıkları, ağırlıkları müzik türüne göre uygunlukları ve diğer detay durumları nasıldır? Benim bulunduğum ilçede şu an gitarları deneyebilmeyi bırakın dükkanını bulmam zor onun için buradan ne okursam seçim ona göre olacak. (Not: Rock,Blues,Jazz gibi değişik kulvarlarda dolanan biriyim belki lazım olur bu detay.) Biraz uzun oldu ama özetle öneri, görüş ve hatta konuyla ilgili linklerinizi ve varsa bunlardan başka model gitar tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler saygılar.



 
fanatik bir basçı olarak gitardan anlamam, dolayısıyla çok ciddiye almayın isterseniz bu yorumu ama marka olarak Cort'tan uzak durun, Ibanez iyidir diyebilirim. Ama her durumda bence biraz vakit+para ayırıp Tünel'de deneyerek alın, başkasının eline rahat gelen klavye size gelmeyebilir, tonlar ise tamamen zevk meselesidir. Denemeden almayın, mümkünse aynı amfide deneyerek alın hatta...


  • brainfour  (25.08.09 15:28:06) 
tam soruna cevap olmayacak ama nacizane bi fikrim var:
solak olmak normal tutuş şekli için (sol el klavye sağ el pena) bir dezavantaj değil bence. hatta bazı açılardan avantajlı olduğu söylenebilir. sağlak gitar kullanan ama solak olan ve çok iyi solo atabilen arkadaşım da var.
ayrıca solak gitara alışınca her zaman kendi gitarını yanında taşıman gibi bi hamallık doğuruyor. örneğin bi ortamda kendi gitarın olmadığı zaman eline geçen fırsatı değerlendiremiyebiliyorsun. eğer yeni başlıyorsan normal gitarlara yönelmeni tavsiye ederim. yelpaze de bu sayede artar baya..
  • hayo  (25.08.09 15:39:18) 
orion-ares[]windowslive.com

mail at ayrıntılı olarak anlatayım sana.
  • orion ares  (25.08.09 15:45:37) 
sizin gibi solak ve floyd rose köprü sevmeyen biri olarak:
haliyle sa>grg>x5 (ancak sadece x5 sabit)
eğer biraz daha para verebilirseniz sa260ı almanızı öneririm h-s-s dizilimi sayesinde oldukça geniş ton yelpazesi var istediğiniz tarzlara gider yani. klavyesi v.s.siyle güzel onun dışında grg diyorum klavye bakımından ve satarken ibanezi daha kolay elden cıkarırsınız.
  • humin zararlisi  (25.08.09 17:26:40) 
walla dore de schecter'ler var klavye kalındır ama güzeldir...


  • opethianskies  (26.08.09 10:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.