[]

Asansör aidatı denen zımbırtı !11!!

Arkadaşlar merhaba, apartmanın giriş katında oturuyorum. Doğal olarak asansörle hiç bir alakam yok! Fakat benden gereksiz yere asansör aidatı ödemem isteniyor ! Buna itiraz hakkım var mıdır ? Bu durumda nereye/nerelere başvurmalıyım ?

Teşekkürler..

Not: Toki Evleri

 
yoktur. ödeyeceksin el-mecbur.


  • [silinmiş]  (18.03.15 21:12:33) 
bizdede aynı olay var, ortak giderdir. Ödeyeceksin.

ulan (diyeyimde daha güzel olsun :)
  • anonymice  (18.03.15 21:15:59) 
asansörü kullanıp kullanmaman neyi değiştiriyor ki ben onu anlamadım. apartmanın asansörü sonuçta, bakımı için gereken masraflar apartmandakiler tarafından karşılanır. yarın bir işin olsa 6. katta binmeyecek misin asansöre? temel'in "s*kseydiniz ben burdaydım" fıkrasına benziyor senin olay. binmedim para vermiyorum diye bir şey yok.


  • der meister  (18.03.15 21:26:45 ~ 19.03.15 08:43:43) 
Ortak giderler ortak ödenir. Nisal çatıda arıza olsa en üst kata aksa. Benim çatıyla işim olmuyo sadece üst kattaki yapsın da diyemeyeceksin


  • efruz  (18.03.15 21:27:15) 
benim simdiye kadar oturdugum 3 sitede de giris katlari asansor aidati odemiyordu. odemeleri de pek mantikli degil zaten.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (18.03.15 21:41:52) 
Google it;

III- Anagayrimenkulün genel giderlerine katılma :
Madde 20 - (Değişik birinci fıkra:13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:
a) Kapıcı, kaloriferci,bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;
b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım,koruma ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;
Katılmakla yükümlüdür.
c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.
(Değişik: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde on hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.
Birinci fıkradaki giderlere, kat maliklerinden birinin veya onun bağımsız bölümünden herhangi bir suretle faydalanan, kişinin, kusurlu bir hareketi sebep olmuşsa, gidere katılanların yaptıkları ödemeler için o kat malikine veya gidere sebep olanlara rücu hakları vardır.

Yasaya göre, apartman giderlerinden sorumlusunuz ancak yönetim planınızda, böyle bir muafiyet öngörüldü ise, bu giderden muaf tutulmanız mümkün.

MADDE 20 - (Değişik 1. ve 2. fıkra: 2814 - 13.4.1983) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça :
...... c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerinde kullanma hakkındanvazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider veavans payını ödemekten kaçınamaz.
  • yine de şahlanıyor  (19.03.15 00:46:34) 
Şöyle de bir yorum var;

''Önemli olan kat maliklerinin rızası.Karar defterinde muaf tutulmuşsa giderlere katılmak zorunda değiller.''
  • yine de şahlanıyor  (19.03.15 00:48:39) 
Kat mülkiyeti kanununun 20. maddesi "Kat maliklerinin arasında başka şekilde anlaşma yoksa" diye başlar.

Yani teorik olarak apartman genel kurulunda "zemin katta oturanların asansör masraflarına katılmayacağı" şeklinde karar alındıysa bu mümkündür. Ama pratikte bir apartmanda böyle bir kararın alınmış olması çok zor.
  • yine de şahlanıyor  (19.03.15 00:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.