[]

sebzelerin bile el yaktığı bu dönemde sağlıklı beslenebilmek

neler yiyorsunuz? boş karbonhidratlara yönelmeden sağlıklı, protein ve lif zengini neler yapılabilir bugünlerde yemek olarak?




 
semt pazarları görece ucuz oluyor
bilginiz olsun

  • superb  (18.03.15 20:50:45) 
brokoli,kereviz,mantar çoorbası yapıyorum,fena da olmuyor.


  • winstonsoft  (18.03.15 20:51:55) 
Yahu patates bile 3,5 TL olmuş; inanılmaz bir şey gerçekten! Soğan da 2,5 TL civarında. Ki bunlar mutfağın olmazsa olmazlarıdır. Sarf malzemesi gibi bir şeydir. Her zaman en ucuz da bunlar olur. Ama artık öyle değil işte. Bu sebzeler nasıl bu kadar pahalı hale geldi, ileride durumlar ne olacak gerçekten düşündürücü. Ayvaya değinmiyorum bile. Geçenlerde kilosu 7 TL'ydi. Tropikal bir meyve muamalesi görmeye başlamış kendisi. Sanırım bazı ülkelerde olduğu gibi taneyle falan almaya başlayacağız sebzeyi, meyveyi yakında.

Ben vegan besleniyorum yani hiçbir şekilde hayvansal ürün tüketmiyorum. O yüzden genelde sebze ve baklagil ağırlıklı oluyor öğle ve akşam yemekleri. Haftada genelde 2 farklı sebze almaya çalışıyorum. Onlarda da fiyatları çok uçuk olmayanlara yöneliyorum ki benim için karnabaharın 4 TL, kerevizin 5 TL olması uçuktur. Bir de mantar fiyatı sabit kalanlardan. O yüzden kültür mantarı da alıyorum her hafta. Kahvaltı için teflon tavada ızgara yapıyorum. Geçen de balkabağı aldım. Kilosu 1 TL'ydi pazarda. Hem bisküvili, cevizli tatlısını yaptım; hem de zencefilli, sarımsaklı çorbasını. Şahane oldu ikisi de! Yarın da hedefim kuru fasulye+şehriyeli pilav yapmak. Bunlar dışında yeşil/kırmızı mercimek, nohut, bulgur da farklı tariflerle sürekli kullandığım şeyler.
  • Thredith  (18.03.15 21:08:42 ~ 21:09:07) 
Yulaf kilosu 8 lira. her gün 200 gram civarı. LEblebi kilosu 10 lira. Kenevir tohumu da o civarda kilosu.

Protein ve lif zengini olarak temel ürünlerim bunlar.

Tabi ki bulgur, mercimek gibi baklagillerden bahsetmiyorum bile. Ya da kabak çekirdği gibi yağlı şeylerden.
  • Cursed Chico  (18.03.15 21:55:02 ~ 22:04:35) 
Marketlerin indirim günlerinde eti toptan ucuza alabilirsin. Yeşillik için de halk gübü falan oluyor. Yenikapı'da toptan balık pazarı var İstanbul için mesela. Orayı da değerlendirebilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (19.03.15 07:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.