[]

Research Question ödevi ve yapım aşaması hakkında bir soru

Merhaba ekşi duyuru sakinleri.

Dersin adı Research Methods. Hoca online sisteme bi ödev koymuş, demiş ki

"2 sayfalık research questionlarınızı (neden seçtiniz, akademik önemi, pratik önemi, literatür taraması ve metodoloji) yazın yükleyin."

neyse. bi research question buldum ben. neden seçtim açıkladım, akademik önemi, pratik önemi falan komple okey.

literatür taraması ve metodoloji konusunda boşluğa düştüm bir an.
bu ikisi ile ilgili ne kastetmiş olabilir acaba var mı bu konulardan anlayan bir cengaver ?

literatür taramasıyla ile kasıt, benim seçtiğim ilgi alanı ile ilgili geçmişte yapılan çalışmalar mı? öyle ise zibilyon tane çalışma var hangi birini ele alacağım, yazacağım ki oraya ?

işte öyle yani :( hayatının bir döneminde research methods dersini almış, bu konuların adamıyım diyen cengaverlerin cevaplarını dört gözle bekliyorum.

 
literatür tarraması dediğin gibi. zilyon tane çalışma da vardır evet doğru. aralarından daha çok journallarda akademik yayınlarda yayınlanmıs olan 5-6 tanesini secip genel hatlarıyla neyi nasıl inceleyip buldukları sonucları kısaca 5-6 satırlık paragraflarla ozetlemeni istemistir senden. googledan aratınca makalenin ustunde belli olur zaten belli bir dergide yayınlandığı, numaralar olur yayının ismi ve tarihi olur. onları secmen daha mantıklıdır.

sciencedirect.com burdan arastırdıgın çoğu seyi kullanabilirsin mesela genelde

örnek olarak şu şekilde kitap bölümü tarzı şeyler çıkacaktır karsina. bunları veya wikipedia gibi direkt bilgi veren internet kaynaklarını elinden geldiğince kullanmamalısın genelde.
www.iie.com

bu tarz calısmaları kullanabilirsin
www.econ.ku.dk

ama en ideali bu tarz bilindik ve çok önemli yayınlarda yayınlanmış makaleleri kullanmaktır
www.econ.yale.edu

metodolojiye gelince de araştırmanın bilimsel yöntemini ve adımlarını, kullanacagin teorik backgroundu teknik olarak konuya göre formüllerle denklemlerle acıkladıgın bir bölümdür. bunu kendin bastan yazamazsın, amacına en uygun makaleyi önceden belirleyip metodoloji kısmını okuyup anlayıp bastan temellerini aynı seylerden alarak kendi cümlelerinle yazmalısın.
  • cokponcik  (18.03.15 17:39:22 ~ 18:09:41) 
@cokponcik cevabınız için çok teşekkürler. sanırım en sağlıklı yol sizin dediğiniz gibi yapmak. o zaman geriye bir tek metodoloji bölümü kalıyor. onu da bir şekilde aradan çıkarsak güzel günler göreceğiz güneşli günler..


  • bellerophon  (18.03.15 17:45:32 ~ 17:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.