[]

sizce bu olay gercek mi?

annemin arkadaslari gecen hafta kapalicarsi'dan tramvaya binmisler (hepsi istanbul'un yabancisi, tatile gelmislerdi), bir durak sonra yasli bir amca da binmis. amca zar zor yuruyormus, zorla bir yere oturmus ve aglamaya baslamis. cok kotu agladigi icin bizimkiler etkilenmis biri yanina gitmis; 'amca neyin var?' diye sormus. amca da ' kizim ben elazig'dan geliyorum. burada ameliyat oldum, kimsem yok. dun hastaneden ciktim, param da yok gidecek yerim de yok. polise gittim beni karakola almadilar, otobus duraklarina gittim kimse beni kabul etmedi. ameliyatli halimle butun gece sogukta parkta uyudum. simdi de ne yapacagimi bilmiyorum. param da yok' diyerek aglayarak durumu anlatmis. o arada annemin arkadasi pecete uzatmis, alirken 'kizim bu parasiz degil mi?' demis. bunlar iyice kotu olmuslar. 'amca sana bilet parani versek memleketine gider misin?' demisler. amca da 'giderim' demis. bizimkiler aralarinda 50'ser lira toplamis, toplamda 250 lira amcaya vermisler. amca da cok sevinmis, cok tesekkur etmis, ben inip de biletimi alayim demis.


simdi bu olayi bizimkiler cok uzulerek anlatti ama ben dogru mu yoksa amca kandirdi mi cok tereddutte kaldim. yani ne bileyim tek basina gelip istanbul'da ameliyat olmasi, parasiz olmasi, polisin onu almamasi vs ilginc yani. gercekse cok iyi bir sey yapmislar orasi ayri.


siz ne dusunuyorsunuz? sizce gercek mi bu olay? ben istanbul'da yasaya yasaya kimseye inanamaz mi oldum acaba? tesekkur ederim simdiden herkese.

 
büyük ihtimalle bir dolandırıcılık vakası.


  • devilred  (18.03.15 13:57:47) 
Amca buyuk ihtimalle sallamis.


  • nathanieltroy  (18.03.15 13:57:53) 
Karakola gidip alınmamış olması hikayenin zayıf yönü gibi geldi bana. İlla kaymakamlıklarda falan bu tip düşkün&ihtiyaç sahibi insanlara yardım eden bir bürüm vardır diye düşünüyorum. Ben olsam kesin inanmazdım.


  • hadi hadi  (18.03.15 13:58:25) 
östrojen kokusunu iyi alan bir dolandırıcı gibi geldi bana.


  • kargn  (18.03.15 13:59:20) 
Hiç belli olmaz neyin ne olduğu .hüküm zahire göredir biz insanlar için . Yok yalancı ise o yaşıyla ,hayrını görmesin o paranın.


  • 1adam  (18.03.15 13:59:24) 
geçmiş olsun. dolandırılmışlar.


  • platoniclover  (18.03.15 13:59:55) 
bu tip memlekete dönmeye çalışan insanlara yönelik uygulamalar var. beyaz masa idi galiba, başvuru yapılınca dönüş bileti bedeli tutarında ödeme yapılıyor.

yani amca iyi rol kesmiş diyelim.
  • zgrydn  (18.03.15 14:00:24) 
amcaya kimse para vermese nereye gidiyormuş? bilet parasını toplayınca gittiği yerden niye vazgeçiyor? amaçsızca mı binmiş tramvaya? kalplerdekini Allah bilir lakin amca o zaman ben bilet almaya ineyim değilde bu gösteri çok tutunca diğer tramvayda da aynısını deneyeyim demiştir.


  • Golgi  (18.03.15 14:01:59) 
Geçmiş olsun. Çok klasik bir hikayeye kurban gitmiş sizinkiler. "Şuradan geliyorum, yanlış durakta indirdiler, dönüş param yok" ve "İş bulurum diye geldim ama olmuyor, memleketime döneceğim" hikayelerine bizzat rastladım. En ilginç olanı Ankara'da Orman Bakanlığı önünde sırtında elektrikli testereyle yolumu çeviren adam olmuştu. "Memlekete döneceğim" diyordu ama para vermezsem kesecek gibi duruyordu.

Kısaca iyi niyeti suistimal deniliyor buna. Neyse, aynı amcaya yakında başka bir yerde rastlayacağınızdan eminim.
  • virgul  (18.03.15 14:02:53) 
Dolandırılmış sizinkiler. O değil de 50'serden 250 lira dolandırıcı olmasa bile çok zaten dönüş parası için.


  • nawar  (18.03.15 14:03:18) 
Üniversitede ilk yılımı hatırlattı bana olay, arkadaşımla dolmuş bekliyorduk, durak tam hastanenin önündeydi, bir tane kadın geldi, üstü başı dökülüyor, elindeki parayı gösterdi 5-6 lira açığı kalmış, hastaneden çıkmış eve dönecek parası yokmuş, yardım edebilir misiniz dedi. Biz de arkadaşımla güya tamamladık paranın üzerini. Okuldan mezun oldum, işe girdim kaç yıldır çalışıyorum, arada o kadını görüyorum o durakta, hala eve gidecek parayı denkleştiremedi.


  • elikası  (18.03.15 14:06:28) 
nawar, sadece donus parasi degil tabii biraz da yaninda para kalsin diye vermisler de ben amca sizi keklemis olmasin deyince de hepsi birden 'yok canim zar zor yuruyordu, yasli basli adam yalan mi soyleyecek?' dediler bana. taksideydik, taksici amca da 'sen ne diyorsun, yasli adamlari 5-10 lira icin dovuyorlar bile' dedi. ben de 'iyi, peki madem' deyip konuyu kapatmistim.


  • fraise  (18.03.15 14:07:05) 
O amcayı Nusrette gördüm az önce,lokum yiyordu. Geçmiş olsun.


  • Lola90  (18.03.15 14:10:51) 
Ahahahah iyi carpilmislar. Babamı da dolandırmıştı birisi benzer bahaneyle - ki kendisi 50 senedir İstanbul da. Babama yol param yok diyince, birlikte gitmişler otogara bilet almis "parayı versem belki dolandiricidir" diye düşündüğü icin. Adam daha sonra bu bileti firmanin diğer şubesinden iade edip parasini almış .


  • comptrol  (18.03.15 14:14:47) 
Neyse artık dolandırıldıklarının farkına varırlar da bi daha klasik şekilde dolandırılmazlar umarım. Yüzyıllardır uygulanıyor bu yöntem yani. Kimbilir kaç yüz lira topladı başkalarından da.


  • ufukcel  (18.03.15 14:17:03) 
Sürekli paraya dikkat çekmesi ele veriyor. Bastıra bastıra para para diye bağırıyor. Bu da paralı değil de mi demek nedir ya?


  • oddyseus  (18.03.15 14:18:11) 
Bi de kirayı verecektim şu kadarı bulamadım ev sahibi evden atacak yalanı var. İki gün sonra da bununla gelirler bilginiz olsun.


  • ufukcel  (18.03.15 14:18:17) 
%100 dolandırıcı. en ufak şüpheniz olmasın.


  • [silinmiş]  (18.03.15 14:19:34) 
ya istanbul'un bu yönunden nefret ediyorum işte. cok buyuk ihtimalle dolandırıcılık. ama annenler de haklı, muhtemelen kendi şehirlerinde(anadolu oldugunu varsayıyorum) böyle bi olay gorseler gerçeklik ihtimali cok cok yuksektir.

amca gerçekten memlekete dönme kafasında olsa kendini bi şekil harem'e ya da esenler'e atıp, yardım istese daha mantıklı olurdu. ama kimbilir belki de o tramvayla esenler'e gidiyordu. bize söylenene göre davranmakta bir beis yok, annenler bi hayır yapmıs Allah kabul etsin. gerisi onun sorumlulugunda. ama bi dahaki sefere bikaç vurucu soruyla hikayenin gerçekligini sorgulamalarını önerebilirsin.
  • art vandaley  (18.03.15 14:20:24) 
oddyseus, ben de ondan suphelendim zaten. bildigin duygu somurusu yapmis gibi gelmisti.


  • fraise  (18.03.15 14:20:47 ~ 14:21:57) 
Amcanin cevabinin ilk 2 cumlesinde kolpa oldugunu anladim.


  • japon askeri  (18.03.15 14:23:14) 
"sanırım biz dolandırıldık" diyecek halleri yok elbette, embesil gibi hissederler o zaman. Tabii ki "çok ihtiyacı vardı" diyerek vicdanlarını rahatlatacaklar. Keşke bana verselerdi, çok sıkışığım şu aralar.


  • yirmisantim  (18.03.15 14:24:29) 
Bas bas bağırıyor ben dolandiriciyim diye.


  • elorelia  (18.03.15 14:25:55) 
bu şekilde dolandırıcılık vakalarında istanbul'da patlama yaşanmakta. bizim dükkana günde 5 tane geliyor. geçenlerde de sahil yolunda giderken trafiğe takılmıştık. orada da iki tane yaşlı başlı kadın arabaların arasında bu şekilde dolaşıp para istiyorlardı. bir ara haberi de çıkmıştı televizyonlarda dolandırıcılık diye.

kendimi yerlerine koyuyorum ne yapardım diye: hadi polis gerçekten yardımcı olmadı otogara gider orada otobüs firmalarına olayı anlatır yardımcı olmalarını isterdim. öğrencilik dönemlerimde benzer durum başıma geldiğinde 3'te 1'i parasına evime dönebilmiştim otogardan. 50 tane firma var illa ki biri yardımcı olur.

olan olmuş üzerine bir bardak soğuk su iyi gider. ama duygularına yenilmesinler bir dahaki seferlerde çünkü bazen gerçekten çok inandırıcı olabiliyorlar. istanbul iyiden iyiye kurtlar şehrine döndü :/
  • ghaash  (18.03.15 14:31:29) 
benim de başıma geldi.

şişli adliyesi henüz oradayken, önünde bir yaşmaklı yaşlı deyze. 2 liran var mı oğlum, davaya geldim, şimdi karşıya gitcem param yok ühü ühü dedi. verdim 2 lira.

ertesi gün yine aynı yerdeydi. yanına gittim, utanmıyor musun beni kandırmaya dedim, kaçmaya başladı. kadınla koşturmaca yaşadık kısa bir süre. yakaladım. verdi 2 liramı geri, yoluma gittim.
  • [silinmiş]  (18.03.15 14:34:01) 
işte yanlış. adam için "oh suyundan da koy" olmuş. şimdi feminiz ablalar beni taşa tutacak ama bu dilendirilen, mendil sattırılan çocuklar, bu tip acındırma ile dolandırıcılık ya da dilendiricilik yapan kişiler hep kadınların suçu.

hani bu gibi durumlarda duygularına yenik düşüp besliyorlar hep sistemi kadınlar. tabii ki sadece kadınlar değil ama oran dersek en iyimser hali ile %85-%15 olur. kadınlardaki bu "iyilik"ten faydalanıyorlar haliyle o bölgede dilenciler artıyor, anneniz ve arkadaşları gibi dolandırılan sayısı artıyor, mendil satan ya da dilenen çocuklar artıyor.

geçmiş olsun.
  • nawar  (18.03.15 14:35:02) 
az kalsın ben de inanacaktım ama " kızım bu da parasız değil mi" kısmı çok fena ele veriyor. baya baya annenizin arkadaşlarını hem maddi hem manevi sömürmüş.


  • the silent enigma  (18.03.15 14:36:30 ~ 14:37:12) 
bigun motosikletle giderken yolun kiyisinda refujlere dayanmis bir ihtiyar amca gordum. gittim yanina, noldu diye. bisey yok eve yuruyom yoruldum dedi. o sirada bi de araba durdu. amca gel birakalim falan filan. amcayi zor bela ikna edip bindirdiler arabaya. ben de arabayi takip ediyodum nolcak diye. az gidip durdu araba. ihtiyar indi, yok ben yurucem, beni boyle gormesinler, kiziyolar bana fln. diyo. araba gitti, ben de motoru park edip amcaya eslik edeyim dedim. yuruyemiyo cunku, az gidip dayaniyo bi yere. bi ara oturduk anlatti biraz, evde buna kotu davraniyorlarmis, parasi yokmus, karni acmis fln. az bi para verdim. biraz daha yuruduk, seni gormesinler, kizalrlar bana dedi, biraktim ben de. evet, dolandirici olabilir, ama olmayabilir de. hatta belki ayni amcadir :) ama hava gercekten cok soguktu ve bu sogukta o yasta biri icin dolandiricilik yapmak bile zor. sor bakalim annengile, uzerinde kahverengi kircilli bir pardesusu var miymis?


  • jimicik  (18.03.15 14:36:54) 
%99.9 dolandırılmışlar :( daha önce bu hikayeyi çok duydum böyle bir dolandırıcılık çeşidi var hatta aynı durumu birisi daha yaşamıştı duyuruda o da yazmıştı ama şimdi kimdi hatırlayamadım.


  • sta  (18.03.15 14:37:24) 
benim günlüğüm 250 tl diil amk, ne biçim para kaldırmış dayı. kıdem var tecrübe var tabi, tazminatlı maaş :)


  • ytse jam  (18.03.15 15:04:14) 
geçmiş olsun
klasik bi numara

  • superb  (18.03.15 20:40:30) 
ben okurken amcaya bildiğin üzüldüm. sonra "kizim bu parasiz degil mi?" sorusunu görünce de tiksindim.

ben de dolandırıcı diyorum.

neyse, halen iyi insanlar var ki dolandırıcılar da para kazanabiliyor... geçmiş olsun.
  • whimsical  (18.03.15 20:49:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.