[]

Dresden'de yaşam

Merhaba sevgili duyurucular,

Bu yaz 3 ay staj için Dresdene gitme gibi bir durumum var. Daha önce orada yaşamış, okumuş olanlarınız varsa bana biraz şehirden, yaşam koşullarından ve genel olarak yaşamanın maliyetinden bahsedebilir mi?


 
aylık 600 euro yeteceğini sanıyorum, şehir güzel parkları mimarisi oldukça hoş. ama sonuçta doğu almanya .leipzig chemnitz dresden buralarda ara ara neo-nazi ırkçı tipler görülüyor.


  • allstar  (18.03.15 13:02:44) 
@allstar in dedigi gibi bu gunlerde vatanseverlik maskesi altinda irkciligin en yüksek oldugu yerlerden biri. bunda dresdenin dogu alman sehri olmasi ve issizligin diger bati alman sehirlerine göre daha cok olmasinin etkisi büyük. Bu günlerde bir türk dresdene gidince hafif bi gülümseme oluyor "Ne isin var orda" diye. Yasamak icin almanyanin en ucuz bölgesi, sehir olarak almanyanin en tarihi sehirlerinden biri. Dresdene cok yakin Cek Cumhuriyeti sinirinda güzel doga parklari var.

Irkcilik artti diye de gözün korkmasin, almanya genel olarak güvenli bir ülke, almanyanin geneli ile karsilastirinca bu günlerde daha az güvenilir ama istanbulla karsilastirinca cok cok güvenli. Kötü insanlar her yerde var, en yakin is arkadasim Dresdenli ve cok iyi yardimsever biri. Belki de dogu alman olmanin ezilmisligi nedeniyle bati almanlara göre daha az kibirliler. Cok genelleme yaptim, en iyisi yasayip tanimak lazim.
  • emrahday  (18.03.15 13:17:21) 
genetikçisin demi?
benim doktora programım oradaydı çok da sevdiğim bir şehirdir (Almanyada başka şehirlerde de yaşadım)
ayrıntılı yazabilirim bi ara hatırlatırsan :) -fazla yoğunluğun gözü kör olsun.
  • niye ama  (18.03.15 13:21:57) 
Ben de almanyada kaliyorum Köln taraflarinda. Dresden e hic gitmedim ama bi arkadasim orda okudu. Kira felan filan ödemen gerekiyormu ?

Dresden de de fazla türk yok biliyom :D

Köln e bakarsan 1.000.000 Nufus icinde 166.116 yabanci yasiyor bunlardan 68.000 ni Türk. www.pic-upload.de

Dresden nin Nufusu 523.000 ve sadece 24.692 yabanci yasiyor. Sanirim 5.000-12.000 Türk vardir Dresden de. www.pic-upload.de

Evet Dresden Irkciligin en yüksek oldu yerlerden biri. Ve cok fanatik Taraftarlari var.

Mimari ve Parklari cok ünlü bunu biliyorum. Merak etin bisey varsa bana sorabilirsin :D
  • samiabi19  (18.03.15 13:30:03 ~ 13:31:38) 
Türk sayısının az olması pek sorun değil açıkçası :D

Zaten ben de öyle kavruk tenli değilim, öyle dışardan bakıp aha türk bu demezler heralde :D

Kirayı sanırım ödeyeceğim. Henüz konaklamayı konuşmadım ama gideceğim üniversitenin yurtları varsa orada bir yer ayarlamaya çalışacağım. Ayda 600 Euro yeter denildiğine göre kiranın 250 civarı olacağını çıkartıyorum. Tek oda için sanırım bu. Oldukça iyi aslında.
  • Haldamir  (18.03.15 13:38:12) 
Almancan varsa bak burda Fiyat Adres Foto bide Kiraci nin email numara vs. yaziyor

Bunlarin hepsi üni ögrenciler icin, sende kiralayabilirsin tabi.

www.studentenwerk-dresden.de
  • samiabi19  (18.03.15 13:46:36 ~ 14:07:28) 
kira hariç 600 yeter. 350 euro ile 1 ay burda biraz zor geçer. ırkçılık sıkıntısı oralarda var ama güvenlik sıkıntısı yok.


  • fayfim  (18.03.15 15:12:17 ~ 15:13:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.