[]

zatürrede bakım

zatürreyim, doktor rapor verdi, evde yatıyorum. pazartesi gününe kadar da evde olacağım. duyan herkes anneni çağlır diyor, ben ise ona duyurmadan iyileşmeye çalışıyorum (bütün kış benimle beraber eve tıkıldı kaldı, bunaldı. tam hava değişimi olsun, annesini görsün diye şehir dışına gitti ben hasta oldum. o yüzden).

bu hastalık anne bakımı olmadan atlatılmaz mı? protein (et, yumurta, yoğurt...) ağırlıklı besleniyorum. meyvemi sebzemi yiyorum, arada ceviz badem falan da var. kendimi sıcak tutuyorum. evi bolca havalandırıyorum. genellikle yatmakla beraber kendimi yormadan evin içinde dolanıyorum da. terledikçe üst baş değişiyorum. cravit diye bir antibiyotik verdi doktor, onu da içiyorum.

1- bunlara ek olarak yapılacak bir şey var mı?
2- 10 günde iyileşir mi bu hastalık?

şu an durum: geceleri öksürmeden uyuyabiliyorum, hareket edince terleme devam ediyor ama başlangıca göre daha az, ateşim yükselmiyor artık, derin nefes alamıyorum henüz (göğsümde bir boşluk var sanki)

 
zatürre geçirdim. ben konuşamıyordum bile. kalkıp su içmeyi geçtim uyuyamıyordum. annem hatta kardeşlerim teyzem bir sürü kişi bana baktı. 10 günde geçmedi. zatürre çok ağır bir hastalık. 2 hafta hastanede yatmıştım öncesinde. eve geldiğimde hala kötüydüm. biraz daha iyi günlerimde(!) öksürmekten yine bir şey yapamıyordum 2 ay hastalıklı gezdim ben.


  • disardayim  (18.03.15 09:08:17) 
evden ayrıldığımdan beri annemle geçirdiğim hastalığım yok. beslenmende sıkıntı yoksa gerek yok bence

kendin yemek yapmaya üşenirsen falan dışarıdan mutlaka çorba söyle. arkadaşların da portakal falan getirsin. tamam işte :)
  • la noix  (18.03.15 09:32:52) 
zatürre şakaya gelmez. eğer iyi tedavi olmazsanız sürekli kendini tekrar etme eğilimi vardır. bence alabildiğiniz tüm yardımı alın. benimkisi 10 günde iyileşiyordu ama sürekli tekrar eden bir yapıya bürünmüştü.

şaka gibi gelecek ama bıldırcın yumurtası alın 20-30 tane. ballı sütle karıştırıp her akşam bir tane için. faydası olur.
  • colg fusion  (18.03.15 10:07:29) 
zatürre basit bir şey değil tehlikeli. o sebepten mümkün mertebe iyi bakılsan iyi olur.


  • dunden beri dimdik  (18.03.15 11:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.