[]

Bıldırcın yumurtası vs Tavuk yumurtası

bunların besin değeri olarak çok farkı var mı ? Gogıl amca çok farklı şeyler söylüyor ama besin değeri olarak tam karşılığını bulamadım. 1 bıldırcın yumurtasının içinde ne kadar protein var ?
Ben normalde 3 tavuk yumurtası yiyorum günde, bundan kaç tane yemem lazım eşit protein için ?



 
Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içeren bıldırcın yumurtasının süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye çok iyi geldiği bildirildi. Operatör Doktor Aytekin Ertuğrul, 6 ay boyunca yaşadığı öksürük rahatsızlığı için uzmanlara gittiğini, ilaç kullandığını ve iyileşemediğini anlattı. Bir arkadaşının tavsiyesi ile bıldırcın yumurtasını sütle birlikte kullanarak içtiğini anlatan Ertuğrul, bunun çok faydasını gördüğünü söyledi. Doktor Aytekin Ertuğrul, Avrupa'da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile tedavi edildiğini öne sürerek, "Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir. Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor.

kaynak: www.izmirbildircin.com
  • cetoxim  (18.03.15 00:12:35) 
Bu kaynağa göre vitamin a ve bir kaç şey dışında pek üstünlüğü yok ayrıca belirtmekte yarar var 100gr üzerinden yazılan değerler.

vickoluoch.files.wordpress.com
vickoluoch.wordpress.com

Burada da başka bir data: www.zeds-quail-farm.com

Açıkçası ben bu bıldırcın yumurtasının abartılmasını halk efsanesi olarak görüyorum. Pek çok ülkede gündelik olarak yenen bir şey, bizde daha nadir olduğu için hem fiyatı hem satışı arttırmak amacıyla şişirilmiş biraz. Son olarak eğer günde 3 yumurta yiyorsanız bunun karşılığı 10 - 15 tane bıldırcın yumurtası olur sanıyorum bence siz tavuk yumurtası ile devam edin.

Not: Ayrıca lütfen gidip bıldırcın yumurtası satan amatör kaynakları güvenilir diyerek buraya yazmayın, yazanlara da inanmayın. Herkes kendi satışının peşinde, çıkıp aslında bu yumurta çok dandik diyecek hali yok.
  • mindwars  (18.03.15 00:41:33 ~ 00:46:50) 
cok farklari yok. bildircin yumurtalari biraz daha fazla kalsiyum, fosfor ve demir iceriyor. bazi temel aminoasitler de biraz daha fazla bildircin yumurtasinda. yalniz bu olcumlerdeki farklar o kadar cok olmadigindan yumurtadan yumurtaya tavuk yumurtasiyle ayni bile olabilir. kolesterol protein vb. oranlar birbirine cok yakin. yani ayni agirliktaki tavuk yumurtasi ile bildircin yumurtasi arasindaki fark, ciftlik tavugu ile koy tavugu yumurtasi arasindaki fark kadardir diye tamamen sahsi bir gorus de belirtiyorum cekinmeden.


  • gel gel sarisinim sag yap gel  (18.03.15 05:28:51) 
Bazı değerler daha yüksek olabilir ama 9 kat daha fazla protein içermesi fizik kurallarına bile aykırı gözükmüyor mu? Bu arada "bıldırcın yumurtası ve östrojen" gibi bir arama yapmanızı tavsiye ederim, tam bilgim yok ama fazla tüketilmesi sıkıntı olabilir.


  • hadi ya la  (18.03.15 07:04:23) 
fazla tüketilmesi bazı bünyelerde alerji yapabiliyor, ara sıra çeşit ve vitamin olsun diye içilmeli bence.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (18.03.15 07:37:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.