[]

Sokak köpeğinin insanları sokaktan geçirmemesi

2 yıldır sokağımızda olan bir köpek var. Sokak köpeği. Cins falan değil. İşte bu köpek 2 aydır merdivenimizin altında odacık gibi bir yerde kalıyor. Önceleri karşı apartmanın bahçesinde uyuyordu. Kar yağmaya oraya geçti. Ben de yere soğuk geçirmeyen halı gibi bir şey koyunca orada kaldı.
Şimdi bu köpek son bir aydır da sokaktan geçen herkese havlamaya başladı. Arabaları falan kovalıyor zaten ama küçük çocukları da kovalamaya başlamış. Bugün karşı apatmandaki bir komşuyla tartıştık. Bana bağlayın falan dedi. Ben de benim köpeğim değil ayrıca sokak köpeği bağlanmaz dedim. Karşı apartmandan biri de bağlamak istiyor.
Ben bu köpeğe ne yapabilirim? İnanılmaz tatlı bir köpek. Aslında yanına yaklaşabildiğim tek sokak köpeği. Sadece ben de bakmıyorum benim bildiğim dört kişi daha besliyor. Ayrıca her zaman böyle değildi. Niye böyle oldu? Nasıl vazgeçireceğim bu milleti kovalama huyundan?


 
doğurmuş olabilir mi?


  • azizakin  (17.03.15 20:46:09) 
@azizakın
Erkek.

  • mornie  (17.03.15 20:57:05) 
çevrede başka köpek varsa hamiledir o ya da doğum yapmıştır. onu koruyordur. insanları kendi bölgesine tehdit olarak görmüyor. yani burası benim bölgem kimse giremez kafası yok.

onun dışında birkaç insan saldırmış olabilir ya da hastalık vs. artık.
  • nawar  (17.03.15 21:03:10) 
birisi zarar vermiş olabilir. özellikle öyle araba falan hafiften vurduysa acayip tepkiler verebiliyorlar.


  • zam sampiyonu domates  (17.03.15 21:03:10) 
Arabayı felan kovalaması kabul edilebilir ama çocuklara karşı da aynı tavı göstermesi açıkçası komşularınıza hak vermeme neden oldu.


  • bahcemaruf  (17.03.15 21:18:56) 
Köpek belediye tarafından kısırlaştırılmış küpeli bir köpek mi? Eğer öyleyse komşuların şikayeti işe yaramaz. Değilse, belediyenin veteriner hizmetlerini arayıp kısırlaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra köpeği aldıkları yere geri bırakıyorlar ve komşular hukuki olarak yine bir şey yapamıyor.


  • cevirmenin notu  (17.03.15 21:57:02) 
çocuk kovalayan bir köpeği hoş görmek ne yazık ki mümkün değil. çok seviyor ve önemsiyorsanız ki böyle olduğunu düşünüyorum ya sahiplenip evinize alın ya da ona tellerle çevrili olur, bağlı olur bir yer yapın ya da bir barınağa yönlendirin lütfen. aynı zamanda arkadaşların dediği gibi aşılı ve kısır olup olmadığını da kontrol ederseniz iyilik yapmış olursunuz. onu beslemeniz çok güzel ama yeterli değil ne yazık ki.


  • faideli bilgiler  (17.03.15 22:15:30) 
@cevirmenin notu
Kulağında küpesi var ama kısır mı değil mi bilemiyorum.

@faideli bilgiler
İki yıldır burada bu köpek. Yanındaki kedilere bile sesini çıkartmayan beraber yemek yiyen bir köpekti. Son bir aydır böyle. Şimdi ben neden böyle olduğunu anlamadan böyle bir köpeği komşunun lafıyla bağlayamam. Ayrıca eve alma gibi bir durumumda yok.
  • mornie  (18.03.15 04:47:26) 
çocuklara söyleyin köpeğe sataşmasınlar.


  • violence  (18.03.15 06:35:46) 
muhtemelen kaldığı yerden rahatsızlık duyan birileri vardır sizin görmediğiniz zamanlarda rahatsız eden. çocuklar maalesef dokunma pis vs. diye büyüten ebeveynler sayesinde hayvanları canlı gibi görmediklerinden sokak hayvanlarına eziyet edebiliyorlar. köpeğin tepkisi bunlardandır. bulunduğu yerin güvenli olduğunu hissetse havlamaz. vazgeçirme yolu olarak köpekle bir süre sokakta gezin her havladığında uyarın. bir de yattığı yere insanların girmesini engelleyin.


  • madarch  (18.03.15 06:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.