[]

Iki makarna arasi fark ne?

Iki farkli marka burgu makarna var. Pastavilla olan 1.80tl, Oba marka olan 0.85tl.
Bu iki makarna arasinda kalite farki var midir? Varsa kendini nasil belli eder?



 
Biri haşlanınca hamur olur, diğeri tane tane, daha diri olur.


  • yirmisantim  (17.03.15 17:48:50) 
kaliteyi bilmiyorum da pastavilla ayni pisirme süresinde daha sert kaliyor. normalde makarnanin da hafif sert (al dente) olmasi gerektigi söylenir ya. damak zevki bence ama, yumusak sevenler de var. oba tarzi olanlar yumusak oluyor


  • painted bird  (17.03.15 17:53:45) 
yirmisantim +1, tadı da fark eder. birini yerken ot yediğini hissedersin diğerinin tadı daha güzel olur. ha çok ucuz ve lezzetli makarnalar da olabiliyor ama nadir. ben oba'yı hiç duymadım. makarnada fiyat fark ediyor valla. ama şekil olsun diye gidip filiz yerine barilla almanın manası yok, bildiğim kadarıyla aynı firma üretiyor onları. onlara da dikkat etmek gerek. bunun dışında makarnada paraya kıymak lazım, zaten en pahalısı 2 lira.


  • der meister  (17.03.15 17:55:38) 
genel itibariyle makarnaların kalitesi şekil vermek için kullanılan kalıplardan kurutma sistemlerine kadar birçok şeye bağlı diye biliyorum. mesela pastavilla'nın sitesinde kurutma işleminin makarnanın şekline göre 5-16 saat arası sürdüğü yazıyor, ki yüksek ısıda kurutuluyordur büyük ihtimalle. de cecco gibi üst kalite markalarda bu süre bir günden fazla olup düşük ısıda kurutuluyor makarna, bu yüzden diğer markalarla devasa bir fark oluyor. bu oba ile pastavilla arasında da böyle ufak farklılıklar vardır belki. bu fark da tadından da anlaşılıyor, renginden de, dokusundan da. bazı markalarda sos makarnanın üzerinde kalıyor resmen, alta falan geçmiyor, bazısındaysa tabağın dibine doğru akıyor misal. sosu çekmeli makarna :)


  • soso  (17.03.15 18:16:07 ~ 18:21:03) 
bayağı fark oluyor, ben genelde süpermarketin kendi markasını kullanıyorum, haşlama süresi uzadıkça makarna da hamurlaşıyor doğal olarak.

dün ilk kez de cecco marka penne makarna aldım, mükemmel bişi. al dente sevmediğim için daha uzun süre pişirdim ama en ufak bir dağılma, hamurlaşma belirtisi vermedi. yumuşadı ama diri kaldı, sosu çok güzel tuttu ve lezzetliydi.

çok iyi başka bir marka da garofalo, makarna ve spaghettileri dokulu, klasik markalarınki gibi pürüzsüz değil, o yüzden sosu çok güzel tutuyor.
  • lily briscoe  (17.03.15 18:58:31 ~ 19:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.