[]

(Outlook) Mail üzerinde yapılan değişikliği anlamak mümkün mü?

Şimdi birisi bana bir mail gönderdiğini iddia ediyor, ben de göndermediğini iddia ediyorum, çok eminim diyelim. Karşımdaki insan daha önce başkasına göndermiş olduğu herhangi bir mail üzerinden değişiklik yaparak (bana hitaben, benim mail adresimi ekleyerek vs) bu maili bana forward etse ve al işte kanıtım dese; ben bu mailin üzerinde oynanmış olabileceğini hiçbi şekilde kanıtlayamam dimi? Anca adamın boğazına yapışıp "hani bakayım aç da hesabından canlı canlı göreyim" gibi bir şey demem lazım, başka bir yolu var mı?




 
fwd etmesin, maili yeni bir mailin ekine koyarak atsın. ekli maili açarak tarihi görebilirsiniz. burada kime, bilgi, tarih ve saat değiştirilemez.

ama içeriği konusunda emin olamazsınız.
  • uuth  (17.03.15 08:40:32 ~ 08:42:15) 
ciddili bi konuysa it den server loglarını cıkarttırın


  • bryan fury  (17.03.15 08:43:32) 
Size forward edilen bir mailde degisiklik yapilmadigini karsi tarafin kanitlamasi gerekiyor. Siz itiraz ettiginizde yukumluluk onun uzerinde olacaktir. Ayrica mail sunucunuzu yonetenler ihtiyac duydugunuzu ust yonetime anlatabilirseniz sunucu loglarindan mail hareketlerini gorebilirler.


  • dahicocuk  (17.03.15 08:44:17) 
system admin'ler log'lara bakıp görebilir her şeyi. onun dışında sen de özellikle delete edip kesin olarak silmediysen görebilirsin.


  • widee  (17.03.15 08:46:42 ~ 08:46:59) 
E-posta geçmişinden ekran görüntüsü isteyin


  • Sandeman  (17.03.15 09:29:17) 
@sandeman: ekran görüntüsünü paintle bile değiştirebilirsin. en temizi uuth'un dediği gibi, gönderdiğini iddia ettiği maili, başka bir mailin ekine koyarak göndersin.


  • teritori  (17.03.15 11:03:09) 
@teritori Adam outlook ekran görüntüsünde yazılmamış bir e-postayı geçmiş tarihli gönderilmiş e-postalar içine paintle koymayı becerebiliyorsa zaten başka yöntemler de uygulayabilir. Ayrıca metin ekran görüntüsü üzerinde paintte bir değişiklik yaparsanız çok rahat belli olur.


  • Sandeman  (17.03.15 12:10:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.