[]

akraba - borç mevzuları

akrabanın genelinde bi bizim aileyi kullanma durumu var. son örnek uzerinden fikirlerinizi almak istiyorum. 1.5 yas kucuk bi kuzenim var, bi dönem aynı evi de paylastık. bikaç yıl önce borc istedi, 3 ay sonra vericem diyerek 200 lira falan. aradan belki 6 ay falan geçti, parayı vermedi bişey de söylemedi, bi gun bankadan para cekerken farkettim baya parası var bi ögrenciye göre, sen hayırdır falan dedim. hiiç erasmusa para biriktiriyorum dedi. ben mal oldugum icin bişey diyemedim.

sonra ben mezun oldum işe girdim, bu devam etti ögrencilige; dısarı cıktıgımızda hesapları falan sürekli bana kitledi ögrenciyim ayagına. iyi tamam dedik.
sonra efenim biz bikaç ay önce borc harc bi ev işine girdik, tam o sırada bunlar da genclerle evlerini tasıyorlardı. sürekli arayıp aglıyor yok bilmem neyi baglatıcaz 200 lira lazım, dedim yok borca girdik zaten. böyle dememin sebebi, bir önceki guvenilirlik oranı, ikincisi de ablalarının gayet iyi durumda olmaları. kredi de alıyor, aile de veriyor derken bana sıra gelmemeli diye dusundum.
sonra babamı arayıp aglamıs, babam da yolla madem dedi. ne zaman odeyebilirsin dedim, işte 2-3 ay sonra falan. yolladım, sonra tabi ki yine ses yok. arada böyle bikaç mevzu daha var.

şimdi meblaglar buyuk degil ama, ben bu tavıra uyuz oluyorum. ben seni bakmak zorunda mıyım arkadasım? inanın biz ögrenciyken de 1 kurus hayrı geçmemiştir, ısmarlanacaksa o işi yapan hep ben oluyorum.

hala gorusmeye devam ediyoruz, daha gecen bi arkadasının taktıgı 50 lira borctan bahsetti. yine laflar agzıma geldi bişey diyemedim.

napmak lazım? verdigim para beni zengin ya da fakir yapmaz, ama ben kullanılmıs olma fikrinden irrite oluyorum. muhtac degil, sigarasından keyfinden kesmez. ailesinin durumu bi ögrenciyi okutamayacak da degil. nasıl yaklasmak lazım böyle durumlara?

 
hacı ingilizlerde bir söz var, you betray me, first time shame on you, second time shame on me.

bir insan aynı yerden iki defa ısırılmaz, ilkinden sonra hala hesap ödemeler, borç vermeler vb yapıyorsanız kusura bakmayın ama eşeğe semer vuran çok olur derler, siz kaşınmışsınız
  • efrasiyab87  (16.03.15 21:10:17) 
efrasiyab +1 uyuz oldum ben valla böyle kuzen mi olur.. yani benim kuzenlerim de yaramaz ama borç işine hiç girmedim girmem de.. hele bir kere sana borç takana ikinci kez vermen. senin hatan olmuş.
Errare humanum est, perseverare diabolicum demiş latinler de :) hata yapmak insani, hatada ısrar etmek şeytani bir şeydir. yani burada hatanın büyüklüğüne vurgu olarak şeytan deniyor tabi :)

  • burya  (16.03.15 21:18:01) 
He aynısı bizde de mevcut. Eh tavır koy sende canım o nasıl sana ERASMUS demiş sende başka bişey üret bozamam de. Dışarı çıkınca da bende para yok bu sefer senden olsun de


  • indescribable  (16.03.15 21:24:24) 
Valla bizde de alayı böyle gerçekten seni anlıyorum o zaman ilişkini kes. Bu kadar basit sen onların para Bankası değilsin.


  • indescribable  (16.03.15 21:30:06) 
hacı senin kumaşın buysa böyle devam et, bu gidişle sen mega holdings'e de girersin, yeşil holdinglere para da verirsin, telefondan arayan polislere para da yatırırsın filan.


kusura bakma yani çok saçma bir cevap olmuş, benim kumaşım bu, dolandırsalarda dolandırıyorlar ben nabayım filan.
  • efrasiyab87  (16.03.15 21:31:31) 
Yav efrasiya laf sokmak yerine akil versen, yapamiyom nasil yaparim diye sormusum.


  • lazuri  (16.03.15 21:38:43) 
Abi sana diyorum işte, neyin aklını vereyim, önce git, borcunu iste çok acil bir durum var diyerek.

Sonra senin yavşak kuzanin zaten vermeyecektir 5 kuruş.

Al eline mükemmel bahane, paramın üstüne yattı piç diye hem iletişimi kesersin hemde ortamlarda arkasından sallamak için bol bol bahanen olur
  • efrasiyab87  (16.03.15 21:40:12) 
Ooo, bir de 50 lira borc takan arkadasini anlatmasi filan... Of yani. Ben oracikta agzina sicarim o adamin. Sen niye katlaniyorsun, ustune hala borc para veriyorsun onu cozemedim yalniz.


  • fortisvita  (16.03.15 21:45:20) 
adam senin gibi sağlam maden rezervi bulmuş, işliyor :)

3-5 kez üst üste senden eli boş dönerse, yakanı bırakır işte.
  • wilhelmwasmuss  (16.03.15 22:08:35 ~ 22:09:36) 
Çok basit. Tekrar isterse yok de olsun bitsin. Yine isterse yine yok de.


  • yine de şahlanıyor  (16.03.15 22:34:24) 
bence sen borç iste. durumum yok falan filan de.
en iyi savunma hücumdur.

  • joe dalton  (17.03.15 08:43:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.