[]

[GÜMRÜK] Kullanılmış makine ithalat izni

izlenecek sıralama nasıl olmalı.

2 adet makine var İtalya'da (ben italyada yasiyorum). nisan'da tr'ye gelip sahis firmasi kuracagim. sonra turkiye'de bu makineleri satmak amacli getirecegim. izleyecegim yolun siralamasini kestiremiyorum.

1) firma kur
2) gumrukcuyle anlas
3) makineler icin pazarligi yap italyadaki firmayla, proforma hazirlattir, makine bilgi tabelasi ve 4 adet sag, sol, on, arka fotolarini iste.
4) gumrukcuye ver
5) gumrukcu ithalat izni icin ekonomi bakanligina basvuruyor
6) izin ciksin, odemeyi karsi tarafa yap, nakliye ayarlanip mal yuklensin.
7) tr gumrugune gelsin, gumrukcu mali ceksin kdv'si gozetim miktarina gore odenerek.
8) mali depoya indir

soru:

1) ben italyan firmayla anlastiktan sonra makineleri benim icin gunlerce tutmazlar. bu ithalat izni ne kadar surede cikiyor?
2) her makine icin ayri ayri izin mi cikartmali? iznin suresi 3 ya da 4 ay oldugu yaziyor internette. ayni izni kullanarak ayni tipte olmak sartiyla (tip ayni; ornegin kamyon ustu vinci ama marka model yil vs farkli) bu makinelerden diledigim kadar ithal edebilir miyim? (bu iki taneyi ithal ettim cikan izni kullanarak. 2 hafta sonra bu sefer 4 tane getirmek istiyorum, ayni izin gecerli oluyor mu yoksa yine izin mi cikartiliyor?)

harekete gecicem, su sorularima bir yanit alamadim.

(makinelerin gumruk uygulamasini v.s biliyorum, ithalatinda bir sikinti yok).

 
Yeni bir firmaya ithalat izni vermiyorlar diye Hatırlıyorum. Benzer bir durum yaşamıştık da (patronun kardeşi yeni şirket kurmuştu da onların yerine biz ithal edip onlara fatura etmiştik) hem yeni firma bazı muafiyetlerden faydalanamıyor. Aynı şekilde yapabiliyorsanız yine böyle ithal etmenizi öneririm. Gümrükçü çok önemli konusunda uzman bir gümrükçü hem size yol gösterir hem ceza falan da yemeden işinizi halletmenizi sağlar. Iyi bir gümrükçü diyorum sadece.


  • kakao  (16.03.15 21:11:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.