[]

Yurtdışında bir okula Burs başvurusu / Yardım

Merhaba,

Burda belki bilenleriniz, tahmin edenleriniz vardır ben pasta ve tatlı işe çok fazla ilgiliyim ve kariyerimi bu yönde değiştirmek istiyorum. Bunun için Istanbul'da bir iki yerle görüştüm fakat sonuç olarak bana çok bir şey katmayacağıı fark ettim. Okullardan iletişime geçtiğim, başvuru sırasında konuştuğum insanlar da zaten bu yönde fikirlerini söylediler.

Yurt dışından birkaç okul ile iletişime geçtim de içlerinden biri, ki en çok istediğim burs başvurusunu essay olarak yazıp onlara yollamamı istedi. Bu benim için klasik başvuru sürecinden çok daha iyi ama bir de kötü tarafı var ki hiç burs başvurusu yapmadım şimdiye kadar. Aşırı stresliyim bir süredir bu okullar yüzünden. Artık fiziksel sağlığımı bile etkilemeye başladı. Şu konuda fikri olanlar yardımcı olursa çok makbule geçer gerçekten.

Şöyle bir şey dediler: we require that you send in an essay introducing yourself as well as describing why you feel you are a good candidate for the scholarship and why you feel you deserve the funding.

Harıl harıl örnekleri okuyorum sabahtan beri yalnız size de danışmak istedim. Aranızda böyle bir başvuru yapıp, essay falan yazan oldu mu bu tarz şeyler için. Bana verebilecek tavsiyeleriniz var mı?

 
yeditepe gastronomiye giren bir kaç tanıdığım vardı. burs almak için mülakatta samimi olarak, gerçekten bu işi sevdiğini ve istediğini onlara anlatman gerektiğini söylemişlerdi. bu belki fikir verir.


  • zebragibi  (16.03.15 18:45:30 ~ 18:45:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.