[]

Fikrimi insanlara açmalı mıyım?

Merhabalar,

şimdi ben makina mühendisliği öğrencisiyim. Bitirme tezi vs ile uğraştığımdan dolayı hoca da beni yaptığım çalışmayı yayın haline getirmekle cesaretlendirdiği için bir internet iş fikrimi yürütemiyorum. (bana epey zaman gerekiyor php vs öğrenmek için bende o kadar vakit yok.)

yaklaşık bir sene önce bu işe giriştim ben. epey bir yol aldım. ancak bazı key noktalar var ve bunları kodlayamıyorum. okuldaki bilgisayar mühendisliği bölümüne ufak bir duyuru asıp oradan biri ilgilenirse ona fikrimi vs. anlatıp işi daha hızlı geliştirme şansı elde edebilirim ancak eleman bana ihtiyaç duymadan da bu işi kendi yapabilir sanırım. ben sadece vizyoner biriyim ve yurtdışı örneklerini biliyorum işin bir de tasarım anlamında fena değilim sanki bilmiyorum. teknik olarak bu arkadaştan fersah fersah geride olacağım. (tabii iyi bir öğrenci ise. yoksa okuldaki pek çok bilgisayarcıdan daha çok php biliyorumdur herhalde.)

biraz uzun oldu ama sorum şu : böyle bir risk almaya değer mi? (yazın kız arkadaşım terk etmeseydi muhtemelen kendi başıma bitirmiştim.)

 
madem kendim kodlarım diyorsun..farklı bir örnek ile o kişiden o kısmı kodlamasını iste..parasını ver..

yani herşeyi anlatmana gerek yok..
  • dedim dedim de kime dedim  (16.03.15 17:44:45 ~ 17:45:23) 
güzel bi kontrat imzalatırsın. privacy confidentiality gibisinden. yoluna bakarsın. duyurudaki avukat arkadaşlara bi bak.


  • anonymice  (16.03.15 17:52:28 ~ 17:53:00) 
benim bir sürü fikrim var hepsini de anlatırım insanlara yardım isterim falan kimse yanaşmadı bu fikirler içinden de yapılan olmadı hiç.

genelde şöyle bir düşünce içinde insanlar, fikrimi söylerim programcı yapar sonra ben açıkda kalırım.

bu düşünce gerçek değil, yani çokça rastlanan bir durum değil, genellikle fikirleri gerçekleştirmek zaman+para meselesi hadi gerçekleştirdin diyelim bunu satamadığında yatırım alamadığında vs. olduğunda elinde patlıyor ve kimsenin de para + zaman kaybetme lüksü yok dolayısı ile kolay kolay yazılımcı fikir çalmaz zaten kendisinde kendi gücü dahilinde bir sürü fikri vardır sizinkine muhtaç değil yani. birde karga yavrusunu şahin görürmüş diye bir laf var, fikir sizin olduğu için size güzel gelir ama aslında değildir kullanışsızdır, kültür farkı vardır vs. iş kurmak!= yazılımını yapıp bitirmek.
  • selam  (16.03.15 18:35:47) 
Bir yazılımcı olarak hergün birilerinin milyon dolarlık fikirlerine maruz kalıyorum, şahsen benim de bir çok projem var ama gerçek hayatta bu işler böyle yürümüyor. Bir çok yazılımcının elinde daha önce büyük umutlarla başlanmış, yarım kalmış veya bitmesine rağmen gelir modeli işlemediği için patlayan işler bulunur. Yazılım genelde bir projenin yüzde 25'lik bölümünü oluşturur. Reklam, pazarlama, doğru araçları seçme, yetkin bir ekip kurmak ve şans daha büyük bir öneme sahip.


  • creepy  (16.03.15 19:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.