[]

fikir var bilgi yok

diyelim bi konuda fikrimiz var. bununla ilgili mobil cihazlar için bir uygulama yapmak istiyoruz. bu fikri çaldırmadan nasıl ürün ortaya koyarız?

yazılım bilgimiz yok.


 
gidip bir firma ile sözleşme yapar, anlaşırsınız..

mesaj attım..
  • dedim dedim de kime dedim  (16.03.15 17:42:14 ~ 17:54:09) 
(@dedim dedim de kime dedim) dedigi gibi bir firmayla halledin. bir sahis gelistirici ile yaparsaniz isin biteceginin ya da calinmayacaginin garantisi yok. Bu gibi durumlarda patent söz konusu olmuyor. Yazilimi en ince detayina kadar dökümantasyonunu yapip sözlesme imzalayin. Dökümantasyona uygulamanin tüm detaylarini, diagramlarini (Use Case, Activity vs.) ve ekran arayüz tasarimlarini ekleyin ve sözlesme ile birlikte firma ile karsilikli imzalayin.

Ayrica calinacak diye de cok cekinmenize gerek yok, piyasada bircok fikir dolaniyor, sizinki cok harika bir fikirse zaten uygulamayi piyasaya koyduktan en gec 1 ay sonra cok daha güclü sermaye ile taklidi cikacaktir.

Taklit cikma durumunda iki yolunuz var. Birincisi cok büyük bütce ile pazarlama yaparsiniz, piyasada güclü kullanici ve baglanti saglarsiniz, taklitler ciliz kalir. Ikinci yöntem ise, en güclü özelliklerinizi kapali bir sekilde yedekte tutarsiniz, taklidiniz cikinca bu özelliklerinizi de piyasaya sürer, teklitlerden hep bir adim önde olup rekabet avantaji saglarsiniz.
  • emrahday  (16.03.15 17:52:15 ~ 17:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.