[]

avukatlar için muhasebe?

merhabalar,

öncelikle kusura bakmayın. cepten girdiğim için konuyu arayamadım.

sorum şu: vergi levhası açtırıp avukatlık yapmayı düşünüyorum. ama bu zamana kadar ssklı çalıştığım için muhasebe işlerine çok yabancıyım. bunları basitçe anlatan bir kaynak var mı bildiğiniz?

 
bir kaynak en iyisi bir muhasebeciye danışmak.

kısaca yazmaya çalışayım. Gerekli evraklar toparlayıp maliye işe başlama dilekçeni vermen lazım.. (imza sirküsü, ikametgah baro kaydı vs)

akabinde yoklaman tutulacak ve uygun görürlerse (uygun görülmeyen görmedim pek) maliye kaydın başlayacak. vergi levhan bu işlemlerden sonra çıkacak ve serbest meslek makbuzu bastıracaksın.

bir muhasebecin olacak her ay düzenli beyannamelerin var senin adına düzenleyecek.. bunlardan doğan ödemelerini yapacaksın.. böyle sürüp gidecek bir döngü.

vergisel boyut biraz karışık. ilk başlarda külfetli olabilir.
  • dokuzonbeş  (16.03.15 14:11:58) 
  • cenkist  (16.03.15 14:37:30) 
Biz muhasebecilerde aman avukata para yedirmeyim diyoruz ama kazın ayağı öyle olmuyor.. zaten verilen linkte bahsedenler olmuş.

bir muhasebeci tut otur anlaş sözleşmeni yap. yok kdv beyannamesinin son günü yok muhtasarın son günü, yok peşin vergi hesaplama... ve bunlardan yiyeceğin en ufak cezanın bir yada iki yıllık muhasebe ücretine tekabül ettiğini aklından çıkarma..

eğer alt yapın yok ise kendim tutayım deme pişman olursun.. öncelikle muhasebeyi kafana göre tutamazsın...
  • dokuzonbeş  (16.03.15 14:45:52) 
ben de artık aman avukata para kaptırmayayım diye kendi savunmamı yapayım bari.


  • oziloz  (26.03.15 17:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.