[]

Silikon suluk için güvenilir bir malzeme midir?

Sporda ve gün içinde işte kullanmak üzere bir suluk arıyorum.
Önceliklerim hafif olması ve şişenin suyun tadını bozmaması bir de sağlıklı bir malzemeden yapılmış olması.
Tchibo'nun sitesinde www.tchibo.com.tr böyle bir matara gözüme kestirdim. Katlanabilir olması bana cazip geldi. Ancak emin olamadım kalitesinden. Bu matarayı kullanan var mıdır acaba aranızda?
Ya da bunu düşünüyorum. Kargo parasıyla zaten hemen hemen aynı oluyor.
www.dr.com.tr

 
Silikon inert bir malzeme , yani normalde suyla ve yiyecekler ile reaksiyon vermiyor ancak yüksek ısıda tartışmalı bir durumu var.
Silikon matara kullanmanda kesin bir sakınca olmasa da ben kullanmam şahsen.
Tchibo için demiyorum ama silikonun kalitesi düşükse toksik etkisi olabiliyor, yani her gördüğümüz silikona da güvenmemeliyiz.
  • neferkitty  (16.03.15 13:04:31 ~ 13:14:15) 
BEn plastik ve türevlerinden uzak durmak için cama geçtim. O kadar cam şişe denedim, kapakları alüminyum hepsinin ve bir süre sonra oksitleniyor suyla temas ettiği için ve alüminyum suyak arışıyor.

Bu sebeple 1-2 ayda bir değiştiriyorum. Çelik metal gibi şeyleri düşünmedim hiç, ağır diye ama bisikletiçin almam lazım. Şu an için camda sorun yok gibi de, alüminyum kapaksız bulursam daha da rahatlayacağım.

Yaz geliyor, sıcaklarda ne gibi tepkiler verir o ürünler kestiremiyorum. Cama göre acvantajları var, kırılma korkusu yok, ağır değil, az yer kaplıyor.

Plastik gibi bunların da bir ömrü vardır, o ömür dolana kadar bir şey olacağını sanmam.
  • Cursed Chico  (16.03.15 13:26:58) 
@cursed chico süt şişesini şeyyapsanız? onların kapağı plastik oluyor, oksitlenmez. plastik kullanmıyorum demişsiniz ama oksitlenmiş alüminyumdan iyidir yine de diye düşünüyorum.


  • mutevazi  (16.03.15 13:32:00) 
Ben sağlık sebebiyle cama geçiş yapmadım. Ekolojik sebeplerle daha çok. Sonra sağlık yönünden de iyi olması hoşuma gitti. Maddi kısmı da var tabi, 3-4 aydır dışarda su almıyorum, her gün en az 2-3 yarım litre alırken.

Oksitlenmeden atmaya çalışıyorum şişeyi zaten. Gerçi atmıyorum, değiştiriyıorum.

Hayvansal ürün kullanmadığım için etik sebeplerden, süt şisesi bana uygun olmaz. Şu an şalgam şisesindeyim, daha iyi gibi normal sulara göre. 0.75 1 litre istiyoruım, dahas düşükleri işe yaramıyor.

Kapakta plastik olması sorun etmez beni ama bulamadım. 30 40 lira da olsa alacaktım öyle bir şise.

Mantar kapak filan düşündüm ya da vodka rakı şiesi de o kokularla başetmek zor olacak :)
  • Cursed Chico  (16.03.15 13:44:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.