[]

bisikletinizi nasıl kilitliyorsunuz?

hangi türde kilit kullanıyorsunuz? U kilit, çelik halat ucuna asma kilit, kalın çelik kablo kilit vs. ??

bisiklet kilidi olarak ne tavsiye edersiniz? daha çok sağa sola gidildiğinde 2-3 saatlik parklarda kulanılacak. geceleri evin içinde olduğundan kilit kullanılmayacak.

teşekkürler.

 
u kilit kullanıyorum. kilitlemesi biraz daha zor olabiliyor kilit esnek olmadığı ve küçük sayılabileceği için. bir de ağır biraz tabi. ama güvenli gibi geliyor bana.


  • lemmiwinks  (16.03.15 12:36:24) 
u kilit kullaniyorum ve bisikleti kendi icinde kilitlemek yerine kadroyu sabit bir nesneye (direk, parmaklik, trafik isareti gibi) kilitlemeyi tercih ediyorum. Bunun icin u kilit bazen kücük kalabiliyor ve tekerlerden en az biri bosta kaliyor. O yüzden ek kilit olarak bunu almayi düsünüyorum:
www.eduscho.at
(bisikletlerin/tekerlerin cok calindigi bi yerde yasiyorum).
  • shi aila  (16.03.15 12:44:45) 
bi de eklemeyi unuttum, bi yerde okumustum, uygulamaya calisiyorum. Anahtarin sokuldugu deligin asagiya bakmasina dikkat ediyorum. Bu sekilde anahtarla acmak az biraz zorlasirken hirsiz icin o kilidi kirmak cok daha fazla zorlasiyormus.


  • shi aila  (16.03.15 12:48:11) 
Yapı marketten orta kalınlıkta şekilli zincir+asma kilit tercih ediş sebebim ise aynı anda bir kaç bisikleti kilitleyebilmek gerektiğinde farklı açılarda kilitleyebilmek v.s

bisiklet için üretilen kilitlerden de kullandım fakat zincir kadar farklı kullanıma sahip değiller

Güvenlik anlamında bu tür kilitlerin tamamı eline alıp gitmesini önler kötü niyetli birine denk gelirsen zaten yanında taşıdığı bir demir makasına bakar :)
  • esmeralda  (16.03.15 12:49:04) 
Zefalin normal kilidini kullaniyorum. Aktifpedaldan almistim. Sifreli alacaktim
Ama satici anahtarlilarin daha guvenli oldugunu sifrelilerin daha kolay acildigini soylemisti.

Ayrica shi aila nin onerisi cok iyimis. Gercekten de anahtar deligi altta kalirsa hirsiz acisindan daha zorlayici olur. Aklimda tutucam bunu.
  • halitkin  (16.03.15 12:52:00) 
2 tane yol bisikletim var, hangisiyle çıkarsam çıkayım kilitlemiyorum, eğer bir cafe'ye gideceksem bisikletimide almaları gerekiyor. onu almazlarsa bende girmiyorum. kısacası yanımdan ayırmıyorum.


  • Tears of Devil  (16.03.15 12:58:44) 
www.camgoz.com.tr

şunun gibi bir şey kullanıyorum. tek tekerlek + gövde + sabit cisim olarak da bağlıyorum.
  • nawar  (16.03.15 13:02:51) 
ben yirmi liralik kilit kullaniyorum, aha sundan
images.hepsiburada.net

  • elxa  (16.03.15 13:20:33) 
Kilit kullanma derim. Göz önünde dursun hep. Çalacak adam seleyi de çalar, zilini çalar vs. Kurtuluş yok. Ek olarak suluğa da gerek yok. Litrelik su alıp kullan-at yapabilirsin.


  • taxirat  (06.05.15 20:16:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.