[]

köpeklere alışmak mümkün mü?

26 yaşındayım ve evde hiç hayvan beslemedik. küçükken hatırlıyorum tavuk, horoz, tavşan vs vardı ama kedi köpek hiç beslemedik.

oldum olası hayvanlardan hep uzak durmuşumdur. sevmemek veya nefret etmek değil. sadece ne yapacaklarını bilmemek beni tedirgin ediyor sanırım. köpek konusunda gelince de dokunamıyorum bile köpeklere. en küçüğün en büyüğüne kadar.

ama bazı geziler yapmak durumunda kalcam ve belki de misafir olacağım evde köpek olacak. ben napcam bu durumda?

 
@want2die

ama illaki yanıma gelecektir. çevremde olacaktır. o bile tedirgin ediyor beni. nasıl anlatıyım bilmiyorum ama her an yanına gelebilme ihtimali beni huzursuz ediyor yani.
  • nemo problemo  (16.03.15 10:52:31) 
attim fav'a. aynisi bende de var. bi koklasin, kokunu tanisin sonra yanina gelmez falan diyorlar ama nafile, o koklayana kadar ben muhtemelen canimi teslim etmis olurum coktan :)

dediginiz gibi, hayvanin ne yapacagini bilmemek tedirgin ediyor diyorum ama anlatamiyorum insanlara.
  • vudin  (16.03.15 11:17:49) 
bence önce eğitimli bir köpekle tanışın
komut alan zeki bir varlık ile temas etmek kontrollü ve az korkutucu bir başlangıç olur.

duruma göre devam edip edemeyeceğine de bakmış olursun.
  • azizakin  (16.03.15 11:35:31) 
1-2 tane golden sev, alisirsin.(ciddi)


  • sage  (16.03.15 11:38:24) 
köpek ile şu ana kadar neredeyse hiç etkileşimin olmadığından bu korkunu gayet makul karşılıyorum. sonuçta bilmediği şeyden korkar insan.

@azizakin in dediği gibi öncesinde eğitimli, komutlara uyan bir köpekle çok kısa da olsa bir etkileşime girmek, aynı ortamda bulunmak köpek korkusunu yenmek için iyi bir yöntemdir.
köpekler genelde karşıdan gelecek etkiye göre hareket eder ve tepki verirler. örneğin sen ilk karşılaşma anında ona ters ters bakıp, hoşt pis köpek tarzı kızgın, nefret dolu seslerle(köpekler kelimeleri anlamaz ses tonuna göre komut dinler) yaklaşırsan senden hoşlanmayabilir.
aynı sav tam tersi için de yumuşak seslerle yaklaşıp, ilk tanışma anında ani hareketlerden kaçınırsan sana daha kolay yanaşır ve alışır. köpek sana alışırsa yakınlarında durur, sen de zamanla alışırsın.

bir de köpeğin sahibine saldırır gibi gözüken hareketlerde bulunmamalısın. bu tip hareketleri köpek sahibine karşı tehdit olarak algılar ve saldırır. ancak normal şekilde durur, konuşur, davranırsan köpekten yana pek bir sıkıntı olmayacaktır.

burada bir diğer önemli nokta köpeğin karakteri ve yetiştirilme tarzı. ancak senin durumunda köpek bir ev köpeği olduğundan insanlara alışkındır ve sıkıntılı bir süreç yaşayacağını sanmıyorum.

umarım köpeklere karşı olan korkunu aşabilirsin. tabii ki köpeklerle canciğer olmanı beklemek hata olacaktır :)
  • bluesbass  (16.03.15 11:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.