[]

Multiple Skleroz

Bu hastalıktan tamamen kurtulan var mıdır ? 1 yıl önce beyin mr'ında görünen ödem 1 yıl sonraki mr'da kaybolabilir mi ? MS'in gerilemesi ,lezyonların kaybolması gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Böyle bir şeye şahit oldunuz mu




 
Annem MS hastasi. Gittigimiz tum doktorlar, MS icin bir tedavi olmadigini ve hayati boyunca beyindeki plaklarin kalacagini soyledi. Suan icin tip yalnizca ataklarin azalmasini saglayabiliyor.


  • MustafaCan  (16.03.15 10:20:20) 
Tamamen kurtulmak diye bir şey yok diye biliyorum, dönem dönem yeni ataklar olabilir ancak bazen tekrarlamayabiliyor. Mesela tanıdığım biri 1 yıl içinde iki atak geçirdikten sonra son 10 yıldır başka bir problem yaşamadı.

Lezyonların kaybolması ise doktor arkadaşların daha net bilgi verebileceği bir konu. Kısıtlı bilgimle diyebileceklerim bunlar.
  • virgul  (16.03.15 10:23:48) 
Sansliysani gidip gelici tarzda olur. En hafif versiyonu budur. Hayat boyunca tedavi gerektirir. Ancak progresif versiyonlari da var ki onu istemezsiniz


  • badamli  (16.03.15 10:29:00) 
Benim annem atlattı bu hastalığı 6 ay hastanede yattı 20 yıl kadar önce şimdi insomin kullanılanyor sadece ve hastane sonrası hiç atak yaşamadı


  • purusha  (16.03.15 10:50:43 ~ 19:32:21) 
Uzun yıllar ataksız geçirenler de var, çok kısa sürede kötü hale gelenler de. Kontrol altında giden hastalıklar da zamanla progresif hale geçebiliyorlar.
Stresten uzak bi hayat yaşamaktan, ilaçları düzenli kullanmaktan ve doktor kontrolü altında kalmaktan başka yapabileceğiniz birşey yok.
Yerinizde olsam internet araştırmalarından da vazgeçerdim. Bu tip durumlarda kötü örneklerle karşılaşma olasılığınız çok yüksek. Bu moralinizi epey bozabilir, anksiyete durumu gelişebilir, hayat kalitenizi daha da düşürebilir. Doktorunuz yapmanız gerekenleri söyleyecektir zaten. Kişiden kişiye, ms'ten ms'e çok büyük farklılıklar var. Ms gibi kronik bir rahatsızlıktan kurtulma imkanı da yok bildiğim kadarıyla. Mevcut ilaçlar da atakları engellemek üzerine yönelik genelde.
  • ohara  (16.03.15 13:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.