[]

Siyahi/zencilere karsi amerika'da neden onyargi var?

Siyahiler ne yapiyor da toplum disliyor?

Mesela soyle tatsiz bir video var, bu tur saldirilari sadece (cogunlukla) siyahiler mi yapiyor?

www.liveleak.com

Ya da onuargi yok da, bu siyahiler "magdurum da magdurum" ayagi mi yapiyorlar?

 
bu cevap soru sahibinin işine yaramadığı için silinmiştir.


  • basond  (16.03.15 10:11:50 ~ 12:13:34) 
şöyle komik bir videoyla cevap vereyim :)
vine.co

ama esasen kafatasçı zihniyetin kendisinden farklı olanları dışlamasından kaynaklanan bir durum.
  • sagittal  (16.03.15 10:13:10) 
Sour, bir kere de sorumun icine etmesen? Siyahiler siyah eenge sahip olmak disinda ne yapmis? Bu gosterilen siddet egilimi olculmus mu? Ayrica siyahiler gunumuzde hala ayrimciliga ugruyor mu yoksa sozde bir soylem mi?


  • comptrol  (16.03.15 10:29:36 ~ 11:23:35) 
Siyahların, en baştaki tek suçu siyah olmaktır. İnsanların dış görünüş ve kıyafetlerine göre kodlanması ayrımcılığın ilk hareketidir. Bir toplulukta ayrımcılığa uğramak için siyah olmaları yeterlidir bu nedenle.

Günümüzde Abd'de siyahlar arasındaki suç oranı çok yüksek. Ama iş bu kadar basit değil. Bunun iki sebebi var. İlk olarak, Kafka'nın gösterdiği gibi, bir suçu yaratan suçun maddi varlığından ziyade kişinin suçlu olduğuna inanılmasıdır. İkinci olarak da maruz kaldıkları gettolaşma ve şehir merkezinin nimetleriden dışlanmaları bu oranı yükseltmekte.

Siyahiler abd'de hala büyük bir ayrımcılığa uğruyor. Abd Türkiye gibi bir ülke değil. Başkan siyahi olduğu için herkesin siyahlara eşit davranmasını sağlamak gibi bir gücü yok.
  • protector  (16.03.15 11:16:04) 
türkiye'de kürtlere niye varsa abd'de de o yüzden var. hırsızlık, adam öldürmek, yaralamak, taciz, tecavüz, dolandırıcılık hepsi var adamlarda.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (16.03.15 12:07:44) 
Sour, ilk video framing yapmis. Beyaz cocuk sohbete giriyor, digeri dogruca para istiyor, Ki sample sayisi da az, 1 kisi.

Diger video da yine sadece ovservational study yapilmis, yani neden cocuklarin o secimleri yaptigi soylenemez. Mesela, neden siyahi cocuk kotu diye sorsalardi ve denek de "cunku onlar daha saldirgan oluyorlar, bully yapiyorlar" filan deseydi, bu secimin sebebini siyah ailelerdeki cocuklarin siddet gormesi/siddete tesvik edilmesi filan diye yorumlayabilirdik.

Ki o deneyin benzerinde bir cocuk oyle diyor:

youtu.be

burada basinin da cizdigi kotu siyahi profili olabilir ama o video association disinda bir sey kanitlamaz. Her siddetin sebebinin de yoksulluk oldugunu soylemek yanlis, belki kulturleri bunu tetikliyordur, zengin oslalar bile yine hircin davranmaya devam edebiliyorlardir vs.
  • comptrol  (16.03.15 13:47:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.