[]

öğrenci akbilim çalındı

geçen yıl tam olarak bugün istiklal'de çantam çalınmıştı. o gece iyi alkol almıştık; durumun farkına biraz geç vardım. fark eder etmez polise gittim, tutanak da tutuldu.
o zamandan beri öğrenci akbili almak için taa hasanpaşa'ya gitmem gerekiyordu. şimdi öğrendim ki bana çok daha yakın bir yere taşınmış öğrenci akbili alacağım yer. geçen gün gittim; kadın bana akbilimin başkası tarafından kullanılırken yakalandığını, bu yüzden ceza kesildiğini ve yeni bir öğrenci akbili almak için cezayı ödemem gerektiğini söyledi. ceza da 70 lira! yuh!


sorularım şunlar:
1) çalınan akbilimin hırsız tarafından kullanılırken yakalanması ama yine de hırsızın adının bilinmemesi saçma değil mi?
2) bu adamın cezasını neden ben ödemek zorundayım?
3) gün geçtikçe bu ceza katlanarak artar mı? ( şimdi 70 lira vermem gerekiyormuş, 2 ay sonra 140 olur mu?)
4) polis tutanağının kopyasını, kimlik çıkartmak için ikametgah adresimin bulunduğu şehre götürmüştüm. şu an yanımda yok. tutanağın bir kopyasını ifade verdiğim polis merkezinden tekrar alabilir miyim?

teşekkürler

 
Çalınan Akbil'inin Hırsız Tarafından kullanıldığını nereden bilecekler müneccim mi adamlar?

Polis tutanağı ayrı 8olarak hemen İETT arayıp durumu bildirmen gerekiyordu ki Kartı iptal etsinler. Onu yapmadığın için bir nevi kartının kullanılmasında seninde hatan var 1 Yıldır gitmemişsin kartın kullanılmış hata senin.

Ceza artmaz
  • efrasiyab87  (16.03.15 10:08:20) 
üzerinde benim fotoğrafımın olduğu akbili kullanan adam hırsız değil de nedir?
üstelik polise verdiğim ifadede, akbilin çantamın içinde olduğunu belirterek resmi olarak kartımın çalındığını beyan etmiş olmuyor muyum?

  • sagittal  (16.03.15 10:16:51 ~ 10:18:29) 
hiçbir halükarda senin bi kusurun yok. şayet banka kartın çalınsaydı ve sen onu iptal ettirmeseydin, mevcut paran hırsız tarafından gasp edilirdi ve bu yüzden (hırsız yakalanamadığı sürece) sen de kısmen hatalı kabul edilir ve paranı geri alamayabilirdin ama bu durumda ortada mevcut bir para yok ve yeni bir para cezasını haketmek gibi bir durum söz konusu olamaz. hırsızlığa uğramanın cezası mı olur lan? sakın sakın verme o 70 lirayı!
madem başkası tarafından kullanılırken yakalanmış, neden akbile el konulmamış? hadi yenisini çıkarman gerekti fakat niye bunun için para ödeyesin? direkt salak yerine koyuyolar amk böyle şey mi olur..

  • reso aga  (16.03.15 10:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.